11.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Πόλεμος … στην υγρασία του κτηρίου του ΜΦ ΣΚΟΥΦΑΣ

Διαβάστε επίσης

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ (ομιλία του Παναγιώτη Παπάκου για τον βομβαρδισμό της Άρτας το 1941) ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε σε ένα καλό νέο για τον ιστορικό σύλλογο: ότι στον προγραμματισμό των έργων για το 2023 θα ενταχθούν και οι εργασίες για την μόνωση του κτηρίου, όπου στεγάζεται ο ΣΚΟΥΦΑΣ, στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης και ο Δήμος Αρταίων.
Είναι πραγματικά μια ευχάριστη εξέλιξη, καθώς το κτήριο αυτό αν και επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό έργο, αλλά είναι και ένα πάγιο σταθερών εσόδων του Δήμου, μέσω της εκμίσθωσης του ισογείου καταστήματος, είναι για πολλά χρόνια εγκατειλλημένο, έχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και δεν αποκλείεται αν δεν προχωρήσει άμεσα η μόνωση να δούμε να στάζει η πλατεία της αίθουσας των εκδηλώσεων.
Και μετά την πολλή καλή δουλειά που έκανε το Ίδρυμα Ωνάση για την αίθουσα του Συλλόγου, αλλά και την πρόσοψη του κτηρίου, είναι κρίμα να δούμε στο άμεσο μέλλον κηλίδες υγρασίας στο ταβάνι…
Σχολιάστηκε, κατά τα άλλα, ποικιλοτρόπως η δήλωση του δημάρχου ότι δεν ήταν γνώστης του ιστορικού γεγονότος του βομβαρδισμού της Άρτας και ετέθη το ερώτημα κατά πόσο ένας δήμαρχος μπορεί και αγνοεί ένα τόσο σημαντικό ιστορικό συμβάν της περιοχής, την στιγμή δε που είχε γραφεί και βιβλίο όπου ιστορούνταν με ακρίβεια το γεγονός αυτό από τον δήμαρχο Αρταίων Κώστα Βάγια (είχα την τύχη να με επιλέξει για να το επιμεληθώ εγώ και έτσι και ο ίδιος έμαθα πολλά πράγματα για την σύγχρονη ιστορία της Άρτας).
Η ιστορία, δεν είναι πεδίο δράσης για λαϊκισμούς και πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσιρογιάννης, που αγνοεί βασικά σημεία της τοπικής μας ιστορίας, αλλά μια ολόκληρη γενιά έχει υποβαθμίσει την βαρύτητα της εποχής του Β’ ΠΠ και της Κατοχής. Καλό είναι όμως να μαθαίνουμε και να διορθώνουμε την έλλειψη της μνήμης και αυτό ήταν και το πιο σημαντικό που προέκυψε από τον χαιρετισμό του κ. Τσιρογιάννη.
Γιατί σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι επί αυτής της δημοτικής αρχής, ξεκίνησε το μνημόσυνο των θυμάτων του βομβαρδισμού και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αρταίων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα