17.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Πως η Άρτα αδειάστηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Ένα θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα, αφορούσε την εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στα Ιωάννινα στις αρχές Μαρτίου, στην οποία παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, αλλά και τα σχέδια Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Από την συγκεκριμένη δε εκδήλωση απουσίαζε εντελώς η Άρτα, γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και ιδίαιτερα από κριτικής σκοπιάς, καθώς αν η περιοχή της Άρτας είναι εκτός τέτοιων εκδηλώσεων, με ποιον τρόπο να μπορούμε να συζητάμε για τουρισμό και ανάπτυξη από τον τουριστικό τομέα.
Επικοινωνήσαμε με την κ. Γεωργία Πατέντα, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Ξενώνων Αγροτουρισμού «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», ο οποίος είναι και ο μοναδικός τουριστικός σύλλογος της περιοχής, η οποία μας ανέφερε ότι η ίδια και ο Σύλλογός της, δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με την συγκεκριμένη εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν συμμετείχε και η Περιφέρεια Ηπείρου, και έλαβε ευρεία δημοσιότητα. Μάλιστα όπως σημείωσε, για την συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε γνώση εκ των υστέρων από δημοσίευμα του Νίκου Στάμου και της εφημερίδας «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» και έσπευσε στην συνέχεια να επικοινωνήσει με το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αρταίων, το οποίο επέχει θέση συντονιστή σε τέτοιες δράσεις τουριστικού περιεχομένου, το οποίο ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία σχετική πρόσκληση, όπως επίσης και με την Ομοσπονδία των τουριστικών συλλόγων, η οποία εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, για την οποία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ισχυρίστηκε ότι προσκάλεσε και μέσω αυτής και τα υπόλοιπα μέλη της.
Όπως και να έχει, είναι σίγουρο ότι ο ΣΕΠΕ, απευθείας δεν προσκάλεσε κάποιον φορέα από την Άρτα και αυτό μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει, καθώς σε κάθε περίπτωση και οι τουριστικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Άρτας μπορεί να είναι λίγες, αλλά προσπαθούν για το καλύτερο και σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούν να τίθενται εκποδών τέτοιων δράσεων, που σχετίζονται με την Περιφέρεια της Ηπείρου.
Θεωρούμε ότι η υπόθεση αυτή, δεν πρέπει να είναι αγωνία μόνο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων, αλλά τόσο ο Δήμος Αρταίων, που ομολογουμένως κάνει σοβαρές προσπάθειες για τον τουριστικό συντονισμό δράσεων στην περιοχή, αλλά και η Π.Ε. Άρτας, πρέπει να διερευνήσουν για ποιον λόγο η περιοχή μας έφαγε τέτοιο άδειασμα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα