26.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Την ίδια φανέλα ιδρώνουν όλοι

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ*

Δεν είμαστε κατά των ελληνοποιήσεων και μάλιστα ανήκουμε στην μειοψηφία εκείνη που επιθυμεί, όποιος αγαπάει την Ελλάδα, να μπορεί να αποκτά την ελληνική πολιτογράφηση (καθώς ο όρος υπηκοότητα, είναι λάθος, ως απομεινάρι της Βασιλευομένης Δημοκρατίας, όπου είχαμε υπηκόους αντί για πολίτες).
Επειδή όμως υπάρχει μια νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται, πιστεύουμε ότι σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει και ένας συμβολισμός στην επιλογή των προσώπων που τελικά δίνουμε την «τιμή» να γίνουν πολίτες μας.
Το τελευταίο διάστημα απασχόλησε την επικαιρότητα η περίπτωση του μπασκετμπολίστα Τόμας Ουόκαπ, ο οποίοις έχει αμερικανική υπηκοότητα. Συγκεκριμένα ο Τόμας Ουόκαπ είχε ζητήσει από καιρό να λάβει την ελληνική υπηκοότητα για να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην ελληνική εθνική ομάδα, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ΕΟΚ, με τις σχετικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται.
Έτσι, o 30χρονος Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού αναμένεται να έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, ενώ στον ίδιο δρόμο για την ελληνοποίησή του βρίσκεται και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ (Αρμάνι), όπως επίσης και ο αδερφός του, Ελάιζα (Άρης), όπως είχε αναφερθεί στην Magic Euroleague του SDNA.
Όπως φαίνεται προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της συμμετοχής στην Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης των συγκεκριμένων αθλητών, ανοίγουν αυτόματα οι πόρτες της υποδοχής και λύνονται οι γόρδιοι δεσμοί των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Αυτή είναι μια Ελλάδα, την οποία θαυμάζουμε και χαιρόμαστε με την καλή πορεία της στα αθλητικά πεδία… Υπάρχει όμως και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της σκληρής βιοπάλης, αυτοί όπου χιλιάδες βιοπαλαιστές αλλοδαποί αγωνίζονται και στηρίζουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία, χωρίς να τυγχάνουν καμίας πρόνοιας και διακριτικής συμπεριφοράς.
Είναι ο αλλοδαπός, που μαζεύει τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια από το χωράφι σου, είναι η αλλοδαπή που καθαρίζει το σπίτι σου, που φροντίζει τον ηλικιωμένο συγγενή σου, που δουλεύει ως εργάτης στην επιχείρηση της γειτονιάς σου. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που μένουν στην διπλανή πόρτα, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τα δικά σου, που εργάζονται και στηρίζουν την τοπική οικονομία και την αγορά… Είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που επιθυμούν να πολιτογραφηθούν Έλληνες, χωρίς να μας δίνουν την υπεραξία ενός αθλητή, μας δίνουν όμως με την εργασία τους ποιότητα στην ζωή μας και στήριξη του κοινωνικού μας ιστού.
Όταν έρθουν τα δύσκολα, αυτούς θα αναζητήσουμε, σε αυτούς θα ζητήσουμε την εργασία τους και τις υπηρεσίες τους και να είστε βέβαιοι, ότι δεν θα μας απασχολήσει καθόλου ο αμερικανός μπασκετμπολίστας που «ελληνοποιήθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά οι χιλιάδες άλλοι μεροκαματιάρηδες εκείνοι που έχουν αληθινό θετικό πρόσημο και σε κάθε περίπτωση αγωνίζονται να τους αναγνωρίσει και σε αυτούς η Ελλάδα, ίσως το δικαίωμα να τους θεωρήσει παιδιά της, όπως τους δεκάδες αθλητές, που χρησιμοποιεί πολλές φορές για να φοράνε την αθλητική φανέλα της. Την ίδια φανέλα ιδρώνουν όλοι…, άλλοι πιο άξια, καιρός να το αναγνωρίσουμε!
*Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα