17.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Αδύναμη η επικοινωνιακή παρουσία της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικά επίπεδα…

Διαβάστε επίσης

Ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της η Νέα Δημοκρατία, έγκειται στο γεγονός ότι στον Περιφερειακό τουλάχιστον Τύπο, πάσχει … επικοινωνιακής προσέγγισης. Μιλώντας με πολλούς εκδότες τόσο των γειτονικών όσο και μακρύτερων περιοχών (με αφορμή το νέο νόμο για το Μητρώο του Τύπου) και η κοινή διαπίστωση είναι ότι η ΝΔ, σαν πολιτικός φορέας, αλλά και οι υποστηρικτικοί αυτού φορείς, όπως οι υποστηριζόμενοι συνδυασμοί της Αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών οργάνων, επικοινωνιακά έχουν μπει στον αυτόματο! Λείπει η παρεμβατική αρθρογραφία και ειδησεογραφία σε τοπικό επίπεδο, αλλά και περιφερειακό επίπεδο, ενώ σε μεγάλο βαθμό κάποια στελέχη της, το παίζουν εκ του ασφαλούς, παρουσιάζοντας “υπερκομματική” ταυτότητα.
Καλές είναι οι υπερβάσεις, αλλά πολλοί όταν τα βρίσκουν δύσκολα, μετά ζητάνε να ενεργοποιηθεί η ασπίδα του μεγάλου κόμματος, το περίφημο “μαντρί”, που έλεγε και ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Αυτόν τον προβληματισμό, της έλλειψης πολιτικής παρέμβασης, μετέφερα και στον πρόεδρο της ΔΕΕΠ κ. Νίκο Σπύρου, αναφέροντας μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ακόμη και δεξιές να είναι οι εφημερίδες, είναι τόσο μεγάλη η αρθρογραφία από στελέχη της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, με την παράλληλη ανομβρία των στελεχών της ΝΔ, που η ύλη τους μπορεί να χαρακτηριστεί …. αντι-νεοδημοκρατική. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι λίγοι είναι εκείνοι, που υποστηρίζουν με παρεμβατική γραφή το έργο του κυβερνώντος κόμματος, τουλάχιστον στα φιλόξενα ΜΜΕ του τόπου τους. Ακόμη και στα υποκατάστατα των social media δεν υπάρχουν φωνές στήριξης του κυβερνητικού έργου, εν αντιθέσει με τις Αθηναϊκές εφημερίδες, όπου βλέπεις να διατηρείται μια σχετική ισορροπία. Βέβαια δεν αναφερόμαστε στους βουλευτές και πολιτευτές, που έχουν μια προσωπική ατζέντα προβολής, αλλά στα υπόλοιπα στελέχη και φίλους της παράταξης.
Αυτά, εν όψει των εθνικών εκλογών, όταν διαπιστώνει κανείς ότι έχει αρχίσει βομβαρδισμός δελτίων τύπων, ανακοινώσεων, αρθρογραφίας και αναλύσεων, κυρίως από κεντροαριστερούς και αριστερούς χώρους, ενώ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ασχολούμαστε μόνο αν ο κ. Τσιρογιάννης, ξεπερνάει τα συμπλέγματα της “ανεξάρτητης δημοτικής αρχής” και θέλει να είναι υπό την αιγίδα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και την θέρμη της ασφάλειας του ποσοστού των κομματικών ψηφοφόρων ή αν ο Σιαφάκας του ζητήθηκε “ευγενικά” και παραιτήθηκε από το υπεύθυνος Παιδείας της ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας…

Οι εκλογές – οι εθνικές και όχι οι Αυτοδιοικητικές -είναι σε τρείς μήνες! Αν θεωρούν ότι ο χρόνος αυτός είναι ικανός για την επικοινωνιακή τους υποδομή, θα το κρίνουν τα τοπικά αποτελέσματα…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα