21.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

“L`Homme couleur / Ο Εγχρωμος” FARDELLA / KALIAKATSOS 

Διαβάστε επίσης

Η γκαλερί 3Portes είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρώτη έκθεσή της, «L’Homme couleur/ O Έγχρωμος», η οποία επιμελείται από δυο εικαστικούς, την Sophie Fardella και τον Τάσο Καλιακάτσο. 

Δυναμικά, σε χώρο δημιουργίας ποτέ στατικό και πάντα σε κίνηση, το χρώμα λειτουργεί ως ουσία. Tο χρώμα αποδεικνύεται σημαντικός σύμμαχος. Το χρώμα συνοδεύει τον καλλιτέχνη στην έρευνά του. Ακολουθεί τις κινήσεις ολόκληρου του σώματός του. Αυτή η έκθεση διερευνά την καλλιτεχνική διαδικασία δύο καλλιτεχνών, που κάνουν το χρώμα τόπο δημιουργίας όπου λαμβάνει χώρα μια δυνατή και γόνιμη ανταπόκριση. 

Ποτέ στατική, η σχέση με το χρώμα αποτελείται από επιδεξιότητα και αδεξιότητα. Γίνεται εργαλείο αντίστασης. Ποτέ στατικό, το χρώμα είναι υπογραφή, η σχέση του με όλους είναι οικεία και μοναδική για κάθε μάτι, για κάθε ιστορία και ζωντανό σώμα. 

Δυναμικό, το πεδίο των χρωμάτων απομνημονεύει τις αισθήσεις και δημιουργεί παραλλαγές. Στην πραγματικότητα, αποτελείται μόνο από παραλλαγές και αυτό είναι που του δίνει τη δύναμή του, είναι ένας «ευαίσθητος χώρος», στον οποίο ο καλλιτέχνης προκαλεί αντιδράσεις που θα αλλάξουν στη μνήμη. 

Ανοιχτό μέσο, το χρώμα δεν έχει ούτε σύνορα ούτε δική του ορθογραφία. Καλεί τη συνάντηση και την προκαλεί. 

Sophie Fardella 

Γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Παρίσι και στην Αθήνα και μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (Ελβετία, Γαλλία, Δανία, Κύπρο, Ν.Κορέα). Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ζει και δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα και στο Παρίσι. 

Τάσος Καλιακάτσος 

Γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αθήνα και στο Παρίσι. Έχει πραγματοποίησει και συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Κύπρο, Ν.Κορέα). Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ζει και δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα και στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα