21.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

ΑΡΤΑ: Ευτυχώς η γκρίνια δεν είναι μόνο σε εμάς

Διαβάστε επίσης

Ναι αλήθεια λέω. Χάρηκα από το τι διάβασα στο f πριν μέρες από αναρτήσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά και σε μερικές από την Κρήτη. Υπάρχει και εκεί γκρίνια. Γκρίνια μεγάλη για την πόλη που ζουν. Α εντάξει λέω δεν είμαστε μόνο στην Άρτα που όλα τα βλέπουμε στραβά.Ξεκινάει να αλλάξει η Άρτα φίλες και φίλοι με τις νέες εργασίες στο κέντρο. «Σάρκα και οστά» παίρνει το «Open Mall». Άρχισαν τα όργανα όμως καθημερινά στο f. ΄΄Τι σας φταίνε ρε τα πλακάκια και τα ξηλώνετε΄΄ – ΄΄Α θα αλλάξουν πλάκες και θα πει ότι έκανε έργο΄΄

Ένα βράδυ ολόκληρο σκαφτόμουν ότι αν δεν ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη αυτή θα τους έβριζα. Την άλλη μέρα μιας και μίλησα με δύο ιδιωτικά μου την είπαν. Μετά από μέρες σκέφτηκα αφού στεναχωρήθηκα ότι εκτός από την πολιτική σκοπιά, τι άλλο να υπάρχει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τέτοια αρρώστια στο κεφάλι. Το απόδωσα στο ότι σαν συνταξιούχοι χάνουν την καθημερινή τους βόλτα. Ήταν μάλιστα και τελείωμα της κουβέντας μας αυτό σαν επιχείρημα. Δεν θέλω να πιστέψω στην πολιτική αθλιότητα. Λέω ξανά μάλλον θέλουν να ξεσηκώνουν τους Αρτινούς κατά της εξουσίας. Τι άλλο να σκεφτώ.

Ξεκινούν τα έργα που αναβαθμίζουν το εμπορικό μας κέντρο και εμείς χωρίς να δούμε τίποτε ξεκινάμε την μιζέρια. E είμαστε πειραγμένοι. Περιμένετε πρώτα να αλλάξει αυτό το τμήμα και μετά ξέρουμε θα ουρλιέστε. Περιμένετε μπας και γίνει κάτι που θα μας βοηθήσει σαν πόλη. Είδατε χάθηκε η εμπορική Άρτα. Λιγότερα από τους άλλους νομούς καταστήματα. Πείτε μπράβο κάτι θα αλλάξει κάτι θα δώσει τον αέρα που θέλει η πόλη. Θα μας βγάλει από τα σπίτια ξανά. Θα ζωντανέψει το κέντρο θα κοντοσταθούμε στα καταστήματα θα μπούμε να δοκιμάσουμε όπως παλαιά θα ψωνίσουμε.

Σάρκα και οστά να πάρει ξανά η πόλη μας παιδιά. Θα είναι καλό για όλους μας. Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ονειρευτούμε ξανά. Μας έχει στριμώξει το κράτος στην εργασία να είμαστε μέχρι τα 67 αλλά να έχουμε χαρά και δημιουργικότητα.

Είμαστε στις δουλειές μας τώρα και όλη την ώρα κοιτάμε τον υπολογιστή και το κινητό. Είμαστε αιχμάλωτοι του ότι η πόλη δεν ανασαίνει δεν έχει δυναμική. Τα οικονομικά φταίνε κράζουν και κραυγάζουν πολλοί. Ναι είναι σωστές οι κραυγές ούτε θα λύσουμε τον λόγο που κατέρρευσαν οι μισθοί και οι συντάξεις. Το τι πήγε στραβά έχει περάσει. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Περιμένουμε να αλλάξει η πόλη μας και αντί για προτάσεις κλαίμε. Θες να πετύχει το έργο και ξαναβγεί ο ίδιος Δήμαρχος. Αχ χαλασιά μας καήκαμε.

Αυτά περνάνε στα κεφάλια μας και δεν φταίνε τα πλακάκια και δεν φταίνε οι λάμπες. Φταίει ότι λίγο πριν τις τοπικές εκλογές μπορεί να γίνει καμμιά αλλαγή και εμείς πάμε χαμένοι. Πάω και εκεί την σκέψη πάω και εκεί την λογική μου. Αυτά, δεν πρέπει να μας πάρει κάτω η οπαδική βλακεία της πολιτικής. Εκεί που πάω να μαζέψω την σκέψη μου και να γράψω κάτι που θα φανεί χρήσιμο στην πόλη μας έρχεται και ο λιθοβολισμός από γνωστό μου ευτυχώς για μη Αρτινό θέμα. Για τους καλλιτέχνες…ναι έτσι μου τους είπε. Μάλιστα φίλε, πάρε την Υπουργό να το λύσετε του λέω εγώ αδυνατώ να μπω σε αυτή την λογική. Καλύτερα βρε του λέω δώσε μου  λύση τι θα κάνω με τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια που πέφτουν και άσε με σε παρακαλώ.

Κρίμα τα παιδιά. Αυτός εκεί. Καλά με κάνεις του λέω. Φταίω εγώ που έχω ηλιόλουστο επαγγελματικό χώρο και έρχεσαι να μου την πεις και μαζί μου να λιαστείς.  Καλά με κάνετε. Δεν έχετε άδικό ρεεεε. Εσείς τελειόφοιτοι Λυκείου και στο δημόσιο πήγατε και περάσατε καλά και από τα 55 είστε συνταξιούχοι. Να μην μπουν πανεπιστημιακά ισότιμα πια τα παιδιά των ΙΕΚ. Τι λέτε τώρα. Μην σας πω τι ωραία περάσαμε. Γαμώ την τρέλα μου. Τώρα κατάλαβα όλα είναι πολιτικά ορμόμενα γεγονότα. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι κάτι μπορεί άλλο να υπάρχει.  Τι κόβεται λέω ο Αρτινός συνταξιούχος για τον καλλιτέχνη με το κερί στον κώλο. Δεν κλαίγομαι είχα και τυχερό. Μου έδωσε τηλέφωνο από ένα έμπορο πορτοκαλιών.

Άρτα.

Μέσα Φεβρουαρίου τα πορτοκάλια πέφτουν τα μανταρίνια είναι εκεί. Η Άρτα σε πολλά έχει πρόβλημα. Δεν υπάρχουν λύσεις. Πρέπει να δούμε με καλό μάτι τις αλλαγές που γίνονται. Μην τρελαθούμε πια. Θέλουμε την Άρτα καλύτερη μην την περνάτε μέσα από την πολιτική. Περάστε την μέσα από προσπάθεια που κάνουμε όλοι για μια νέα πόλη εμπορικά ζωντανή. Δεν θα πάει σε πολιτική ανάταση κανενός το αν η πόλη μας αλλάξει. Ο εμπορικός κόσμος θα δυναμώσει η οικονομία μας θα αναστηθεί. Αυτό πραγματικά θα είναι το κέρδος όλων μας. Αυτό θέλουμε σαν πολίτες. Θα δείτε τότε πως θα αλλάξουν πολλές νοοτροπίες. Φίλοι μου δεν μας τρελαίνουν ποιοι θα κυβερνήσουν την πόλη, θέλουμε μεν τους καλύτερους, θέλουμε και τους δυνατούς και τους λογικούς. Θέλουμε να γίνουμε μια πόλη στολίδι και όλα τα άλλα τα παραμερίζουμε. Την πολιτική χωρίς να γίνει δυναμική η ανάπτυξη της Άρτας τι να την κάνουμε.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα