11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

“Πόλεμος χαρακτηρισμών” μεταξύ Όλγας Γεροβασίλη και εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Διαβάστε επίσης

“Πόλεμος” ανακοινώσεων φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας “ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ” και της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, με την αφορμή του αφιερώματος που έκανε ο εφημερίδα για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας (κάναμε παραπομπή σε δημοσίευμά μας με τίτλο “διαδικτυακή δημοσκόπηση για το ΞΕΝΙΑ, μέσω του Νέου Παρατηρητή) και τις αιχμές προς την βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Η Όλγα Γεροβασίλη με δελτίο Τύπου (το οποίο δημοσιεύσαμε και εμείς), απάντησε στο δημοσίευμα ως εξής:

Σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας, γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Παρατηρητής»

Όταν θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα, καταφεύγουν στην εφεύρεση εχθρών

Για ακόμη μία φορά, κάποιοι επιδιώκουν να επαναφέρουν με αρνητικό τρόπο το θέμα του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου της Άρτας, μέσω δημοσιεύματος σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τη δική τους εικονική πραγματικότητα.

Λειτουργώντας ως «πλυντήριο» για όλους όσοι διαφέντεψαν τις τύχες της πόλης μας και καταδίκασαν επί 30 χρόνια το Κάστρο της Άρτας να είναι κλειστό, αποκομμένο από τον ιστό της πόλης και την καθημερινότητα των κατοίκων της και με το κτίριο του ΞΕΝΙΑ να ρημάζει.

Και δείχνοντάς με ως υπεύθυνη που το ΞΕΝΙΑ δεν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο!

Για να αποδείξουν δε τον ισχυρισμό τους, καταφεύγουν στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι, εφόσον τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού της εκάστοτε κυβέρνησης, η απόφαση του ΚΑΣ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, για την αξιοποίηση του χώρου, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης, συγκεκριμένα δικής μου.

Υποτιμώντας έτσι την αξιοπιστία και υποβαθμίζοντας το κύρος των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της χώρας, που αποτελείται από διακεκριμένους και καταξιωμένους επιστήμονες αρχαιολόγους.

Και λησμονώντας ότι η παρούσα σύνθεση του ΚΑΣ είναι διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κανείς από τους μεγαλόστομους δεν διανοείται να προσφύγει κατά της προηγούμενης απόφασης, προφανώς επειδή γνωρίζουν ποια θα ήταν η κατάληξη, που θα απογύμνωνε τα ατεκμηρίωτα «επιχειρήματά» τους.

Όμως, όλοι οι Αρτινοί γνωρίζουν ότι η εγκατάλειψη και ερήμωση ενός εμβληματικού σημείου της πόλης μας ήταν το αποτέλεσμα του 30χρονου λουκέτου στο Κάστρο.

Η ευκαιρία για την ανάσχεση της καταστροφής δόθηκε, όταν, μαζί με την συμπατριώτισσά μας, Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Ευγενία Φωτονιάτα, ενημερώσαμε το δήμαρχο για την ύπαρξη ενός χρηματοδοτικού εργαλείου, ύψους 2,5 εκατ. Ευρώ, με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με μηδενική, δηλαδή, συμμετοχή από το Δήμο.

Ο δήμαρχος επέλεξε να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο, υποβάλλοντας ο ίδιος το αίτημα αλλά, μετά από λίγο, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, υπαναχώρησε. Αργότερα, μετά από παλινωδίες ενός έτους, ήταν ο ίδιος που με νέα του Πρόταση ζήτησε να ενταχθεί στη Δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Έργου με τίτλο «Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα». Με 2.500.000 ευρώ και επιλέγοντας τη χρήση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έδινε 100% χρηματοδότηση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το χρηματοδοτικό εργαλείο ως όφειλε και ο Δήμος επέλεξε να το αξιοποιήσει με τον συγκεκριμένο τρόπο, περιγράφοντας στην Πρότασή του τους χώρους, τις χρήσεις κλπ, με δεδομένο ότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου.

Την ημέρα που υπογράφηκε η χρηματοδότηση με 2.500.000€, είχα δηλώσει ότι πλέον «δίνεται η δυνατότητα, ένα στολίδι της πόλης μας, το ΞΕΝΙΑ, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αποκλεισμού, να αξιοποιηθεί, να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των Αρτινών και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας.»

Το ΕΣΠΑ, όμως, θέτει όρους, προϋποθέσεις, χρονοδιαγράμματα, αλλά και ρήτρες στην περίπτωση που αυτά δεν τηρηθούν, όπως όλοι ξέρουμε.

Θα ήταν πραγματικά ζοφερό για την πόλη εάν η προσδοκία, που δημιούργησε η επιλογή του δημάρχου, καταρρεύσει και ο χώρος εγκαταλειφθεί πάλι.

Εν κατακλείδι, το δημοσίευμα δεν ανακαλύπτει ντουλάπες με σκελετούς, όπως θέλει να δείξει. Αντίθετα, μάλλον άλλους σκελετούς και ευθύνες προσπαθεί να καλύψει.

Όλγα Γεροβασίλη

Βουλευτής Άρτας

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Στην συνέχεια και δυο ημέρες μετά, καθώς όπως διαφάνηκε η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ έμαθε από τρίτους την απάντηση της αρτινής πολιτικού, προχώρησε σε απάντηση προς το σχόλιο, με τον τίτλο “Πολιτικά ανέντιμη η Ο. Γεροβασίλη”… Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Πολιτικά ανέντιμη η Ο. Γεροβασίλη

Τις τελευταίες ημέρες ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ άνοιξε το ΦΑΚΕΛΟ «ΞΕΝΙΑ» και η πρώτη αντίδραση ήρθε από την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Η οποία, απαντώντας, μετά από 6 ΧΡΟΝΙΑ (!), σε δημοσιεύματα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ το 2016, που την εμφάνιζαν ως υπεύθυνη ωμής πολιτικής παρέμβασης στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ώστε το ΞΕΝΙΑ να μην γίνει Ξενοδοχείο, αλλά βιβλιοθήκη και ωδείο, συμπεριφέρθηκε μικροπολιτικά, μίζερα και πολιτικά ανέντιμα απέναντί μας.
ΑΝΕΝΤΙΜΑ διότι η εν λόγω απάντησή της έπρεπε να σταλεί μόνο στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στον οποίο καταχωρήθηκε το δημοσίευμα για το ΞΕΝΙΑ, άντε και στην ΑΠΟΨΗ που το αναδημοσίευσε.
Αλλά η κυρία Γεροβασίλη το έστειλε σε όλα τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης εκτός από εμάς.
Λόγω αυτής της πολιτικής ανεντιμότητά της, θα πάρει ΑΜΕΣΑ τη δέουσα απάντησή μας… διευρυμένη και όπως της ταιριάζει!

«Π»

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: μου είχε ζητήσει να μην λάβει κανένα Δελτίο Τύπου μου

Τον τελευταίο λόγο όμως, έχει μέχρι στιγμής η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, η οποία απαντώντας στους ευφημισμούς περί πολιτικής ανεντιμότητας, ανέφερε ότι η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της είχε ζητήσει από το 2019 να μην του αποστέλλει δελτία τύπου, γιατί δεν τα δημοσιεύει.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο τελευταίο δελτίο τύπου της:

Συνέχεια σε απάντηση στον Παρατηρητή

Για «πολιτική ανεντιμότητα» κατηγορούμαι σε νέο σχόλιο του Παρατηρητή, επειδή δεν του στάλθηκε η απάντησή μου σε προηγούμενο δημοσίευμά του.

Προφανώς ξεχνά ή επιλέγει να «ξεχάσει» μία σημαντική «λεπτομέρεια»: Ότι ήταν ο ίδιος που είχε ζητήσει να μην λάβει ξανά κανένα Δελτίο Τύπου μου, χωρίς ουδέποτε αυτό να ανακληθεί. Επειδή, όπως ανέφερε, ούτε είχε δημοσιεύσει, ούτε είχε την πρόθεση να δημοσιεύσει κάποιο! Και μάλιστα παραμονές εκλογών… Για του λόγου το αληθές, το επισυναπτόμενο.

Το περί «ανεντιμότητας» -και αντικειμενικότητας- κρίνεται.

Όλγα Γεροβασίλη

Βουλευτής Άρτας

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Το θέμα μπορεί να αξιολογηθεί επί της ουσίας και διαφορετικά

Είμαστε κοινωνοί σε ένα πινγκ- πονγκ εγκλήσεων και αντεγκλήσεων, με φόντο το ΞΕΝΙΑ της Άρτας, που όμως θα μπορούσε να αξιολογηθεί διαφορετικά, αναφορικά με την σκοπιμότητα τόσο του αφιερώματος της εφημερίδας όσο και της απάντησης της ισχυρής κυρίας της κεντρικής πολιτικής σκηνής και βουλευτή της Άρτας (Βλέπε άρθρο Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει η Όλγα Γεροβασίλη για το ΞΕΝΙΑ;).
Τέλος θεωρούμε, ότι άλλο είναι η αποστολή δελτίου τύπου και άλλο η απάντηση σε δημοσίευμα, το οποίο εκτιμούμε ότι καλό θα ήταν να αποστελλόταν στο μέσο το οποίο απευθύνεται. Έτσι, πιθανόν να μην δημιουργούνταν αυτές οι παρερμηνείες και οι παρεξηγήσεις που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην δημιουργία ατυχών εντυπώσεων για όλους.
Σε κάθε περίπτωση διαφάνηκε ότι “αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια” και δεν θα είναι παράξενο να υπάρχει και πιο έντονη συνέχεια, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζουμε αν οδηγεί πουθενά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα