21.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

ΚΑΣΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ποιοι το επιθυμουν;

Διαβάστε επίσης

«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

ΚΑΣΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ποιοι το επιθυμουν;

Τα τελευταία γεγονότα και ανακοινώσεις  με το γνωστό σε όλους πρόβλημα που ταλανίζει την αρτινή κοινωνία και έχει να κάνει με την  αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ μας αναγκάζει να επανέλθουμε και πάλι στο εν λογω ζήτημα.

Αγαπητοί συνδημότες πολλά λόγια και ουσία μηδέν αφού με όλα όσα μέχρι σήμερα βλέπουμε και ακούμε από πολιτικούς παράγοντες (υφυπουργό) αλλά και άλλους που  μιλούν πολύ για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ αλλά με τις ενέργειες τους οδηγούν το όλο ζήτημα στις καλένδες. Θέλουν λένε το ΞΕΝΙΑ να γίνει ξενοδοχείο γιατί τόση πρεμούρα γιατί τόσος ντόρος δηλώσεις επί δηλώσεων, δημοσκοπήσεις που εκ των προτέρων μάλιστα είμαστε και σίγουροι όχι μόνο για το  αποτέλεσμα αλλά και  για το τι πραγματικά θέλουν οι συμπολίτες μας. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την εμμονή για την λειτουργία του Ξενοδοχείου;  Σε τι θα ωφεληθεί ο Αρτινός πολίτης από την κατασκευή ξενοδοχείου; Μήπως εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών και μόνο;

Δηλώσεις υφυπουργού και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο συνεπικουρούμενος από  ιδεοληπτικούς έχοντες την άποψη ότι η μόνη αξιοποίηση του Ξενία θα πρέπει να είναι η κατασκευή ξενοδοχείου μας εμβάζει σε ανησυχίες αφού ως γνωστόν η εξ αρχής πάλι όλη διαδικασία το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα θα είναι η μη αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και η καταστροφή του όπως συνέβη και με αλλά κτίρια  στην πόλη μας.

Μήπως αυτός είναι τελικά ο στόχος τους;

Τα πολιτικά παιχνίδια και οι προσωπικές φιλοδοξίες και διεκδικήσεις για κατασκευή ξενοδοχείου και έναν δήμαρχο άτολμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έχουν σαν αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά χρηματικά κονδύλια ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ να χαθούν εξαιτίας αυτών των παλινωδιών, ήδη έχουν καταβληθεί 500.000 ευρώ για τη μελέτη που αν χαθεί η χρηματοδότηση θα πληρώσει το ποσό αυτό ο αρτινός πολίτης.

Μια δημοσκόπηση   την οποία προκάλεσε  ένας πολίτης για την δίκη του και μόνο ματαιοδοξία και θεώρει ότι θα έλθει η ανάπτυξη στην πόλη μας με ένα ξενοδοχείο 17 δωματίων δεν μπορεί κε δήμαρχε να ματαιώσει ένα τόσο σημαντικό έργο.

Κε δήμαρχε η τοπική κοινωνία  δεν ανέχεται άλλο κοροϊδία έχετε την εντολή και την υποχρέωση έναντι των αρτινών να προχωρήσετε στην υλοποίηση στην 9ετη δημοτική σας θητεία ενός μεγάλου έργου και να μην οδηγηθούμε και πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα με το ΒΙΟΠΑ, φτάνει πια  έχετε καταντήσει την περιοχή μας  μια υποβαθμισμένη πολύπλευρα περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται  για την τοπική μας  κοινωνία.

Τέλος ως «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» θέλουμε να δηλώσουμε ότι πριν από οκτώ χρόνια παραλάβατε μια πόλη με την ψήφο του Αρτινού Λαού και την υπόσχεση ότι θα την αναβαθμίσετε πολύπλευρα με αναπτυξιακά έργα κ.λ.π. και σεις σε λίγο χρονικό διάστημα θα παραδώσετε  στην επόμενη δημοτική Αρχή και στους Αρτινούς πολίτες μια κωμόπολη δίχως ΒΙΟΠΑ, δίχως οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου δίχως τη νέα γεφύρωση,  δίχως  οπεν μωλ, δίχως γενικό πολεοδομικό  σχέδιο με ανάπτυξη της πόλης γύρω από το ποτάμι, δίχως τουρισμό, δίχως την παραμικρή παρέμβαση στην αγροτική οικονομία, δίχως το παραμικρό ενδιαφέρον για τις πανεπιστημιακές σχολές της πόλης μας και τους φοιτητές και χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Είναι καιρός πια όλοι οι αρτινοί να τα δουν όλα αυτά και αφού ενημερωθούν και προβληματιστούν   να πάρουν και τις σωστές αποφάσεις τους… 

Οι καιροί ου μενετοί…… 

                                                                Άρτα 23-12-2022

                                                «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα