18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Η ορθοστασία των δημάρχων

Διαβάστε επίσης

  • Δημοσιεύσαμε την δήλωση της Γεωργίας Πατέντα ότι δεν είναι υποψήφια για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως και για κανένα κόμμα…
  • Αναφέραμε ότι υπάρχει υποψήφια με το όνομα Φαίη Κυριακίδη, η οποία έχει την έγκριση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, να είναι υποψήφια για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό της Άρτας…
  • Παίρνουμε τις Κυριακάτικες εφημερίδες των Αθηνών, όπου με πηχιαίους τίτλους διαφημίζουν στο ρεπορτάζ τους «ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα», δίνουμε το δίευρω, από αγωνία παρακινούμενοι και όχι βέβαια από ειλικρινές ενδιαφέρον και τι διαβάζουμε:
  • «οι πηγές αναφέρουν ότι υποψήφιες θα είναι για τη Νέα Δημοκρατία η Γεωργία Πατέντα – η οποία παίζει δυνατά- και η Δήμητρα Νικολάου»… Εκεί το παθαίνεις το σοκ και λες, αν σου ξανακάνει κανένας παράπονο για τα λαθάκια της εφημερίδας και τις λάθος πληροφορίες του τοπικού Τύπου, να τους το φέρεις καπέλο.
  • Ας τα αφήσουμε και λίγο στην άκρη όλα αυτά και να επιστρέψουμε σε μια παραδοχή: αυτές οι απόκριες στην Άρτα και το κλείσιμό τους με τις εκδηλώσεις της καθαράς Δευτέρας, μας θύμησαν εποχές από τα παλιά…
  • Κόσμος και κοσμάκης, λαός και Κολωνάκι μαζεύτηκαν στην μικρή μας Άρτα και νιώσαμε μετά από τόσα χρόνια κλεισούρα και ψηφιακή τηλεόραση, ότι υπάρχει ελπίδα και δυνατότητα αναβάθμισης για τούτον εδώ τον έρμο τον τόπο.
  • Αλλά και η Καθαρά Δευτέρα, η οποία κυριολεκτικά μας ξάφνιασε, γιατί την περιμέναμε βροχερή και μουντή – σύμφωνα με τους μετεωρολόγους- και εμείς την ανταμώσαμε με μια λιακάδα όσο πρέπει για το πέταγμα του χαρταετού… Βούλιαξε όλη η Άρτα από τον κόσμο που ξεχύθηκε να χαρεί τις πρώιμες εκφάνσεις της Άνοιξης.
  • Βούλιαξε και η Κορωνησία, η οποία αναδείχθηκε τοπ προορισμός, όχι μόνο για τους αρτινούς, αλλά και για εκατοντάδες ξένους (ή με ξένες πινακίδες), που φρόντισαν να πλημμυρίσουν και τις διάσημες ταβέρνες της περιοχής.
  • Στην ψαροταβέρνα του Πατέντα, συναντήσαμε και τον Γιώργο Σιλιόγκα, στα σκαλιά εμείς κατεβαίναμε και αυτός ανέβαινε και βλέποντας την κοσμοσυρροή του καταστήματος προβληματίστηκε δυνατά: « και λένε ότι υπάρχει κρίση…»!
  • Πάντως όλες αυτές τις ημέρες, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις. Και βλέποντας και τον νυν δήμαρχο τον Χρήστο Τσιρογιάννη, να στέκει τόσες ώρες και να παρακολουθεί με ειλικρινές ενδιαφέρον όλα τα δρώμενα, πραγματικά σκέφτηκα ότι το δημαρχιλίκι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.
  • Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκαν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, με τους οποίους αντάλλαξα την εικόνα και πραγματικά διαπιστώνεις ότι η ορθοστασία και το τρέξιμο είναι η τελική κατάληξη του δημαρχιακού θώκου και όποιος θέλει να μείνει στον τρίτο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου, σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να ξεφύγει από αυτά τα «καψόνια»…
  • Τουλάχιστον ο Δήμαρχος γύρισε όλους τους συλλόγους, τα γαϊτανάκια, τις γκαμήλες, τις τζαμάλες… Δεν πήγε όμως φέτος στον κόκκινο χορό: άλλες χρονιές συμμετείχε στο «δρώμενο» και μάλιστα και με την παρέα του, διασκέδαζε στους τρελούς ρυθμούς του αποκριάτικου χορού.
  • Φέτος, ίσως λόγω κούρασης, ίσως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ίσως λόγω του ότι ο πρωτοκομισσάριος του αρτινού κομιτάτου, γιατρός Στάθης Μπαρτζώκας, έχει σηκώσει τους τόνους και ίσως περίμενε ο Δήμαρχος ότι θα τον έβαζε να κάνουν debate για το ΞΕΝΙΑ…
  • Μάλιστα και ο ART TV ήταν παρόν, για να καλύψει την εκδήλωση του κόκκινου χορού, ποιος ξέρει, ίσως να το θεωρούσαν κάποιοι ευκαιρία και για το debate στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, που ζητάει μετ’επιτάσεως ο Στάθης Μπαρτζώκας στις αναρτήσεις του στο Facebook.
  • Πάντως, για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και πιστεύουμε ότι διασκέδασε κι αυτός με την ψυχή του, από την δημοτική αρχή ο Νίκος Λιόντος, ο οποίος φαίνεται ότι δεν είχε και τίποτε να χωρίσει, τέτοιες μέρες.
  • Ωραία περάσαμε αυτές τις δυο εβδομάδες και είναι η ώρα με νηστεία και προσευχή να ετοιμαστούμε για την μεγάλη Σαρακοστή, η οποία την Κυριακή των Βαϊων, κατά πάσα πιθανότητα θα μας οδηγήσει «μετά βαϊων και κλάδων» μετά από την εκκλησία, μπροστά στην κάλπη…
  • Σημειολογικά αναφέρουμε ότι μετά αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των παθών, και όπως το εκλάβει ο καθένας αυτό.
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις ημέρες αυτές, όπως είθισται βέβαια, θα ξαναέχουμε την ευκαιρία να δούμε πολύ κόσμο, ετεροδημότες και κρυπομένους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα εξαναγκαστούν να βγουν από τις κρυψώνες τους, να βγουν στην αγορά…
  • Γιατί ψήφος, χωρίς προηγούμενη έξοδος στην αγορά και τις πλατείες, όπως και να το κάνουμε είναι «φαγητό χωρίς αλάτι»…
  • Καλό μήνα, μην ξεχάσετε να βάλετε Μαρτάκι, γιατί ο Μάρτιος του 2023 θα είναι ο πιο καυτός των τελευταίων χρόνων… Τουλάχιστον πολιτικά

Καινοτομία στη Γεύση

Αναφέρει ο Βασίλης Ψαθάς στη σελίδα του στο FB:
Όταν η δημιουργία συναντά την παράδοση, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό και πρωτότυπο. Στην συνάντηση του Γιώργου Ζαρζώνη και των αδελφών Καράλη, το αποτέλεσμα είναι το πρώτο τυρί στον κόσμο ζυμωμένο με πάστα σοκολάτας.
Ο φωτογράφος και σοκολατοποιός Γιώργος Ζαρζώνης, με αγάπη για τα ταξίδια, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία, είχε την ιδέα, την οποία στήριξαν οι Σπύρος και Γιάννης Καράλης, της ομώνυμης ηπειρωτικής βιομηχανίας.
Η σοκολάτα, όσο και το τυρί, συνοδεύουν γευστικά το κρασί και ενώ αρκετές φορές τα «συναντά» κανείς στο ίδιο πιάτο, στην περίπτωση της γραβιέρας με σοκολάτα που παρήχθη από την γαλακτοβιομηχανία Καράλη, τα δύο υλικά ωρίμασαν μαζί για οκτώ μήνες περίπου, κάτι που, όπως επισημαίνει ο Σπύρος Καράλης, ήταν και για τον ίδιο έκπληξη.

Ράνια Τρομπούκη: Γεμίσαμε υποσχολογούντες Δημάρχους

Όλες οι εκδηλώσεις που είχαν μια μαζική συμμετοχή, «σημαδεύτηκαν» από την έντονη παρουσία των υποσχολογούντων σωτήρων. Δημαρχαίοι, υποψήφιοι των υποψηφίων δημάρχων, βουλευτάδες……Τα δε καρναβάλια, χοροί και τα γαϊτανάκια, έγιναν πασαρέλα όπου μετρήθηκαν το ύψος, το πλάτος και το βάρος των εν δυνάμει υποψηφίων. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε φωτογραφίες, με τους ίδιους και ίδιους μαϊντανούς. Παιδιά ηρεμήστε. Όταν θα έρθει η ώρα της εκλογής, σας εγγυώμαι, πως κανείς μα κανείς, δεν θα θυμηθεί ότι χορέψατε καλά τον συρτό στα τρία κρεμασμένοι στο μπράτσο του επικεφαλής, μαϊμουδίζοντας, επαναλαμβανόμενοι τις κινήσεις και τα λόγια του. Θεωρώ, πως θα ήταν πιο χρήσιμο, ο καθένας/μια, να κάνει τις διορθωτικές ή καινοτόμες παρεμβάσεις με έγγραφες προτάσεις και ιδέες ή ξεδιπλώνοντας αυτές στους συνομιλητές σας. Να υπάρχει, τρόπω τινά, κάποιο βιογραφικό του κάθε υποψηφίου ώστε να μετρηθεί το ανάστημα και όχι το ύψος, η βαρύτητα και όχι το βάρος, η πρόθεση της πρότασης και όχι η ακολουθία στα γεγονότα. Άλλως, επειδή είναι αρκετός ο χρόνος μέχρι τις κάλπες (ευτυχώς με τις βουλευτικές θα ξεμπερδέψουμε νωρίτερα), θα βρεθούμε μπροστά στον κίνδυνο της επιδημίας των υποψηφίων και δυστυχώς τα περιστατικά θα αυξηθούν, καθώς μπροστά μας έχουμε την Αγιά Θοδώρα-μεγάλη η χάρη της- το Άγιο Πάσχα και το 15Αύγουστο. Αλλοίμονο μας!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα