12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

“Η Άρτα χρειάζεται βουλευτές να τη βγάλουν από τις βαλτωμένες καταστάσεις!”

Διαβάστε επίσης

Άρθρο – Παρέμβαση του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

“Δεν γίνεται να μιλούμε οι υποψήφιοι βουλευτές γενικά κι αόριστα περί προβλημάτων… Δεν γίνεται να αγνοούμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα να ζητούμε την ψήφο των πολιτών…”

Στο βάθος του ορίζοντα διαφαίνονται οι εθνικές εκλογές, μα σε σχέση με το παρελθόν οι εκλογές αυτές έχουν βαρύνουσα σημασία, κι αυτό γιατί η χώρα μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη από αλλαγές, από ριζικές αλλαγές, αλλαγές που θα τη βγάλουν από τις βαλτωμένες καταστάσεις της ακρίβειας, της ανεργίας, των κρίσεων και πολλών άλλων πληγμάτων και θα την οδηγήσουν μαζί με τους πολίτες της στην ανάπτυξη και την ευημερία. Όταν μιλάμε για εθνικές εκλογές, οι περισσότεροι υποψήφιοι επικεντρώνονται στα προβλήματα σε πανελλαδικό επίπεδο που απασχολούν τους πολίτες και προτείνουν λύσεις ανάλογα με τις ιδεολογίες κάθε κόμματος…
Όμως πέρα από το νομοθετικό έργο που παράγεται στη Βουλή (άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του Βουλευτή), ο κάθε Βουλευτής είναι και ο πρεσβευτής της περιοχής του. Οφείλει με κάθε τρόπο να προωθεί τα ζητήματα του νομού που εκλέγεται και να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για αξιοποίηση πόρων. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα. Γιατί η αλλαγή, η ουσιαστική αλλαγή σε μια χώρα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη και την πρόοδο κάθε τόπου της, κάθε νομού, κάθε πόλης, κάθε χωριού!
Η πρόοδος της περιφέρειας και της κάθε περιοχής περνάει μέσα από την ενδογενή ανάπτυξη, την ανάπτυξη δηλαδή που στηρίζεται στην αξιοποίηση και στην ανάδειξη του τοπικού ανθρωπογενούς παράγοντα, καθώς και τη βιώσιμη εκμετάλλευση όλων των φυσικών πόρων και πλεονεκτημάτων του κάθε τόπου. Δεν γίνεται, είναι αδιανόητο δηλαδή, να μιλούμε οι υποψήφιοι βουλευτές γενικά κι αόριστα περί προβλημάτων, δεν γίνεται να αγνοούμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα να ζητούμε την ψήφο των πολιτών…
Η Άρτα μας χρειάζεται ανθρώπους που την αγαπούν, που αγαπούν τους πολίτες της και που γνωρίζουν τα προβλήματά τους. Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς που μιλούν με αερολογίες και που αναλύουν θεωρητικά τα προβλήματα χωρίς να γνωρίζουν τί σημαίνει λύνω ένα πρόβλημα στην πράξη… από πολιτικούς που δίνουν το παρών μόνο σε εκδηλώσεις και φιέστες, αλλά δεν έχουν καθίσει ποτέ σε ένα κοινό τραπέζι με απλούς πολίτες να ακούσουν τα προβλήματά τους, να συζητήσουν μαζί τους και να προτείνουν λύσεις… Διότι η Άρτα, ο νομός μας, αξίζει το καλύτερο και ήρθε επιτέλους η ώρα να αποκτήσει το καλύτερο, μέσα από τις δυναμικές διεκδικήσεις ανθρώπων που ξέρουν τα προβλήματα αυτού του τόπου και των πολιτών του καλύτερα κι απ’ την παλάμη τους! Η Άρτα μας δεν αξίζει πολιτικούς που πέφτουν αμαχητί! Η Άρτα μας αξίζει ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα στον απλό πολίτη, δίπλα στον πολίτη του μόχθου και του μεροκάματου, δίπλα στον επιχειρηματία, δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον υπάλληλο, δίπλα σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς πολιτικές ταυτότητες, διότι στο τέλος αυτό που μετράει είναι η αγάπη για τον Αρτινό και την Αρτινή, είναι η αγάπη για τον τόπο μας, είναι η αγάπη για πρόοδο και ανάπτυξη, για ευημερία της Άρτας μας και των πολιτών της!
Με ρωτούν ποιος είναι ο πολιτικός στόχος μου αυτή τη φορά. Και απαντώ ότι είναι ο ίδιος όπως είναι όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά:
Να βγάλουμε την Άρτα από βαλτωμένες καταστάσεις, να την οδηγήσουμε στην πρόοδο και την ανάπτυξη, τόσο το νομό μας όσο και όλους τους Αρτινούς! Κατά τη δημαρχιακή μου θητεία, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν με τη συνένωση των δήμων και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα μας λόγω της χρεοκοπίας, κατάφερα με τους συνεργάτες μου να θέσω το δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ αξίζει να επισημάνω ότι πληθώρα έργων που υλοποιούνται τώρα είναι έργα των οποίων οι βάσεις είχαν μπει με δικές μας μελέτες κατά τη θητεία μου, έργα πρωτοποριακά και αναγκαία στην Άρτα μας.
Τώρα όλοι μαζί, Αρτινοί και Αρτινές, θα πάμε την Άρτα μας ΟΧΙ ΕΝΑ βήμα πιο πέρα, αλλά ΠΟΛΛΑ βήματα πιο πέρα προς την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΕΥΗΜΕΡΙΑ, διότι προσωπικά έχω αποδείξει ότι δεν σκύβω το κεφάλι στις επιταγές άλλων, αλλά διεκδικώ, απαιτώ και πετυχαίνω την αλλαγή, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μου κι όχι μιας μερίδας αυτών … Με γνωρίζετε όλοι σας και ξέρετε ότι για μένα ο λόγος προς το συμπολίτη μου έχει αξία. Δηλώνω λοιπόν παρών και δηλώνω έτοιμος να πέσω με πυγμή στη μάχη κατά των βαλτωμένων καταστάσεων στο νομό μας”.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα