16.2 C
Arta
5 Μαΐου 2024

 Έγκριση σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων Δήμου Νικ. Σκουφά

Διαβάστε επίσης

Με την σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Προγράμματος «Ήπειρος» εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης και προχωρά η διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Α/Φ οχήματος  Βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 173.352 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά».

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού 

Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις  για Μελέτες Περιβαλλοντικών Έργων  έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου. 

Ειδικότερα, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τα έργα:

  • «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Μαρμάρων, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία)
  • «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 85.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Καμαρίνας, Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα)
  •  «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 156 κλινών 4*, στη θέση «Βρέστα» Τ.Κ. Συβότων, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα). 

Επίσης, η Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο συνέδριο SELCTOUR – του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών γραφείων της Γαλλίας – στις 24-27/11/2022 στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Ε.Ο.Τ.. 

Τέλος, αναβλήθηκε η συζήτηση για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε. του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ρέματος 2 «Λευκοπόταμος», ισχύος 1,38 MW, στη Τ.Κ. Ανθοχωρίου, Δ.Ε. Μετσόβου, Δήμου Μετσόβου, Π. Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». 

Συνάντηση την Παρασκευή 

των Επιτροπών Ισότητας 

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας,  παρουσία της   Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα για ενημέρωση – συζήτηση σε θέματα που απασχολούν τις γυναίκες,  καθώς και  για τη λειτουργία των Επιτροπών Ισότητας. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για 

την Έκθεση  Fruit Logistica

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετέχει στην  Έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 8-10/02/2023, η οποία θεωρείται ως η σημαντικότερη Διεθνή έκθεση  του κλάδου  φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση συμμετοχής είναι τα προϊόντα να παράγονται εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχει δυναμική εξαγωγών.

Το κόστος ενοικίασης του περιπτέρου καλύπτεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεση συμμετοχής τους, το αργότερο ως τις 18-11-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι ανανεώσεις αδειών

παραγωγού και επαγγελματία πωλητή

Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή, οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει  την άδειά τους   μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία  έναρξης ισχύος του ν.4849/2021 (ΦΕΚ 207/Α/2021), ότι  έχουν το δικαίωμα  να την ανανεώσουν έως την 30η Νοεμβρίου 2022. Αν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, οι παλαιότερες άδειες καταργούνται οριστικά (άρθρο 92 του ν. 4982/2022, ΦΕΚ 195/Α/15.10.2022).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Π.Ε Ιωαννίνων, γραφεία 103,106 της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και στα τηλέφωνα 2651087104- 87106.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα