12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Ένα έργο που έδωσε λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών…

Διαβάστε επίσης

Να δώσουμε και τα εύσημα για το γεγονός ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που είχε πραγματοποιήσει πέρσι η ΔΕΥΑΑ στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή τμημάτων του δικτύου όμβριων Δήμου Αρταίων» χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020, προϋπολογισμού 2.046.000,00 ευρώ, αναφορικά με το κομμάτι του τμήματος της Περιφερειακής Οδού και της οδού Πορφυρίου Μητροπολίτου φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα, καθώς για πρώτη φορά η συγκεκριμένη περιοχή δεν αντιμετώπισε προβλήματα πλημμυρών, όπως άλλες περιόδους, που είχε πληγεί η Άρτα με αυξημένες βροχοπτώσεις. Να σημειωθεί ότι το σημείο αυτό είναι το χαμηλότερο υψομετρικά της Άρτας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται έντονα από την συγκέντρωση των βρόχινων υδάτων.
Κατά το παρελθόν είχαν γίνει ορισμένες επεμβάσεις περιορισμένων τεχνικών δυνατοτήτων, που είχαν μειώσει το πρόβλημα, όμως σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, δεν επαρκούσαν, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν ακόμη και καταστήματα και ισόγειες κατοικίες.
Ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ είχε σχολιάσει τον Ιούλιο του 2021 :«Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους κατοίκους μεγάλου μέρους του Δήμου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, ώστε από τον χειμώνα οι περιοχές να μην αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα καθημερινότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε όσα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των κατοίκων και τις περιουσίες τους» . Και πράγματι το έργο είναι σημαντικό, γιατί έχει δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα