17.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Παίρνει πόντους ο Χριστόφορος…

Διαβάστε επίσης

Τοξικότητα και στην Αυτοδιοίκηση

Έχουμε την εντύπωση ότι το κλίμα στα δημοτικά πράγματα, αρχίζει να γίνεται πολύ τοξικό με αποτέλεσμα να δημιουργείται στον δημότη Αρταίων, μια διάθεση απαξίωσης όλης της πολιτικής κατάστασης. Οι κίνδυνοι γι’αυτό είναι σημαντικοί: όταν απαξιώνεις την συμμετοχή σου στα κοινά, καλύπτει κάποιος άλλος την αδράνειά σου… Από κει και πέρα, βλέπουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι ελαφρύς…
Σε αυτήν την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να μην διαχωρίσουμε τα πράγματα: όταν γίνονται εκδηλώσεις εθνικού κύρους και προβολής, όπως είναι ο εορτασμός της πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας και το Final Four του Βόλλεϊ γυναικών, το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει μόνο την δημοτική αρχή, αλλά και όλους εκείνους που εργάστηκαν νυχθημερόν για να υπάρξει μια καλή εικόνα προς τα έξω. Γιατί ο θεατής ξένος, δεν έχει καμιά δουλειά να ξέρει τα δικά μας τα εκλογικά μαχαιρώματα, όπως π.χ. κι εμείς δεν νοιαζόμαστε για την δημοτική αρχή της Πάτρας όταν βλέπουμε το καρναβάλι.
Επομένως συμψηφισμοί, δεν χωράνε σε τέτοιου είδους ζητήματα. Κριτική και προτάσεις ναι, αλλά δεν θα τα ρίξουμε όλα στο ίδιο καζάνι, με την προοπτική των εκλογών τον Οκτώβριο. Βέβαια για το θέμα αυτό, έχει και ο ίδιος ο Τσιρογιάννης ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, που γρήγορα την ανακάτεψε την φασουλάδα και έτσι δεν μπορεί να διακρίνει ο μέσος δημότης τι είναι δημοτική εκδήλωση και τι προεκλογική φιέστα, αλλά για το όνομα του Μεγαλοδύναμου, υπάρχουν και κάποιες διακριτές γραμμές που όλοι μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε στην άσκηση της δημόσιας κριτικής (να μην πω κατακραυγής).

Δεν … χάλεψε!

Να βάλουμε και μια άνω τελεία αναφορικά με τα εισιτήρια… Περίπου μισή ώρα από την ημέρα μου κατανάλωσα προκειμένου να ακούσω το παράπονο του φίλου αναγνώστη, αναφορικά με τα εισιτήρια που διακίνησε ο Δήμος Αρταίων και έδωσε η δημοτική αρχή σε “κολλητούς” και “φίλους”. Η ερώτηση όμως του 1.000.000 δολαρίων (που λένε και στα τηλεπαιχνίδια) ήταν η εξής: εσύ ζήτησες εισιτήριο και δεν σου έδωσε;
Ο φίλος δεν ζήτησε εισιτήριο, επειδή δεν ήθελε να περιμένει στην ουρά, ούτε να υποχρεωθεί, ούτε να θεωρηθεί “κολλητός” κλπ. Να το πούμε δηλαδή και πιο λαϊκά, “δεν χάλεψε”… Και βέβαια περίμενε ο έρμος, αφού δεν “χάλεψε” να τον σκεφτεί ο Δήμαρχος και να του στείλει το εισιτήριο στο σπίτι; Ε, μάλλον κάπου χαλάει το σενάριο και αυτός ο ίδιος ο παραπονιάρης το κατάλαβε ότι δεν του έβγαινε και ομολογήσαμε και οι δυο ότι “καλά ήταν και από την ΕΤ3 που είδαμε τον αγώνα”. Αν είναι να παραπονεθεί, ας το κάνει κάποιος που έφαγε την απόρριψη και δεν το ξεπέρασε, όχι όποιος δεν το προσπάθησε.

Ξαφνιάζει ο Σιαφάκας…

Αν αφήσουμε στην άκρη, κάπως το γεγονός ότι η πρώτη γυναικεία πεντάδα του συνδυασμού του Χριστόφορου Σιαφάκα, δημιούργησε εντάσεις και απόνερα… μπορούμε να πούμε με ασφάλεια σχεδόν ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει κλειδώσει σαν ο μεγάλος διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου. Κινείται παντού και σε όλα τα επίπεδα και έχει τυπικούς και άτυπους υποστηρικτές σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της Άρτας, στην πόλη και τα χωριά. Και μπορούμε να πούμε ότι χτίζει πολύ προσεκτικά την επικοινωνιακή του εικόνα, έχοντας τουλάχιστον δημιουργήσει ένα προφίλ, του ατόμου που μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Αρταίων…
Δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, είναι η δεξαμενή του και πραγματικά, μπορούμε να πούμε ότι βγάζουμε το καπέλο στον τρόπο με τον οποίο έχει εξελίξει την πολιτική και προσωπική του διεισδυτικότητα. Μάλιστα κυκλοφορεί ως άτυπη πληροφορία (ή fake news ή καλύτερα trollιά), ότι ελλείψει ενδιαφερομένων ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Άρτα θα τον υποστηρίξει στις επικείμενες εκλογές, γεγονός που βέβαια δεν μπορεί να διασταυρωθεί με κανέναν τρόπο.
Το μεγάλο στοίχημα, όμως, για τον Σιαφάκα, είναι αν κομματικά στελέχη και της ΝΔ, ανοιχτά συμμετάσχουν στον συνδυασμό του και εκεί πραγματικά θα διαφανεί αν η υποψηφιότητά του μπορεί και χτυπήσει τον κορμό της εκλογικής δύναμης του Χρήστου Τσιρογιάννη.
Βέβαια νωρίς είναι ακόμη, όμως ο Χριστόφορος Σιαφάκας, είναι σε πορεία ανοδική και αυτό δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε και να μην αξιολογηθεί πραγματικά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα