24.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ “Α”:<<…είναι ωραίο συναίσθημα να μου λένε Ντίνο προχώρα δυνατά και μη σταματάς γιατί είσαι η φωνή μας. Αυτό για μένα συναισθηματικά είναι η μεγαλύτερη δικαίωση…>>

Διαβάστε επίσης

Δεν ήταν έκπληξη η επιλογή του Ντίνου Παπαδημητρίου ως εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Άρτα και αυτό, που πηγάζει από την συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην ΑΠΟΨΗ είναι η αίσθηση της δυναμικότητας και της ετοιμότητας για τις εκλογές, αλλά και για την επόμενη μέρα… Ο Ντίνος Παπαδημητρίου, μιλάει για όλα τα φλέγοντα πολιτικά θέματα κεντρικά, αλλά και τοπικά και ευθαρσώς καταθέτει τις θέσεις του, αλλά και τα πιστεύω του…

Tι διακυβεύεται στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου;

Οι εκλογές του Μαΐου είναι πολλαπλά κρίσιμες για την Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από μεγάλες κρίσεις (κορονοιός, ενέργεια), αλλά και μετά από μια πολύ δύσκολη και επίπονη δεκαετία. Η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Από την ψηφιακή επανάσταση του κράτους μέχρι των ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων (12δις τα τελευταία δύο χρόνια) που μείωσαν την ανεργία από το 17.5% στο 11.5%. Και από εκεί σε μια στιβαρή εξωτερική πολιτική εν μέσω ακραίας Τουρκικής επιθετικότητας. Έκανε όμως και λάθη. Και έχει και ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις της. Σίγουρα δεν έγιναν όλα τέλεια και μια σοβαρή πολιτική οφείλει να αναγνωρίζει τα κακώς κείμενα και να μαθαίνει από αυτά. Θα ήταν, όμως, τραγικό λάθος να μην δούμε τα θετικά αυτής της 4ετίας και να εστιάσουμε μόνο στα αρνητικά. Στις εκλογές πάμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, όχι να τιμωρήσουμε τον κυβερνώντα.

Άρα, που γέρνει τελικά η ζυγαριά των πολιτών;

Στο τέλος οι πολίτες πρέπει να βάλουν σε μια ζυγαριά την πολιτική 2019 – 2023 με αυτή του 2015 – 2019. Γιατί στην πολιτική πρέπει να επιδιώκεται η σύγκριση και όχι η σύγκρουση. Οι πολίτες θα πρέπει να ρωτήσουν ποιος μπορεί να ενισχύσει την οικονομία; ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα; ποιος μπορεί να μειώσει την ανεργία; ποιος μπορεί να αποσοβήσει μια ενδεχόμενη μεγάλη κρίση με την Τουρκία; ποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό κράτος; Και, έν τέλει, ποιος αρχηγός είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία;

Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών; Μήπως σπέρνετε ως κόμμα τον πανικό και επενδύεται στο φόβο;

Όχι κύριε Καϊντάση. Βλέπετε τι γίνεται ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και εδώ ελάχιστα μας απασχολούν. Δυστυχώς, εκτός των άλλων προβλημάτων μας, σήμερα είμαστε μπροστά σε μια νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που, αν εξελιχθεί, αναμφίβολα θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Αυτή την στιγμή, λοιπόν, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και σοβαρότητα στην διακυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ρισκάρει ξανά, όπως το 2015. Δεν μπορεί να κάνει πειραματισμούς είτε με συγκυβερνήσεις κομματικών ισορροπιών είτε με κυβερνητικά στελέχη εκτός πραγματικότητας. Η κυβέρνηση, ειδικά σε αυτή την συγκυρία, απαιτεί ρεαλισμό, κατάρτιση και σοβαρότητα. Οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν τις σωστές επιλογές.

Δεν σας φοβίζει η λογική της χαλαρής πρώτης Κυριακής;

Για εμάς τους Νεοδημοκράτες η μάχη είναι μία, μεγάλη, την 21η Μαΐου. Για εμένα δεν υπάρχει σκέψη δεύτερων εκλογών αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές χωρίς πρώτες. Οπότε όλες τις δυνάμεις μας, όλο το είναι μας με βάση τι αρχές, τις αξίες και τις θέσεις μας πρέπει να τις ρίξουμε στη μάχη της 21ης Μαΐου. Οι μάχες δίνονται μία-μία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αφήγημα δύο εκλογών και οι όποιες άλλες συζητήσεις, αν χρειαστεί θα γίνουν μετά την 21η Μαΐου.

Το βασικό σας μήνυμα στους πολίτες ως ΝΔ;

Οι πολίτες θα αναλογιστούν όλα αυτά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, το πώς αντιμετωπίσαμε πολλές σημαντικές κρίσεις και πώς στηρίξαμε οριζοντίως την κοινωνία και την οικονομία. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που ασπάζονται  τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε μία παράταξη με ιστορία και έχουμε να προτάξουμε τη δουλειά μας, τις αξίες μας και το ήθος μας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή σε όλα τα στελέχη με βάση αυτόν τον αξιακό κώδικα.

Είστε αισιόδοξος για αυτή την μάχη;

Ναι είμαι αισιόδοξος. Όμως όλοι οφείλουμε τρία πράγματα να κάνουμε και στην Αρτα: Πρώτον, την αυτοκριτική μας. Δεύτερον, να παρουσιάσουμε όσα έχουμε κάνει και ανέβασαν την Ελλάδα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς αρκετά σκαλιά πιο ψηλά: Την εξωτερική πολιτική, την αμυντική θωράκιση, την ψηφιακή επανάσταση στο κράτος, την απονομή των εκκρεμών συντάξεων, την οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας. Και, τρίτον, να παρουσιάσουμε την ατζέντα μας για την επόμενη τετραετία, με κεντρικό πυλώνα την αντιμετώπιση των παθογενειών του βαθέως κράτους. Και θα καλέσουμε τα υπόλοιπα κόμματα να απαντήσουν: Θέλουν έναν ΟΣΕ -αλλά και ευρύτερα ένα Δημόσιο- σύγχρονο, έτσι όπως έγινε στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ ή θέλουν καθήλωση στα ίδια; Θέλουν κίνητρα και κυρώσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους ή θέλουν να χαϊδεύουν τους συνδικαλιστές; Θέλουν αξιολόγηση στο Δημόσιο ή όχι; Οι πολίτες θα ακούσουν, θα κρίνουν και θα αποφασίσουν!

Γιατί εσείς αξίζετε τη δεύτερη ευκαιρία και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα το θέσω διαφορετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από δύο βασικά στοιχεία. Το ένα -όπως φαίνεται και από το ότι κανένα δικό τους λάθος δεν αναγνωρίζουν σε σχέση με τον ΟΣΕ- είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται λάθη. Ο Πάπας της Ρώμης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το αλάθητο! Το άλλο χαρακτηριστικό του είναι η εμπάθεια και η τοξικότητα. Το αποδεικνύει αυτό η «μετά βαΐων και κλάδων» επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η τοποθέτηση Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια. Ακόμα και η πρόσφατη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Αντώναρου που διακρίθηκε επί τρία περίπου χρόνια σε ύβρεις κατά του Πρωθυπουργού προσωπικά και της ΝΔ. Επομένως για ποια στροφή στο κέντρο μιλάμε; Μάλλον για πορεία «ολοταχώς προς τα πίσω» πρόκειται…Και αυτό το βλέπουν και οι πολίτες στην Άρτα. Και θα κάνουν την επιλογή τους. Άρα για να επαναλάβω. Ναι είμαι αισιόδοξος η Άρτα θα κάνει αυτό που πρέπει. Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη στην Άρτα και θα γίνει και η πολιτική ανανέωση που χρειάζεται.

Τι κλίμα εισπράττετε από τους πολίτες. Τι λένε;

Πολύ θετικά μηνύματα, αν και οι πολίτες είναι ευρύτερα προβληματισμένοι και αυτό δεν συνδυάζεται με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική. Οι πολίτες ξέρουν όμως ότι ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν τόσο το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε, όσο και τον Πρωθυπουργό που θα το υλοποιήσει. Αντίθετα, οι πολίτες που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν ποιος είναι ο προτεινόμενος Πρωθυπουργός και συνεπώς δεν ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενώ ο κ. Τσίπρας επαγγέλλεται μια δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση, δεν διευκρινίζει ούτε με ποιους θα την κάνει και ούτε την προγραμματική συμφωνία που θα τη διέπει. Αυτό μας το λένε και είναι ένα από τα μηνύματά τους. Εμείς λέμε ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα παραλυσίας. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Δείτε τι γίνεται στην Βουλγαρία, όπου μέσα σε δυο χρόνια έχουν γίνει πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Εντάξει, εσείς ζητάτε μονοκομματική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε το δεύτερο;

Οι πολίτες βλέπουν τα θολά μηνύματα που εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα έχει ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης για να συνεχιστεί η πρόοδος και η σταθερότητα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν πρέπει να γυρίσουμε σε περιόδους και πολιτικές που οι Έλληνες έχουν απορρίψει. Οι πολίτες την 21η Μαΐου θα δώσουν ισχυρό μήνυμα νίκης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά πιστεύει στις ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις και στην κάλπη της απλής αναλογικής αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από την σωστή επιλογή που θα κάνουν και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση και η ΝΔ ακούει, είναι δίπλα τους και το έχει αποδείξει με σωρεία αποφάσεων. Έχουμε μπροστά μας αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα. Και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί, με όλους τους πολίτες της χώρας. Εμείς θα μιλάμε όχι μόνο για το παρελθόν, θα μιλάμε για το μέλλον. Θα μιλάμε για την Ελλάδα του 2027, πώς θα είναι η Ελλάδα στο τέλος της επόμενης τετραετίας, θα μιλάμε για την Ελλάδα του 2030, θα μιλάμε για την Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε, για τους 17αρηδες οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές.

Μιλήσατε για 17άρηδες. Δεν σας φοβίζει η αντισυστημική διάθεση πολλών και η απαξίωση της πολιτικής από τους νέους; Επίσης, και παλαιότεροι ψηφοφόροι είναι δύσπιστοι. Τι τους λέτε;

Όχι δεν με φοβίζει γιατί συνομιλώ καθημερινά με νέους ανθρώπους. Και εγώ της νεότερης γενιάς είμαι και τους κατανοώ. Με ουσιαστική συζήτηση και με επιχειρήματα τους κερδίζεις. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και αυτά πρέπει να τους πούμε. Οι νέοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά πρέπει να δουν και να συγκρίνουν αυστηρά. Επίσης, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι την τελευταία στιγμή, το 2019 δεν μας εμπιστεύθηκαν. Αυτή την φορά όμως θα κάνουν το βήμα να μας εμπιστευθούν επειδή τώρα δεν μιλάμε με υποσχέσεις, αλλά μιλάμε με αποτελέσματα. Είμαστε αξιόπιστοι στις δεσμεύσεις που δίνουμε για την δεύτερη τετραετία ακριβώς επειδή αυτά τα οποία σας είπαμε το 2019 τα κάναμε πράξη.  Υπάρχουν, όμως, και συμπολίτες μας οι οποίοι μας ψήφισαν και οι οποίοι σήμερα μπορεί δικαιολογημένα, ενδεχομένως, να αισθάνονται στεναχωρημένοι, πικραμένοι. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς προσωπικά και τους λέμε ότι ήμασταν πάντα έντιμοι μαζί τους. Εκεί που αστοχήσαμε, εκεί που κάναμε λάθη, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θάρρος, ομολογήσαμε και αναγνωρίσαμε την ευθύνη που μου αναλογεί. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Δεν υποσχεθήκαμε το 2019 ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Σας υποσχεθήκαμε, όμως, πολλή σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εθνικές εκλογές όμως δεν είναι μόνο για ανάδειξη κυβέρνησης, αλλά και βουλευτών πρωτίστως. Το όραμά σας για το νομό Άρτας;

Η περιοχή της Άρτας έχει σπουδαίες δυνατότητες στον τομέα της αξιοποίησης του ορεινού όγκου τόσο στον τομέα του Τουρισμού και των υποδομών όσο και της Πρωτογενούς παραγωγής, αλλά έχει μείνει πίσω.  Η Άρτα έχει περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλλους, η αναμόρφωση των οποίων μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη, μέσω της προαγωγής θεματικών μορφών τουρισμού.   Παράλληλα, στόχοι μας πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ενίσχυσης και διατήρησης των φυσικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής, αλλά και η ανάδειξη και προώθηση του υδάτινου στοιχείου, του ορεινού όγκου, κ.α. για λόγους τουρισμού.  Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Ενδεικτικά το επισημαίνω, διότι το έχω καταθέσει ως πρόταση, πρέπει να δημιουργηθεί ένα Γεωπάρκο ανάδειξης της κοινής κληρονομιάς και του φυσικού κάλους του υδάτινου στοιχείου, στην περιοχή της Άρτας. Το Γεωπάρκο και οι Γεώτοποι θα προωθηθούν μέσω δραστηριοτήτων επικοινωνίας και διάδοσης, καθώς και μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων, ενώ θα μπορούν να ενσωματωθούν στις τοπικές τουριστικές αγορές.  Έτσι, η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του χώρου συνεργασίας και ειδικότερα ο γεωγραφικός και γεωφυσικός χαρακτήρας της περιοχής θα διατηρηθούν, θα ενισχυθούν και θα αξιοποιηθούν για βιώσιμες τουριστικές προτάσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα συνδυαστεί από τη μια η προώθηση, η ενίσχυση και η διατήρηση των φυσικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής και από την άλλη η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη.

Υπάρχει περιθώριο αναπτυξιακής προοπτικής; Ρωτώ γιατί υπάρχει ευρύτερος προβληματισμός.

Ως νομός Άρτας, είμαστε από τους ελάχιστα μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, που δεν έχει αναπτυξιακή υποδομή. Μια εβδομάδα πριν αναλάβει την προεδρία της ΝΔ, ο πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επίσκεψη του στην Άρτα, τόνισε ότι ο νομός μας αποτελεί πύλη εισόδου της Ηπείρου, καθώς ο  αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού θα ενώνει την Ήπειρο και την Άρτα με το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.  Το ερώτημα και ο προβληματισμός που τίθεται είναι πως θα αποτελούμε πύλη εισόδου (για την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό) χωρίς υποδομές. Μέχρι στιγμής βλέπουμε την ανάπτυξη περνάει δίπλα μας (Ιόνια Οδός), σχολιάζοντας πως αναπτύσσονται οι γύρω μας, ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι.  Πρέπει κάποιος επιτέλους να μας μιλήσει για τα αναπτυξιακά έργα υποδομής, τους οδικούς άξονες, το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων, το επιχειρηματικό πάρκο, τη διευθέτηση της κοίτης Αράχθου, τα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, την ανάπτυξη του παραλίμνιου πάρκου, τα όποια περιθώρια υπάρχουν για την ανάπτυξη του παρθένου ορεινού όγκου και πολλά άλλα. 

Εσάς προσωπικά γιατί να σας εμπιστευτεί ο πολίτης; Θα τα κάνετε όλα εσείς αυτά;

Εγώ είμαι εδώ, αυτά να τα προωθήσω. Και αυτό γιατί ξέρω ότι στην Αθήνα και το λέω μετά λόγου γνώσεως, υπάρχουν αυτιά ανοικτά στην κυβέρνηση και διάθεση να βοηθήσει. Από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε, πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην πράξη.  Σε ορεινές περιοχές και όχι μακριά από την πόλη της Άρτας υπάρχουν βασικές ελλείψεις υποδομών. Δεν υπάρχει σήμα για τηλεόραση, δεν υπάρχει διαδίκτυο, τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έλλειψη νερού για βασικές ανάγκες. Άρα, όχι άλλα λόγια, αλλά δράση και ενσυναίσθηση για τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Να φύγουμε από την πολιτική του θα και των προσωπικών ρουσφετιών, αλλά να τρέξουμε και να πιέσουμε -και αυτό δεσμεύομαι να το κάνω ως αυριανός βουλευτής για να δημιουργηθεί πλούτος στο νομό που θα διαχυθεί σε όλους. Με θέσεις εργασίας που θα έχουν καλές αμοιβές, καλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα μας, με υποδομές, και άλλα πολλά όπως η πίεση για την αναβάθμιση των τμημάτων του πανεπιστημίου που είναι στην Άρτα.

Έχουν πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά, αλλά φοβάμαι πως μένουν στα λόγια…

Όχι μην το λέτε αυτό. Διάθεση υπάρχει και όρεξη, αλλά και ιδέες και όραμα. Αυτό θέλω να αλλάξει. Να δώσουμε τη μάχη, όχι του αυτονόητου, αλλά του εφικτού και μιας νέας πορείας για την Άρτα. Π.χ. ας δούμε ένα θέμα που αφορά τις προοπτικές με την τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου που μένει αναξιοποίητη.  Πολλά εργαλεία υπάρχουν για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική περιοχή της Άρτας. Η τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου δεν είναι απλά προέκταση των υδροηλεκτρικών μονάδων της περιοχής μας. Είναι κινητήριος δύναμη για να γίνουν πολλά και προφανώς να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά με σχέδιο, όραμα και προοπτικές βιωσιμότητας και σταθερής αναπτυξιακής πορείας που θα δημιουργήσει εισόδημα για τους Αρτινούς και πάντα βέβαια με σεβασμό στο περιβάλλον.   Μην ξεχνάμε και το υποστηρίζω συνεχώς την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας και προφανώς της Άρτας.   Τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήσαμε μια οικονομία υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες είναι σημαντικές και απαραίτητες αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εκεί. Πρέπει να δώσουμε έμφαση και στον πρωτογενή τομέα. Να στηρίξουμε την παραγωγή. Εκεί είναι το στοίχημα της κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να γίνει και εδώ στην Άρτα.  Φέτος είδαμε το πρόβλημα που υπάρχει, και είναι έντονο, με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Εδώ χρειάζεται μια πιο δυνατή φωνή για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε καλύτερες τιμές, καλύτερες συνθήκες, ουσιαστική στήριξη των παραγωγών μας. Η Άρτα δεν είναι και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό, να είναι παρίας, ο φτωχός συγγενής. 

Μεγάλη η ατζέντα πραγματικά…

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο πολιτισμικός τουρισμός είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που μας προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Δείτε τα βυζαντινά μας μνημεία, τα αρχαία μας, τον φυσικό μας πλούτο, Αμβρακικό και Τζουμέρκα.  Μέσω του πολιτισμικού τουρισμού μπορούμε να προσελκύσουμε αρκετούς τουρίστες στην περιοχή μας. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε τον Νομό μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στο κομμάτι του πολιτισμού. Πώς; Με σωστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής.  Με γενναία χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς ή/και δημόσιους πόρους. Με στοχευμένη και αποδοτική διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Τουρισμός είναι ο βασικός αιμοδότης της Οικονομίας της χώρας μας και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει leader στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υποδομές μας, να βρούμε φόρμουλες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, να σπάσουμε τα σύνορα μεταξύ των περιφερειών της χώρας και να επιδιώξουμε κοινές δράσεις. Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και της Άρτας που αποτελούν και αυτές τμήμα της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Είχα την χαρά να επισκεφθώ πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις που πασχίζουν μέσα στην κρίση αλλά τα καταφέρνουν περίφημα παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν δουλειά σε δεκάδες πολίτες και στηρίζουν την κοινωνία. Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκα μου είπαν ότι παρότι πιέζονται πολύ από το, πληθωρισμό και το ενεργειακό έχουν αποφασίσει, όσο μπορούν, να δεχθούν πλήγμα στην κερδοφορία τους αλλά να μην αφήσουν κανένα εργαζόμενο χωρίς δουλειά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι οικογενειακές επιχειρήσεις δεκαετιών και μετα από κάθε κρίση έβγαιναν πιο δυνατές. Εύλογα η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει γιατί δεν συμβάλλουν μόνο στην άνθηση της οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στο κοινωνικό κομμάτι της χώρας

Όλα σχεδόν για τα οποία μιλήσατε θέλουν όραμα. Γι’ αυτό το όραμα μιλήσατε νωρίτερα. Το πιστεύετε;

Απόλυτα. Και σας το απέδειξα με τις προηγούμενες αναφορές μου. Όχι θεωρία, αλλά ουσιαστικές προτάσεις. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μεγάλα έργα, έχει ανάγκη από νέα και μεγάλα οράματα τα οποία θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας. Από τη πλευρά μου δεσμεύομαι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αρθεί η απομόνωση που έζησε ο Νομός τα προηγούμενα χρόνια και με νέα και σημαντικά έργα υποδομής να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά να μείνει και να δημιουργήσει εδώ, αλλά και πολλοί άλλοι νέοι και όχι μόνο να επιστρέψουν.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα ότι είστε υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Άρτας. Το μήνυμά σας στους ψηφοφόρους της Άρτας;

Ήταν , μια επιβράβευση της δουλειάς που κάνω τόσα χρόνια. Μια αναγνώριση. Όμως εγώ, όλοι μας, φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες, αλλά και απλός κόσμος, συνεχίζουμε, αυτό που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες. Την άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία μας. Πάντα δίπλα τους. Γειτονιά, γειτονιά. Περιοχή, περιοχή. Χωριό, χωριό. Εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους. Η πολιτική είναι προγράμματα. είναι υποσχέσεις, είναι υλοποίηση αλλά είναι και συναίσθημα. Και αυτό κάνω, για όλους τους Αρτινούς, έχοντας τη δύναμη όλων σας, των πραγματικών φίλων, ανθρώπων με τους οποίους συζητάμε και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες. Και είναι ωραίο συναίσθημα να μου λένε Ντίνο προχώρα δυνατά και μη σταματάς γιατί είσαι η φωνή μας. Αυτό για μένα συναισθηματικά είναι η μεγαλύτερη δικαίωση που θα μπορούσα να έχω. Τους υπόσχομαι λοιπόν ένα πράγμα, δεν θέλω να αλλάξω ποτέ. Όπως ξεκινήσαμε έτσι θα τελειώσουμε, όσο μακριά και να φτάσουμε, μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα πορευτούμε, μαζί θα προσπαθήσουμε για την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, για τον τόπο καταγωγής μας, για την Άρτα μας. να τα αλλάξουμε όλα εδώ στην πατρίδα μας στην όμορφη Ελλάδα μας, αλλά και στην Άρτα μας. Ήρθε η ώρα της πολιτικής ανανέωσης και στην Άρτα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα