15.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Οδυσσέας Δράκος: Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον Δήμο Αρταίων…

Διαβάστε επίσης

Γιατί το όνομα του Οδυσσέα Δράκου είναι ακόμη στην επικαιρότητα;
Από τις αρχές του 2022 είναι το πρόσωπο επικεφαλής των σεναρίων που σχετίζονται με την υποψηφιότητα στον Δήμο Αρταίων, ως ευθύς αντίπαλος του Χρήστου Τσιρογιάννη. Μέχρι δε πρόσφατα, που ετέθη και το όνομα του Φώτη Φώτη στο τραπέζι των πιθανόν προσώπων, ήταν το μοναδικό πρόσωπο, το οποίο ουσιαστικά μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και τη συζήτηση… Ακόμη και έτσι, ο Φώτης Φώτης είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση ανακοίνωσης ενδιαφέροντος από τον Οδυσσέα Δράκο, δεν θα προχωρήσει επικεφαλής σε άλλον συνδυασμό.
Γιατί λοιπόν ο Οδυσσέας Δράκος είναι το πρόσωπο, που “κρατάει σε ομηρία” τις εξελίξεις στον Δήμο Αρταίων και όλοι ρωτάνε συνεχώς “τι θα κάνει ο Οδυσσέας”;
Η πολιτική για ορισμένα πρόσωπα, δεν είναι μια παρορμητική απόφαση και δράση, ούτε στην αυτοδιοίκηση επιτρέπονται πρωτοβουλίες αυτοκτονικής επίθεσης και όποιον πάρει ο Χάρος. Η Αυτοδιοίκηση, θέλει κτίσιμο συμμαχιών και το κυριότερο απόκτηση υποστηρικτών από όλους τους χώρους και με όλες τις προσφερόμενες δυνάμεις.
Ο χώρος του διευρυμένου κέντρου, που απευθύνεται ένας ισχυρός υποψήφιος στον Δήμο Αρταίων, βρίθει από πολιτικές διαφωνίες, μικροπολιτικά συμφέροντα και πάνω απ’όλα προσωπικές υστεροβουλίες. Όποιος κατέλθει υποψήφιος, χωρίς να τα υπολογίσει όλα αυτά, είναι βέβαιο ότι με την παράστασή του, απλώς θα ρίξει “νερό στον μύλο του αντιπάλου”.
Υπάρχει ένα δεδομένο: ότι την περίοδο αυτή, όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά αναγνωρίζουν ότι μόνο διαθέσιμο πρόσωπο, προκειμένου να ελέγξει αυτές τις παραμέτρους είναι ο Οδυσσέας Δράκος… Καλώς ή κακώς!!!
Από την άλλη, βλέπουμε ότι κάποιες αμφιβολίες που υπήρξαν στο διάστημα μετά τον Μάρτιο, όταν οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δημιούργησαν ένα αίσθημα κομματικής εσωστρέφειας, τείνουν πλέον να αμβληθούν, καθώς αναγνωρίζεται πλέον σε πανελλήνιο επίπεδο η ανάγκη των κομματικών συνεργασιών, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, επί τη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας κοινών θέσεων για τα τοπικά θέματα.
Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι, που το όνομα του Οδυσσέα Δράκου, ακόμη μονοπωλεί στην επικαιρότητα για τον Δήμο Αρταίων…
Περαιτέρω, στο παρασκηνιακό καλάθι των υποψηφιοτήτων έχουν πέσει ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής: ο Βασίλης Τσίρκας, ο Χρήστος Μέγας… δεν είναι τυχαία η αναφορά τους και σχετίζονται με το ενδεχόμενο της απώλειας της τρίτης έδρας στην Άρτα. Είναι πρόσωπα που έχουν αναφορές στην αριστερά και το κέντρο, αλλά και που με την ιδιότητά τους έχουν επισκεφθεί όλα τα χωριά της Άρτας, έχουν τους δικούς τους ανθρώπους και μπορούν να έχουν έτοιμη την μαγιά του συνδυασμού, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία του τόπου.
Από την αυτοδιοίκηση, εκτός από την περίπτωση του Φώτη Φώτη, που αναλύσαμε επισταμένως, ακούστηκαν τα ονόματα του Παναγιώτη Καραγιώργου και της Ράνιας Τρομπούκη, οι οποίοι πρωτοστατούν στην δημόσια κριτική κατά της δημοτικής αρχής, αλλά χωρίς να έχουν προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν ως επικεφαλής συνδυασμών, αυτήν την ρητορική τους.
Δεν γνωρίζουμε τέλος αν, το όνομα της δικαστικής υπαλλήλου Βίκης Σιαπάτη, είναι ακόμη στην επικαιρότητα, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακουγόταν ως άτυπη πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη για τον Δήμο Αρταίων. Η Βίκη είναι χαμηλών τόνων, έχει δείξει οργανωτικές ικανότητες στο συνδικαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σε μεγάλο βαθμό εκφράζει μια τάση ανανέωσης των προσώπων στην αυτοδιοίκηση.
Να υπογραμμίσουμε ότι χωρίς να έχουν ιδιαίτερη βάση, αλλά μάλλον αποτελούν ευσεβείς πόθους των αντιΤσιρογιαννικών δεξιών, έχουν ακουστεί κατά καιρούς ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι για την δημαρχία, οι επιτυχημένοι αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας και ο Κώστας Χαρακλιάς, οι οποίοι βέβαια σε καμιά περίπτωση στην παρούσα χρονική περίοδο δεν μπορούν να μπουν στο κάδρο των υποψηφίων και ούτε βέβαια και οι ίδιοι έχουν εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον ή κάποια δυσαρέσκεια απέναντι στην δημοτική αρχή στην οποία ανήκουν.
Να επισημάνουμε ότι πέραν όλων των άλλων, ο γιατρός και ιστορικό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπαδημητρίου, είναι ο σημαιοφόρος της σταυροφορίας απέναντι προσωπικά στον Χρήστο Τσιρογιάννη και συνεπικουρείται από τον πρώην δήμαρχο και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Νίκο Κέφη. Μια φυσιολογική σε μεγάλο βαθμό αντίδραση εκ των έσω, που μπορεί και εκφράζει ένα μη μετρήσιμο ακόμη ποσοστό της Δεξιάς στην Άρτα.
Στον τομέα των υποψηφιοτήτων υπάρχει και ένα παζάρι από πρόσωπα, που προσπαθούν να κάνουν συμφωνίες του στυλ: εσύ στο Δημαρχείο, εγώ στο Επιμελητήριο, τα οποία πλέον δεν έχουν και καμία αξία να αναφέρονται ως κοινωνικά και πολιτικά αδιάφορα αλισβερίσια.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί μια άλλη διαμορφωμένη πραγματικότητα: ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαλέξη, ο συνδυασμός της Τζένης Ταπραντζή, και βέβαια ο Γιώργος Μπαλάγκας, πρόσωπα που έχουν τα δικά τους μερίδια στην αυτοδιοίκηση, ως επικεφαλής εκλεγμένων συνδυασμών. Δεν παραγνωρίζουμε την Λίτσα Κιτσαντά, που αν και πλέον δεν είναι δημοτική σύμβουλος, είναι επικεφαλής ενός συνδυασμού με ιστορική παρουσία και συνέχεια… Αφήνουμε έξω την δημοτική ομάδα του ΚΚΕ και τον Στράτο Καλλώνη για τους ευνόητους λόγους. Αυτοί είναι συνδυασμοί που γνωρίζουν ότι η βιώσιμότητά τους πλήττεται από το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σε αυτό λοιπόν το διαμορφωμένο περιβάλλον, παραποιώντας την αρχή του κομμουνιστικού μανιφέσου, θα λέγαμε “ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Άρτα, το φάντασμα του Οδυσσέα Δράκου“… Στο άμεσο μέλλον θα δούμε αν αυτό το φάντασμα, που έχει στοιχειώσει τις καρδιές της δημοτικής αρχής, θα μπορέσει να παρουσιάσει τις δυνάμεις του και να παρουσιαστεί ένα νέο μανιφέστο αυτοδιοικητικής δράσης στην Άρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ “ΡΕΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ” … σενάρια υποψηφιότητας στον Δήμο Αρταίων

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα