11.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Τραγικός ο δρόμος για την Πράμαντα…

Διαβάστε επίσης

Επισκεφθήκαμε ακόμη μια φορά την Πράμαντα για να διαπιστώσουμε ότι η διαδρομή από την Σκούπα μέχρι και το Μονολίθι και την γέφυρα της Πλάκας, μπορεί να είναι ειδυλλιακή από την ομορφιά της φύσης, τα πλατάνια, τις ιτιές και τα έλατα… αλλά είναι πραγματικά άθλια σε επίπεδο οδοστρώματος.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το τμήμα αυτό, που υπάγεται στην Π.Ε. Ιωαννίνων είναι εντελώς εγκατειλλημένο, λες και δεν υπάρχουν άνθρωποι που να τον ταξιδεύουν (κυριολεκτικά με φόβο θεού) καθημερινά…
Και είναι σημειολογικό: στην διασταύρωση πριν την γέφυρα της Πλάκας το οδόστρωμα με κατεύθυνση προς Ιωάννινα – Κατσανοχώρια είναι “πολυτελείας“, ενώ στην άλλη κατεύθυνση προς Μονολίθι – Πλατανούσα είναι “σαν την κατάρα τ’ Αγιαντών’ ” (που θα έλεγαν και οι παλιότεροι). Εγκατάλειψη, επικινδυνότητα… live your myth!
Και παρά το γεγονός ότι στην Πράμαντα ο δήμαρχος κ. Σιντελές τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει πολύ την ορεινή αυτή Πολιτεία (γιατί χωριό, δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την Πράμαντα ελαφρά τη καρδία, είναι μια κατηγορία μόνη της), αλλά για το οδικό της δίκτυο, έχει από την εποχή του αείμνηστου Γιώργου Παπαγεωργίου να ασχοληθεί κάποιος: λες και από τον τόπο αυτόν δεν πέρασαν υπουργοί και βουλευτάδες, λες και μας μπλοκάρουν τους αρτινούς.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα