11.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

«STEAM & Digital Skills: Searching for the new Leonardos»

Διαβάστε επίσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ220, με κωδικό: 2021-1-EL01-KA220-SCH-000027823 και τίτλο: «STEAM & Digital Skills: Searching for the new Leonardos»,  που συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, με τη συμμετοχή των χωρών, ήτοι: α) Ιταλία (CEIPES) –, β)  Λιθουανία (Siauliai CTC), γ) Ρουμανία (Inspectoratul Iasi), δ) Τουρκία (Osmaniye Directorate) και δ) Τρίκαλα (Α.Κ.Ε.Θ.), που πραγματοποιήθηκε στο Palermo της Ιταλίας, από 30-31 Μαρτίου 2023.

C:\Users\EYH\Desktop\Palermo.jpg

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εξέλιξης των εργασιών, έγινε μια λεπτομερής παρουσίαση σχετικά με το «Πλαίσιο μεθοδολογίας STEAM»,  για το πώς εφαρμόζεται και πώς αναλύεται ο κάθε πυλώνας του, την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και τις αλλαγές που θα χρειαστούν να γίνουν σε αυτά τα πεδία. Ο στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών των σχολείων μας, η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών στα νέα παιδαγωγικά δεδομένα, η ανθεκτικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ψηφιακή εποχή με ανθρώπινο πρόσωπο σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και με δεδομένο τη συνεργασία, τη συνεργατικότητα και την εύρεση κοινών τόπων επικοινωνίας.

C:\Users\EYH\Desktop\Palermo2.jpg

Επίσης στη συνάντηση καθορίστηκε η πορεία του έργου ως την επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας, οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες σε περιβάλλον γόνιμου διαλόγου και συνεργατικού πνεύματος.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως υποστηρικτικός παράγοντας στους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, στα ηγετικά στελέχη της εκπαίδευσης, στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτό διότι η σύνδεση της διεπιστημονικότητας με τον ίδιο τον άνθρωπο, της κατασκευαστικής δυνατότητας με τη δημιουργικότητα, της τέχνης με τον τεχνοκρατικό τομέα, των μαθηματικών με την ιστορία, της επιστήμης με τα διδακτικά αντικείμενα, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό πλαίσιο γνώσης αφενός, αφετέρου θέσπισης κατευθύνσεων στους πυλώνες STEAM. 

Η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας

Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα