11.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Σε λίγες ημέρες δημοπρατείται το “Νταμάρι” του Δήμου Νικολάου Σκουφά…

Διαβάστε επίσης

Σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί το έργο για την κατασκευή της ανάπλασης του Νταμαριού και την ανέγερση υπαιθρίου θεάτρου στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Αυτό ανέφερε η δήμαρχος του ομώνυμου Δήμου κ. Ροζίνα Βαβέτση, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας και Νεοχωρακίου “Παναγία Μπριώνη“, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στον χώρο της πλατείας Αμφιθέας.

Να υπενθυμίσουμε ότι

Το έργο  «Ανάπλαση Νταμαριού Πέτα και κατασκευή υπαίθριου θεάτρου και δράσεις ανάδειξης της ιστορίας του Δήμου Νικολάου Σκουφά» είχε ενταχθεί στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, και ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 3.662.096,00 ευρώ.

Πρόκειται όπως σημειώνει ο Δήμος: «Για το σημαντικότερο έργο πολιτισμού σε επίπεδο εγκαταστάσεων που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία της Π.Ε Άρτας κι ένα από τα σημαντικότερα σε ολόκληρη την Ήπειρο».

Το υπερσύγχρονο θέατρο, όταν ολοκληρωθεί, καθώς θα βρίσκεται πολύ κοντά και στην πόλη της Άρτας, θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην εύρεση κατάλληλων χώρων για την διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων και άλλου τύπου εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος  Ροζίνα Βαβέτση η έγκριση ανάπλασης και η κατασκευή του θεάτρου επετεύχθη «ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και πολλές επαφές της Δημοτικής Αρχής τόσο με την πρόεδρο της επιτροπής του 21 κ. Αγγελοπούλου και τον γενικό διευθυντή κ. Κανταρτζή, όσο και με το υπουργείο εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα».


Αναφορικά με την ιστορία του Νταμαριού, είχαμε αναφερθεί και σε παλιότερη παρέμβασή μας , όπου σημειώναμε τον σχεδιασμό που είχαν προβλέψει οι προηγούμενοι δήμαρχοι Θόδωρος Μουσαβερές και Στάθης Γιαννούλης…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα