19.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Καλοφάγωτη: Ήρθε η πρώτη σύνταξη αυτοδιοικητικού συνταξιούχου στην Άρτα!

Διαβάστε επίσης

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν εκλεγεί σε Αυτοδιοικητικές θέσεις, ως έμμισθοι (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων κλπ) είχαν εξαιρεθεί από την σύνταξη των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών του ιδιωτικού τομέα και για τον λόγο αυτόν προσέφυγαν δικαστικά και κέρδισαν την μάχη της σύνταξης…

Μάλιστα ο παλιός πρόεδρος των Θεοδωριάνων και αντιδήμαρχος Αρταίων (και βέβαια περιφερειακός σύμβουλος) κ. Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος πρωτοστατεί στην Άρτα, επί της διαδικασίας, μας επισήμανε πως με  τον Ν.4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) αναγνωρίστηκε η ύπαρξη ανταποδοτικότητας των εργοδοτικών εισφορών. Με την υπ´αριθ. εγκύκλιο 38416/20-04-2022 του Υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζεται περαιτέρω ο παραπάνω νόμος και δίνεται έτσι η δυνατότητα προσμέτρησης των διπλών εισφορών που έχουν καταβληθεί από τους πρώην δημάρχους- προέδρους κλπ.

Μάλιστα, δόθηκε και η πρώτη σύνταξη και δη σε γνωστό αυτοδιοικητικό αρτινό, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος και αντιδήμαρχος.
Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε το όνομά του, καθώς υπάρχει μια σωρεία ακόμη εκλεγμένων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πλέον είναι συνταξιούχοι και θα περιμένουν να δουν την σύνταξή τους προσαυξημένη με περίπου 230 ευρώ, ανά τετραετία της θητείας τους

Δεν είναι και λίγα εδώ που τα λέμε, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν και πρόεδροι που “υπηρέτησαν” τον τόπο μας με περισσότερες από τρεις θητείες και θα δουν σύντομα τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν με ολόκληρους μισθούς.
Όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις: καλοφάγωτη και με υγεία η συμπληρωματική σύνταξη!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα