20.8 C
Arta
11 Μαΐου 2024

Λάμπρος Γεωργόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου

Διαβάστε επίσης

Στις 21.06, με συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε μία νέα υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ηπείρου ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου του 2023.

“Έχουμε μία απόλυτα διαφορετική προσέγγιση για τη διαχείριση της περιοχής, της Ηπείρου.

Ζούμε σε έναν πάμπλουτο τόπο ο οποίος μόνιμα συγκαταλέγεται στους φτωχότερους και στους λιγότερο αναπτυγμένους.

Υπάρχει αρκετός πολιτικός και πραγματικός χρόνος. Έχουμε πλήρως, εδώ και έτη, χαρτογραφημένη την κατάσταση αλλά και το τι θέλουμε να κάνουμε, συγκεκριμένο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα, μέσα στον οποίο θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις και τους ανθρώπους μας.  Στην πορεία, θα δείτε ένα σκιώδες Περιφερειακό Σχήμα, το οποίο θα κάνει εμφανέστατη στον κόσμο τη διαφορά της προσέγγισης.

Επίσης, γνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, εκ των πραγμάτων είναι ένας άνισος αγώνας!

Τα δικά μας όπλα είναι διαφορετικά: η όρεξη, η διάθεση, η τεχνογνωσία και η πολλή αγάπη για τον τόπο στον οποίο συνειδητά και με κόστος έχουμε επιλέξει να ζούμε.

Ο κόσμος θα έχει επιλογή. Ξεκάθαρη, τεκμηριωμένη και σοβαρή επιλογή”, ηταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Γεωργόπουλου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Γεωργόπουλος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη της αλλαγής στην Περιφέρεια της Ηπείρου, καθώς όπως είπε ο κόσμος έχει κουραστεί. «Η κόπωση αυτή αφορά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και στα πρόσωπα».

«Αγαπάμε τον τόπο, μένουμε σε αυτόν και δυστυχώς γινόμαστε λήπτες της μη αξιοποίησής του, κάτι το οποίο ο κόσμος το έχει αντιληφθεί, το ζει στην καθημερινότητά του, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προοπτική για την περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει συνεχώς πως θα έπρεπε να υπάρχει όριο δύο θητειών, που εφαρμόζεται όπως λέει σε πολλές χώρες ως αντίδοτο διαπλοκής και διαφθοράς.

Το who is who του κ. Γεωργόπουλου:

Γεννήθηκε το 1979 στην Άρτα, από γονείς εκπαιδευτικούς που αποφοίτησαν από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και υπηρέτησαν για περίπου τέσσερις 10ετίες σε χωριά της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Μεγάλωσε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και από το 1996 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, πραγματοποιώντας σπουδές στη διοίκηση (management), αποφοιτώντας το 2001 από το Πανεπιστήμιο Μίντλεσεξ. Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν σε διάφορες επιχειρήσεις στην Αγγλία, αποκτώντας σημαντική διοικητική εμπειρία. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ως οπλίτης Υγειονομικού, περνώντας μέρος της θητείας στο ΚΕΥΓ Άρτας και το μεγαλύτερο διάστημα στο 406 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Το 2004 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές σε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως, στο Imperial College του Λονδίνου, με αντικείμενο τη Διοίκηση της Υγείας. Έκτοτε έχει μετεκπαιδευτεί σε ιδρύματα όπως το INSEAD της Γαλλίας και το JFK School του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αλλά και από φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την περίοδο 2006 με 2009 δίδαξε στο ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα στα παραρτήματα Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Από το 2005 ίδρυσε την εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων Impel με την οποία μελέτησε, οργάνωσε και υλοποίησε έργα για περισσότερες από 2500 επιχειρήσεις, οργανισμούς ή άτομα.

Το 2013 με 2015 επιλέχτηκε και διετέλεσε Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, ενώ αξιολογήθηκε ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες Διοικητές σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2005, έχει διατελέσει είτε απλό μέλος είτε μέλος ΔΣ σε αρκετούς επιστημονικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς. Ασχολήθηκε ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ως πρόεδρος του ΑΟ Βελισσαρίου κατέκτησε 3 φορές το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηπείρου τη δεκαετία του 2010, ενώ είναι ενεργός αεραθλητής και πιλότος υπερελαφρών αεροσκαφών. Έχει δώσει περισσότερες από 100 συνεντεύξεις για θέματα οικονομικού περιβάλλοντος, διοίκησης και υγείας.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά (Β2) και βασικά Ιταλικά. Το πλήρες βιογραφικό του και όλες οι συνεντεύξεις και δραστηριότητές του είναι διαθέσιμες στο www.lambrosgeorgopoulos.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα