14.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Ναζαίοι: Αν θέλετε “σταυρό”, να μας φέρετε παπά!!!

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης να μεταθέσει τον αγαπητό στα χωριά του Κεντρικού ιερέα, προς το χωριό του Φωτεινού (όπως άλλωστε και ο ίδιος το είχε ζητήσει) έφερε σε βαθιά θλίψη τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έβλεπαν στον ιερωμένο ένα προσφιλές και αγαπημένο πρόσωπο. Παρόλα αυτά, επειδή δεν υπήρξε κάποιος αντικαταστάτης, μέχρι στιγμής, το κεντρικό θέμα συζήτησης ιδίως στους Ναζαίους, στο καφενείο των οποίων μαζεύονται όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών, είναι το μεγάλο έλλειμα που δημιουργήθηκε, το οποίο και είναι οδυνηρό εν όψει των εορτών του Πάσχα, αλλά του επόμενου διαστήματος…
Συζητήσαμε με αρμόδιο πρόσωπο για το θέμα αυτό και μας εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα λειψανδρίας και οι ιερείς προσπαθούν να καλύψουν πολλές ενορίες. Ιδίως για τη Μ. Σαρακοστή τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς θα πρέπει ο ιερέας να κάνει δύο Ιερές Ακολουθίες, Χαιρετισμούς κ.λπ. Κάθε βράδυ έχει Απόδειπνο. Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα, ιδίως για τις ορεινές ενορίες…
Το πρόβλημα έχει γίνει και πολιτικό – αυτοδιοικητικό: Έτσι, οι περίπου δώδεκα υποψήφιοι δήμαρχοι, που είναι μνηστήρες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στον οποίο και ανήκουν οι Ναζαίοι και το Κεντρικό, δεν δημιουργούν κανένα ενδιαφέρον στους κατοίκους, οι οποίοι έχουν τον πόνο τους και τον διαλαλούν με κάθε τρόπο: Αν θέλετε σταυρό, να μας φέρετε παπά!!!
Βέβαια η Ι.Μ. Άρτας δεν έχει αφήσει τους ανθρώπους, χωρίς πνευματική υποστήριξη τέτοιες ημέρες, αλλά το θέμα είναι ότι οι κάτοικοι θέλουν μόνιμο ιερέα για να έχουν την αίσθηση της … ασφάλειας.
Προς κάθε υποψήφιο λοιπόν, ας το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και για τους επίδοξους καταφερτζήδες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα