25.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Λευτέρη Τσιρώνη «Τρίτη Ανάσταση»

Διαβάστε επίσης

Σάββατο 15 Οκτώβρη, Επιμελητήριο Άρτας

Το βιβλίο «Τρίτη Ανάσταση» του Αρτινού συγγραφέα Λευτέρη Τσιρώνη παρουσιάζουν το Σάββατο 15 Οκτώβρη 2022 και ώρα 20.00 μ. μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας οι  εκδόσεις «Το Δόντι» [Καραισκάκη 147, Πάτρα], το  Επιμελητήριο Άρτας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, ο Όμιλος  Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου [ΟΜΟΚ],  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», και η Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα Άρτας [ΑΘΟΑ].

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Βένα Φίλου, δασκάλα, ο Ευάγγελος Καραμπάς, θεολόγος, λυκειάρχης, και ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος, συγγραφέας.

Αποσπάσματα  του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος,

Πρόεδρος της Α.Θ.Ο.Α.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο  Πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου και ο  Δημήτρης Σύγκελος, συνταξιούχος φιλόλογος. 

Την  παρουσίαση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Μαρία Δέτσικα, φιλόλογος.

Η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομο χαιρετισμό του συγγραφέα, ο οποίος θα υπογράψει τα βιβλία του μετά το πέρας της. 

Το βιβλίο «Τρίτη Ανάσταση» περιλαμβάνει 21 διηγήματα με ιστορίες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του συγγραφέα. Πρόκειται για τη δεύτερη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Λευτέρη Τσιρώνη, στα οποία με φόντο τα Τζουμέρκα, τα χωριά του κάμπου και την πόλη της Άρτας ο συγγραφέας ανασύρει συχνά με τρόπο ποιητικό νοσταλγικές εικόνες μιας άλλης εποχής. Τρυφερά στιγμιότυπα και επεισόδια της συλλογικής μνήμης, τα οποία αναπλάθουν αβίαστα την παιδική αθωότητα.  

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα