17.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Η εγκατάλειψη των ταφών των Ευεργετών, δίνει το λάθος μήνυμα…

Διαβάστε επίσης

Είχε γράψει ένα ενδιαφέρον άρθρο ο συνεργάτης της Άποψης και του DESPOTATOnews κ. Γαβριήλ Λεπενιώτης, για την ιστορία του παλαιού κοιμητηρίου Άρτας, την οποία μπορείτε να θυμηθείτε εδώ.

Επεσήμανε δε ο καλός αρθρογράφος, ο οποίος έκανε μια καλή και επισταμένη εργασία, που δεν εκτιμήθηκε από εκεί που έπρεπε:

“Ο Δήμος Αρταίων πρόσφατα , ολοκλήρωσε την αποτύπωση 3.800 ταφείων στο παλαιό κοιμητήριο, τόσο με τη χαρτογράφηση και αρίθμηση όσο και με τη φωτογράφιση αυτών, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει σωστή αντιστοίχιση των τάφων με τα στοιχεία της υπηρεσίας, αλλά και κάθε τάφου με τον υπόχρεο αυτού, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης, αγοραπωλησίας και συναλλαγής ταφείων εις βάρος των δημοτών”.

Εδώ θα γίνω λίγο ενοχλητικός!!!

Σωστά όλα τα παραπάνω όμως,  τάφοι Μητροπολιτών, Δημάρχων, Πολιτικών και Επιφανών Πολιτών μπορεί να είχαν συντηρηθεί στο παρελθόν αλλά σήμερα παρουσιάζουν εικόνα πλήρης εγκατάλειψης !!!

Οι περισσότεροι εκ των Μεγάλων Ευεργετών ήταν άκληροι (χωρίς κληρονόμους) και άφηναν τις περιουσίες τους σε Δήμους, Εκκλησίες, Μητροπόλεις, Συλλόγους.  Προσέφεραν στην πόλη μας όμως, λίγο ενδιαφέρον σε τακτά διαστήματα μπορούν να διατηρούνται σε ικανοποιητική κατάσταση.

Την συζήτηση επανέφερε ο Λάκης Στρατής, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε “

Πρέπει να δείτε την κατάσταση που βρίσκεται το μνήμα του Κώστα Κρυστάλλη στο Δημοτικό Κοιμητήριο Άρτας.

Αν είναι δυνατόν..”

Εδώ πρέπει να συμφωνήσουμε κάτι. Αν σαν κοινωνία δίνουμε το μήνυμα της εγκατάλειψης της μνήμης των Ευεργετών (ας μην μιλήσουμε για τους επιφανείς πολίτες) για ποιον λόγο κάποιος να θέλει να προσφέρει το ελάχιστο σε αυτήν την πόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας το άρμα της εγκατάλειψης, οδηγείται σε μονοπάτια πλήρους υποβάθμισης; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, ως τοπική κοινωνία, άτομα και φορείς, για να μπορέσουμε να φέρουμε στο προσκήνιο αξίες και ιδανικά, που κάποτε μας χαρακτήριζαν και μας ξεχώριζαν για το καλύτερο;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα