10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Διεδρική η Άρτα: οι άμεσες εξελίξεις των επόμενων ημερών

Διαβάστε επίσης

Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στις επικείμενες εθνικές εκλογές με το Νομό της Άρτας να εκλέγει μόνο δύο αντιπροσώπους για το Εθνικό μας Κοινοβούλιο … Και όπως δείχνουν τα πράγματα (δεν χρειάζεται δε και κανένα γκάλοπ για να το επιβεβαιώσει κανείς) ότι οι επόμενοι βουλευτές μας θα προέρχονται από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ…
Με μια πρόχειρη ανάλυση η ανακοίνωση της κατανομής των εδρών στην Άρτα, μπορεί να έχει να εξής χαρακτηριστικά:
1. Τελειώνει το φαινόμενο της γάτας του Schrodinger, για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, που ήταν σε μια κατάσταση “Είμαι υποψήφιος βουλευτής και ταυτόχρονα δεν είμαι υποψήφιος βουλευτής”!!! Είναι βέβαιο ότι αυτή η δυναμική των υποψηφίων θα στραφούν προς την Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι και για όσους έχουν ήδη χριστεί υποψήφιοι, καθώς δεν βλέπουν πλέον καμία προοπτική εκλογής στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι σαφές ότι για όποιον δεν θέλει να πάει σπίτι του, μόνη πολιτική διέξοδος προβάλλει η ενασχόληση με τα κοινά της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Περαιτέρω να σημειώσουμε ότι κλείνει και ένας κύκλος πολιτικών φιλοδοξίων για πολλούς νέους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω ενός κόμματος, με μικρή πολιτική, αλλά με ευρεία κοινωνική παρουσία και παράσταση στο νομό μας.
2. Το φαινόμενο της γάτας του Schrodinger, εμφανίζεται όμως για τους υποψηφίους της ΝΔ στο νομό μας, καθώς εκτός από τον Γ. Στύλιο, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος ως νυν βουλευτής, για την μια έδρα μεταξύ των ανδρών υποψηφίων που απομένει, θα πρέπει να γίνει επιλογή από τα κεντρικά ανάμεσα στον Στάθη Γιαννούλη και τον Ντίνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι με αξιώσεις διεκδικούν την υποψηφιότητά τους. Η ΝΔ είναι χαλαρή στο θέμα των δυο γυναικών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί οι πιθανές υποψηφιότητες.
Εδώ η ΝΔ θα πρέπει να υπολογίσει τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, καθώς η απώλεια της έδρας του βουλευτή, πιθανόν θα προσελκύσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προς κάποιο … ισχυρό κόμμα, αλλά και σε εσωκομματικό επίπεδο, καθώς η μη συμμετοχή ενός από τους πολιτευτές θα έχει ως αποτέλεσμα το ανακάτεμα της τράπουλας των ψήφων για τους υπολοίπους.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το μεγάλο κόμμα πλέον της κεντροαριστεράς για την Άρτα, δεν έχει εκπλήξεις και το ψηφοδέλτιο της είναι το πλέον σταθερό. Παρόλα αυτά η έλλειψη πέμπτου υποψηφίου, μπορεί να ανακατέψει και εκεί την τράπουλα των ψήφων, αναφορικά με την δυναμική των υποψηφίων. Παρόλα αυτά, το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα θα είναι να προσελκύσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουμε παραπάνω και για τη Νέα Δημοκρατία…
4. Η σούπα της αυτοδιοίκησης δεν θα ανακατευτεί μόνο για το ΠΑΣΟΚ… Οι αλλαγές στη σύνθεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μπορεί να έχουν και καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις των προσώπων που θα ασχοληθούν με τους Δήμους και την Περιφέρεια στο Νομό και μάλιστα με ανατρεπτικές προοπτικές.
Ένα ντόμινο εξελίξεων λοιπόν ξεκινάει από την τελευταία μέρα του 2022. Η επόμενη μέρα, η 1η Γενάρη του 2023, θα είναι απαρχή αλλαγής στρατηγικών, μεταβολής στόχων ή το πιο σωστό δημιουργίας plan B για την πολιτική δράση, πολλών από τα στελέχη όλης της Άρτας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και εδώ θα είμαστε να καταγράψουμε τις εξελίξεις.

Για την γάτα του Schrodinger μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο https://youtu.be/rFjLz7F0Mjc


Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα