13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Η ΕΠΣ Άρτας λειτούργησε σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα προβλεπόμενα στο καταστατικό…

Διαβάστε επίσης

Η κατάσταση που επικράτησε στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας την Κυριακή, αποτέλεσε την εκτόνωση μιας μακράς διαδικασίας εντάσεων και διαφορών στον χώρο του ποδοσφαίρου, η οποία έχει ξεκινήσει πολύ χρόνο πριν.
Και έχει αναφορές κυρίως στα προβλήματα των σωματείων, όπως αυτά δημιούργηθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας και της αναστολής των πρωταθλημάτων, της απομάκρυνσης του κόσμου από τα γήπεδα και κυρίως της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει καίρια τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι φαίνεται να αδυνατούν να διατηρήσουν την παλιά δυναμική των ομάδων τους.
Φυσιολογικό είναι τόσο ο Θανάσης Τρομπούκης, όσο και το Δ.Σ. της ΕΠΣ Άρτας να αντιμετωπίσει μια φυσιολογική φθορά, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν μάρτυρας μιας τέτοιας κατάστασης, με εντάσεις, προπηλακισμούς, επεμβάσεις της Αστυνομίας και διενέξεις μεταξύ εκπροσώπων σωματείων, μιας τόσο μικρής ένωσης.
Σε επικοινωνία που είχαμε και μάλιστα δια ζώσης με τον εκ νέου πρόεδρο της ΕΠΣ Άρτας κ. Θανάση Τρομπούκη, παρουσία και του μέλους του Δ.Σ. κ. Κώστα Κλάρα, μας επεσήμανε ότι όλες οι διαδικασίες διαφύλαξης της εκλογικής διαδικασίας και της Γενικής Συνέλευσης, είναι οι προβλεπόμενες από την ΕΠΟ.
Παρατηρήθηκαν έκτροπα από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δεν ήταν μέλη του σωματείου, αλλά ούτε και εκπρόσωποι αυτών, αλλά λειτούργησαν με άλλες ιδιότητες και μόνο σκοπό είχαν την ουσιαστική κατάργηση της εκλογικής διαδικασίας. Και παρά το γεγονός ότι η αστυνομία εκλήθη, προκειμένου να συστήσει τα νόμιμα, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά δημιούργησα τις συνθήκες εκείνες της αναταραχής, προκειμένου τελικά, εκπρόσωποι από εννιά σωματεία να αποχωρήσουν από την εκλογική διαδικασία και να προχωρήσει χωρίς την συμμετοχή τους.
Για όλα αυτά ο εκ νέου πρόεδρος ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προς αναζήτηση κάθε ευθύνης, όπως άλλωστε και είναι υποχρέωσή του.
Τον ρωτήσαμε, για ποιον λόγο ακυρώθηκαν οι υποψηφιότητες του υποψήφιου προέδρου κ. Μαζαράκου και του υποψήφιου μέλους της Ε.Ε. κ. Μπουρνάκα και μας ανέφερε ότι το κύρος των εκλογών ελέγχεται από την ΕΠΟ και την Γ.Γ. Αθλητισμού και σε περίπτωση που υπάρξει κάποια παρατυπία, οι εκλογές μπορούσε να ακυρωθούν: κατά την αξιολόγηση των υποβληθέντων εγγράφων των υποψηφίων, το Δ.Σ. της ΕΠΣ έπειτα και από ενημέρωση από το νομικό της σύμβουλο, έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους. Είχαν λοιπόν δέσμια αρμοδιότητα να προχωρήσουν στην μη αποδοχή – ακύρωση της υποψηφιότητάς τους. Εφόσον λοιπόν προσφύγουν ενώπιον των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων, και αποφασιστεί ότι παρανόμως δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητά τους, οι εκλογές θα επαναληφθούν, όπως άλλωστε έγινε και σε αντίστοιχες πρόσφατες εκλογές σε άλλες ΕΠΣ, το αποτέλεσμα των εκλογών των οποίων ακύρωσε η Γ.Γ. Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν η ΕΠΣ Άρτας έκρινε ότι οι υποψηφιότητες ήταν σύμφωνες, σε περίπτωση αντίθετης γνώμης από την Γ.Γ. Αθλητισμού, οι εκλογές θα μπορούσαν να ακυρωθούν και πάλι…
Να αναφέρουμε και μια άλλη παράμετρο: η ενασχόληση με τον αθλητισμό, σκοπό έχει την ανύψωση του πολιτισμού και την συνεργασία για την βελτίωση της επιπέδου ζωής μας. Καλό θα ήταν όλοι οι παράγοντες να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους και να δουν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, με διάθεση συνοχής και ανοχής…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα