14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει η Όλγα Γεροβασίλη για το ΞΕΝΙΑ;

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει πιθανότητα απένταξης από το ΕΣΠΑ;

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση που έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ αναφορικά με το ΞΕΝΙΑ της Άρτας. Και αυτό επειδή στην αντιστροφή του λόγου της αναφέρεται σε κίνδυνο ουσιαστικά απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ, κάτι που τυπικά θα μας φέρει άλλα τριάντα χρόνια πίσω.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της (το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ) ότι:

Την ημέρα που υπογράφηκε η χρηματοδότηση με 2.500.000€, είχα δηλώσει ότι πλέον «δίνεται η δυνατότητα, ένα στολίδι της πόλης μας, το ΞΕΝΙΑ, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αποκλεισμού, να αξιοποιηθεί, να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των Αρτινών και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας.»Το ΕΣΠΑ, όμως, θέτει όρους, προϋποθέσεις, χρονοδιαγράμματα, αλλά και ρήτρες στην περίπτωση που αυτά δεν τηρηθούν, όπως όλοι ξέρουμε.Θα ήταν πραγματικά ζοφερό για την πόλη εάν η προσδοκία, που δημιούργησε η επιλογή του δημάρχου, καταρρεύσει και ο χώρος εγκαταλειφθεί πάλι.Εν κατακλείδι, το δημοσίευμα δεν ανακαλύπτει ντουλάπες με σκελετούς, όπως θέλει να δείξει. Αντίθετα, μάλλον άλλους σκελετούς και ευθύνες προσπαθεί να καλύψει”.

Χτυπάει το καμπανάκι η Όλγα Γεροβασίλη για την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και του ΞΕΝΙΑ, αναφορικά με τον κίνδυνο ο χώρος να εγκαταλειφθεί και πάλι και να βρεθούμε με μια φούσκα;
Πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαία η αναφορά της αυτή και ο Δήμος Αρταίων και αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος Αρταίων οφείλουν να απαντήσουν στην τοποθέτηση αυτή, που σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να ερείδεται σε Κασσανδρικές προφητείες, αλλά σε πληροφόρηση και μάλιστα επίσημη.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα