22.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

H Τζένη τα ξέρει καλά τα “γαλλικά”

Διαβάστε επίσης

  • Πήγαμε κι εμείς στην παρουσίαση του συνδυασμού του Χριστόφορου Σιαφάκα και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ότι τελικά οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Άρτα θα είναι σφοδρές και με μεγάλο ενδιαφέρον.
  • Από την πολύπλοκη σκακιέρα του δεξιού χώρου, είδαμε να υπάρχουν παρουσίες, που έδωσαν το δικό τους νόημα με την επιλογή: Στάθης Γιαννούλης, Φώτης Φώτης, Γιώργος Μπαλάγκας… Αν μη τι άλλο, δημιουργήθηκε μια θολή έστω, αλλά πραγματική εικόνα της κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε…
  • Σε συζητήσεις που είχαμε με τον κόσμο που παραβρέθηκε, να το ομολογήσουμε ότι οι περισσότεροι δεν είχαν κάποιον πολιτικό προορισμό, αλλά αγαστή φιλία και εκτίμηση προσωπικά στον Χριστόφορο. Καλώς ή κακώς σε τέτοιες εκδηλώσεις, πολλοί έχουν άμεση σχέση με τον διοργανωτή, είναι δε σημαντικό ότι ίσως κάποιοι δεν θέλουν να ταυτίζονται με τους υπόλοιπους.
  • Πάντως, αυτό που πρέπει να ομολογήσουμε είναι ότι ο Χριστόφορος Σιαφάκας, φαίνεται ότι πρόκειται να χτυπήσει στα ίσια τον Χρήστο Τσιρογιάννη…
  • Ανησυχεί γι’αυτό ο νυν δήμαρχος. Καλώς ή κακώς ανησυχεί όπως θα ανησυχούσε και για τους άλλους συνδυασμούς και ας μην το ξεχνάμε ότι τα τελευταία δυο χρόνια, ο Χρήστος Τσιρογιάννης έχει μια αγωνία για το ποιον τελικά θα έχει απέναντί του… Τώρα που θα αρχίσει τελικά να διαμορφώνεται μια εικόνα, είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον θα του φύγει ένα μεγάλο άγχος…
  • Από την άλλη, όσο απομακρυνόμουν από το ΒΥΖΑΝΤΙΟ και πήγαινα εκτός πλατείας (όχι δεν πήγα στην κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με είχαν ενημερώσει ότι «οι μάγκες είχαν πιάσει τα γεφύρια» και δεν είχε χώρο για εύσωμους όπως ο γράφων…) οι κριτικές προς τον Χριστόφορο Σιαφάκα είχαν αρχίσει να γίνονται λίγο πιο δηκτικές.
  • «Αυτά που λέει ο Χριστόφορος τώρα, γιατί δεν τα έλεγε τόσο καιρό… Δεν ήταν μέλος και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Τσιρογιάννη; Τώρα ανακάλυψε την Αμερική»; Βέβαια όλα τα παραπάνω, είναι μια πραγματικότητα, που καλώς ή κακώς συζητιέται, καθώς το κενό αυτό, το οποίο γνωρίζει και ο ίδιος ο Χριστόφορος, πρέπει σιγά σιγά να το αιτιολογήσει.
  • Γιατί το πρόγραμμά του σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει να το αιτιολογήσει και με τις δικές του πράξεις ή παραλείψεις… Ας είναι! Έχουμε καιρό μπροστά μας. Αρκεί ο Χριστόφορος να μην επιλέξει την ασφαλή μέση λύση του στυλ «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα».
  • Βέβαια, είναι μια Χίμαιρα αυτή η κατάσταση, την οποία και η Αντιπολίτευση δεν θα αφήσει να την υπενθυμίζει. Δεν θα έχει και άδικο: έφαγε την λέντζα τόσα χρόνια να επισημαίνει και να υπογραμμίζει τα σφάλματα της δημοτικής αρχής (στην οποία συμμετείχε και ο Χριστόφορος) και τώρα θα τον αφήσει να δρέψει αυτός τους καρπούς των κόπων τους;
  • Αμ δε…! Νομίζω ότι κυρίως η Τζένη Ταπραντζή, η οποία παίζει με αξιώσεις στο … εκλογικό χρηματιστήριο, θα ζητήσει να δείξει τα ρέστα της στο παιχνίδι αυτό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Σε λίγο καιρό δεν θα κρατούνται τα προσχήματα, τα comme il faut και τα jamais corrompue… Η Τζένη είναι και της γαλλικής φιλολογίας και τα ξέρει καλά τα γαλλικά!!!
  • Έχουμε και μια αδιασταύρωτη πληροφορία, την οποία βέβαια με πολλή χαρά δημοσιεύουμε: εικάζεται ότι θα είναι υποψήφια για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, η Υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου κ. Ελευθερία Κοσσυβάκη, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην περιοχή μας.
  • Το ευχάριστο δεν είναι ότι η Ελευθερία είναι γνώστρια των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης και έχει πολλές δυνατότητες να εργαστεί για τον Δήμο της, αλλά το γεγονός ότι είναι γυναίκα αφενός και αφετέρου σε νεαρή ηλικία, κάτι που μπορεί να έχει και έναν συμβολισμό στις εποχές αυτές όπου η πολιτική και η Αυτοδιοίκηση παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα ακόμη και λειψανδρίας.
  • Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (γιατί ο Περικλής Μίγδος, φαίνεται να έχει ριζώσει στην θέση) είναι βέβαιο ότι και μόνο η συμμετοχή της Ελευθερίας θα μπορούσε να είναι μήνυμα αισιοδοξίας για την περιοχή.
  • Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι η πληροφορία είναι αληθινή, σε κάθε περίπτωση δεν μας χαλάει και εμάς να ευελπιστούμε…

Παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου σίγησε η φωνή του Ράδιο Πήγασος

Είναι από τις περίεργες συμπτώσεις, ο Πάνος Πλακιάς, η φωνή του Ράδιο Πήγασος να σβήσει έτσι ξαφνικά την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας Ραδιοφώνου.
Παρά το γεγονός ότι τον είχα συναντήσει ελάχιστες φορές, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το αυθεντικό του ύφος στις ραδιοφωνικές εκπομπές, που με έμφαση στήριζε την ηπειρωτική μουσική παράδοση και τους καλλιτέχνες της περιοχής μας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, το οποίο είχε μόνιμα στους 106 μεγάκυκλους στα FM το ραδιόφωνο του, αλλά όπως με χαρά μας έλεγε και ο ίδιος, είχε ακροατές μέσω ίντερνετ απ’όλο τον κόσμο. Ο Παναγιώτης είχε πάει μπροστά το ραδιόφωνο, προχωρώντας σε κάλυψη σε ζωντανή ακρόαση των πανηγυριών του νομού μας και βέβαια των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων, έχοντας δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή από πρωτότυπες ερμηνείες.
Η τοπική κοινωνία και ιδίως οι ρέκτες της ελληνικής μουσικής, συγκλονίστηκαν από τον θάνατο του αρτινού παραγωγού… Όπως πληροφορούμαστε όμως το Ράδιο Πήγασος θα συνεχίσει την εκπομπή του, κρατώντας ζωντανό το έργο και του όραμα του Πάνου Πλακιά…
Συλλυπητήρια από την εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα