15.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Τρίτη έδρα στην Άρτα; Δημοτολόγια αντί απογραφής…

Διαβάστε επίσης

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, που σχετίζονται με την διαδικασία της κατανομής των βουλευτικών εδρών στην επικράτειας, σύμφωνα με τον πληθυσμό, αναφέρουν ότι τελικά το εκλογικό μέτρο θα βασίζεται όχι στα αποτελέσματα της απογραφής του 2022, αλλά στους εγγεγραμμένους των δημοτολογίων του κάθε νομού ( Περιφερειακής Ενότητας), δυνάμει των οποίων συντάσσονται και οι εκλογικοί κατάλογοι.
Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, και κατ’επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους συνιστούν ένα αληθινό, πραγματικό και μετρήσιμο μέγεθος, το οποίο δύναται να δώσει την έντιμη εικόνα του πληθυσμού μιας περιοχής και το αντίστοιχο ποσοστό της στην ελληνική επικράτεια.
Με την σύγκριση αυτή η Άρτα έχει περίπου 79.000 εγγεγραμμένους στα Δημοτολόγια των Δήμων της έναντι της απογραφής των 63.927 που καταμετρήθηκαν με την περσινή απογραφή. Η διαφορά αυτή είναι ικανή να εδραιώσει την τρίτη εκλογική έδρα στην Άρτα και ουσιαστικά να δώσει την δυνατότητα τόσο στο τρίτο κόμμα, όσο και στους επιλαχόντες βουλευτές των πρώτων κομμάτων να ελπίζουν σε δυνατότητα εκλογής.
Δυνάμει αυτών των χαρακτηριστικών θα κινηθούν τα κόμματα, αρχής γενομένης από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής που στις 10 Νοέμβρη, θα ανακοινώσει τους υποψηφίους της σε όλη την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων και στην Άρτα, όπου θα μάθουμε και τον πέμπτο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του νομού μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα