21.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

Χριστόφορε, βγες από την Friend Zone

Διαβάστε επίσης

  • Εντάξει δεν είναι και καλές οι εποχές για την Αυτοδιοίκηση. Οι δυσάρεστες ειδήσεις, έρχονται η μια μετά την άλλη.
  • Ο Βασίλης Γιολδάσης, ο τελευταίος στην Άρτα της γενιάς του Πολυτεχνείου, από εκείνους που δεν εξαργύρωσαν την μαχητικότητά τους και δεν πήραν κομματικά εύσημα και θέσεις, ήταν ο θεμελιωτής της αριστερής αυτοδιοίκησης στην Άρτα.
  • Όλοι σχεδόν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού μας, πέρασαν από τους δικούς του συνδυασμούς, και μάλιστα είχε την τύχη να δημιουργήσει μια σειρά, που κανένας άλλος δημοτικός συνδυασμός δεν πέτυχε μέχρι σήμερα. Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, είναι εκείνος ο συνδυασμός, που έμεινε στα χνάρια του Βασίλη Γιολδάση, με μια συνέχεια που παραπέμπει στο μακρινό 1998…
  • Είναι από τους λίγους ανθρώπους που πέρασαν από την πολιτική στην Άρτα και άφησαν μια παρακαταθήκη: κοιτάξτε π.χ. σήμερα ότι και η ΛΑΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον αναγνωρίζουν ως σπουδαίο αριστερό παράγοντα, η απώλεια του οποίου είναι μεγάλη για την περιοχή.
  • Ο Βασίλης ήταν ακέραιος, μέχρι παρεξηγήσεως… Τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο καφενείο του Γιαννακούλη, ο λόγος δεν ήταν στα δημοτικά, ήταν στους δικούς μας ανθρώπους, στην οικογένεια μας… σ’αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που ήρθαν.
  • Μετά είχαμε το δυσάρεστο νέο με την απώλεια του Σάκη Βασίλη. 52 χρονών μόλις, με τεράστια διάθεση για προσφορά στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ήταν μια εγγύηση για την συνέχεια στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας.
  • Η Αυτοδιοίκηση λοιπόν, δεν είναι μόνο θέσεις, οφίτσια, διαχείριση και …γκρίνιες. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους, για να κάνουν ότι πιστεύουν αυτοί καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και αντίθετο με το προσωπικό τους συμφέρον. Γιατί στο τέλος, πιστεύω ότι το υπόλοιπο που απομένει δεν παραπέμπει σε κάποια μόνιμη ικανοποίηση, παρά στην αίσθηση της απώλειας.
  • Ας γυρίσουμε στα πεζά και τα τετριμένα.
  • Ο Χριστόφορος Σιαφάκας, είναι καλώς ή κακώς το πρόσωπο των ημερών. Δεν γνωρίζω ακριβώς το παρασκήνιο των κινήσεών του, μπορώ όμως να αξιολογήσω ότι όταν ένας εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, πηγαίνει και κάνει διερευνητικές σε άλλους χώρους, μπορεί και δίνει την εντύπωση ότι έχει κρυφά χαρτιά στο μανίκι του.
  • Και μάλιστα έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι μπορεί και κινείται τόσο άνετα, ώστε από τη μια να πηγαίνει και να κάνει συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στην Αυτοδιοίκηση η Αριστερά, από την άλλη να κάνει δημοσιεύσεις στις οποίες ούτε λίγο, ούτε πολύ να αναφέρει ότι ο πολιτικός του χώρος είναι η Νέα Δημοκρατία, ότι πέραν αυτού δεν έχει κομματικές παρωπίδες και το πιο σημαντικό ότι «μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω, θα μείνω με τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, τον οποίον και ευχαριστώ κι όλας».
  • Τόσα αντιφατικά μηνύματα, δεν έχουμε πάρει ούτε όταν κάναμε καμάκι, φοιτητές στα greek islands από πρωτόβγαλτες τουρίστριες από την ηπειρωτική Ελλάδα, που θέλουν μεν, αλλά έχουν και γκόμενο στο νησί, αλλά και αραβωνιαστικό στο χωριό τους…
  • Αυτό λέγεται στην γλώσσα των νέων, ως ζώνη ασφάλειας ή στα γκομενικά Friend zone, δηλαδή, όταν η άλλη σε βλέπει μόνο σαν φίλο. Και τι σημαίνει αυτό: ότι όποιον τον βλέπει η καψούρα του, απλώς σαν φίλο, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε παραπάνω και ο νοών νοείτω!
  • Γι’αυτό, μια συμβουλή που θα είχε πέραση σε μια τέτοια περίπτωση, είναι ότι ο αν ο Χριστόφορος επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω, καλό είναι να βγει από την ζώνη της ασφάλειας, να βγει από την ζώνη του φίλου και να τολμήσει, να γίνει και λίγο …παλιόπαιδο, γιατί τα καλά παιδιά στην πιάτσα δεν μετράνε!
  • Σε κάθε περίπτωση αγαπητέ Χριστόφορε, είμαι βέβαιος ότι πολλοί είναι εκείνοι, που στέκουν βωβοί στα παραθύρια τους και καρδιοχτυπάνε για να δουν αν τελικά θα περάσεις στο επόμενο στάδιο…
  • Ωραίες είναι αυτές οι συμβουλές, θα μπορούσε άνετα η στήλη να αλλάξει και λίγο profile και να δίνει συμβουλές σε ερωτευμένους με την πολιτική και την Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε ελεύθερα να χαρούν τον έρωτά τους, να κάνουμε κι εμείς λίγο μάτι.
  • Είναι και Χριστουγεννιάτικη περίοδος, θα βγει και ο κόσμος έξω, μαθαίνω ότι κάποια μαγαζάκια ψιλοέχουν κόσμο και θα αρχίσει και η συζήτηση για τα πολιτικά θέματα… Είναι φοβερό πάντως ότι η τηλεπερσόνα – ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, μπόρεσε και γύρισε τους νέους να δουν με ενδιαφέρον την Ευρωβουλή: μίζες, δωροδοκίες, σκάνδαλα, διαφθορά! Καταλαβαίνουμε επιτέλους ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
  • Και μπορεί να στεναχωριόμαστε γιατί η Ελλάδα δυσφημείται στα διεθνή φόρα, αλλά όπως μου έγραψε φίλος δικηγόρος από την Ισπανία «βλέπω ότι οι Ελληνίδες είναι πολύ όμορφες γυναίκες»… Έχουμε και την άλλη πλευρά…
  • Βέβαια αυτό μάλλον την έφαγε την Καϊλή, αυτή η ομορφιά της Κίρκης, που μάγεψε τόσους χιλιάδες ψηφοφόρους, που χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για την πολιτική της υπόσταση, την έστελναν αφειδώς στις βουλές και τις Ευρωβουλές, με μιστά και αποζημιώσεις.
  • Εκλεγμένη μόνο για την ομορφιά της… Η νέα πολιτικός που κατάλαβε ότι δεν αρκεί η εξωτερική εμφάνιση, χρειάζονται και αξίες…

Κάτι δεν πάει καλά στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

Σε άτυπη κυριολεκτικά ομηρία βρίσκονται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόφαση της επιτροπής Ψηφοδελτίων να μην ανακοινώσουν τουλάχιστον επίσημα τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια σε όλη την χώρα, αναμένοντας τις αλλαγές στον εκλογικό χάρτη εξαιτίας της τελευταίας απογραφής.
Η κατάσταση αυτή, όπως έχει διαμορφωθεί βέβαια προβληματίζει για πολλούς λόγους: ο πιο σημαντικός είναι για το γεγονός ότι εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος της απώλειας της βουλευτικής έδρας από την περιοχή της Άρτας, με αποτέλεσμα να μειώνεται το ενδιαφέρον της συμμετοχής. Από την άλλη, ας μην κοροϊδευόμαστε, η άτυπη τετράδα, που ουσιαστικά ανακοινώθηκε, εκτός του γεγονότος ότι βρίσκεται μπροστά στο νήμα του εκλογικού αγώνα, έναντι του «άγνωστου πέμπτου», σε μεγάλο βαθμό αισθάνεται ανασφάλεια από το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη δήλωση υποψηφιότητας, έτσι ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν στις πολιτικές και προσωπικές τους επαφές… Το συμπέρασμα είναι ότι τα πράγματα, δεν πάνε καλά στον τομέα αυτόν στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα