17.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Την 21η Μαΐου με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος 

Διαβάστε επίσης

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας βουλευτή Άρτας  με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο One Channel στην εκπομπή Evening Report  και στη Μ. Μπάρμπα

Η χώρα κυβερνήθηκε επί 4 χρόνια με τις πλέον κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές από έναν κυνικό και προκλητικά ευθυνόφυγο Πρωθυπουργό

Η Νέα Δημοκρατία, κατά την τετραετή διακυβέρνησή της πραγματικά υλοποίησε ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά. Επιδόθηκε στην ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην πρόσφατη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού και γενικότερα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Βεβαίως έκανε και μερικά πράγματα τα οποία ο κ. Μητσοτάκης  ούτε «ήξερε», ούτε «κατάλαβε» ούτε «είχε την ευθύνη»… Θυμίζω το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους θανάτους εκτός ΜΕΘ για το οποίο επίσης δεν γνώριζε (ότι δηλ. οι διασωληνωμένοι άνθρωποι εκτός εντατικών μονάδων πεθαίνουν) ,  ούτε βεβαίως είχε γνώση της απουσίας ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους με αποτέλεσμα να ζήσουμε το τραγικό γεγονός του θανάτου 57 ανθρώπων!  Γενικώς, στα δύσκολα, ο κ. Μητσοτάκης «δεν ήξερε», εκινείτο παράλληλα… Σήμερα όμως έρχεται να υποσχεθεί τι; Ό,τι δεν έκανε κατά την παρούσα 4ετία και ζητά ανανέωση της εντολής για να τα υλοποιήσει.

Ποια λοιπόν η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αυτή τη στιγμή ζητά να κυβερνήσει πρώτη φορά εκτός μνημονιακής επιτήρησης; Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε μία χώρα σε πτώχευση με τους πολίτες να τρώνε από τα σκουπίδια, μία χώρα εντός μνημονίων με ό,τι περιορισμούς αυτό περιλαμβάνει, την οποία ανατάξαμε,  θέσαμε σε αναπτυξιακή τροχιά, με γεμάτα ταμεία και το κοινωνικό κράτος όρθιο. Και τότε, στην περίοδο που υπήρχε η δυνατότητα της δαπάνης ήρθε ο κ. Μητσοτάκης στην εξουσία για διαλύσει το κράτος πρόνοιας, για να εκποιήσει τα δημόσια αγαθά και να επιδοθεί σε απευθείας αναθέσεις διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα. Υπήρξαμε μάρτυρες περιπτώσεων Πάτσηδων, Νικολάου και Χειμάρρων οι οποίοι και πάλι λειτουργούσαν «εν αγνοία» του Πρωθυπουργού. Δε χωρεί λόγος δε για τη σωρεία παραβιάσεων του δημοκρατικού πολιτεύματος ούτε για τον ευτελισμό των θεσμών πόσο μάλλον για την κατάλυση του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σήμερα τέλος, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο πραγματικός μισθός των ελλήνων μειώθηκε κατά 7,6 % χτυπώντας ρεκόρ ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Γενικότερα όμως επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη δεν υπάρχει αρνητικό ρεκόρ που να μην έχουμε επιτύχει  (από τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην πανδημία μέχρι την ακρίβεια). Κατόρθωσε να ξαναβυθίσει την ελληνική κοινωνία σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Το προσφυγικό μεταναστευτικό δεν λύνεται με τεχνητά εμπόδια αλλά με ενεργή πολιτική.

Αναφορικά με το αφήγημα της ΝΔ ότι η χώρα απέκτησε σύνορα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι αφενός από θέση αρχής η οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διαφυλάττει τα σύνορα της χώρας, πράγμα το οποίο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ «επί των ημερών μας δε –έχοντας πλήρη εικόνα καθώς από της θέση της υπουργού Προ. Πο. διαχειρίστηκα τα σύνορα και φέραμε μέτρα τα οποία είχαν στόχο την προστασία τους, όπως τις θερμικές κάμερες, την πλωτή αστυνόμευση την οποία η ΝΔ δεν προχώρησε και τη στελέχωση του Έβρου με αστυνομική δύναμη, την οποία φρόντισε η κυβέρνηση ΝΔ την επομένη της ανάληψης της εξουσίας, να αποδυναμώσει, αποσπώντας 400 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί; Για να υπηρετήσει το αφήγημά του νόμου και τάξης στα Εξάρχεια. Τέλος, το βέβαιο είναι ότι ο φράχτης είναι ένα τεχνητό εμπόδιο που όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Το προσφυγικό μεταναστευτικό δεν λύνεται με τεχνητά εμπόδια αλλά με ενεργή πολιτική.

Παταγώδης η αποτυχία της ΝΔ στον τομέα της οικονομίας

 Το δημόσιο χρέος της χώρας την τετραετία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αυξηθεί 44 δις. 40 δις έχει αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος. Και, βεβαίως, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και οι εισαγωγές.  Αυτό είναι ένα μείγμα εκρηκτικό. Τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρω δεν αμφισβητούνται. Αντιθέτως, λοιπόν, επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε το χρέος της χώρας.

Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν ενισχύθηκε ούτε με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ούτε με τους ανεκπαίδευτους αστυνομικούς ούτε με τα κλειστά αστυνομικά τμήματα

Επί δύο χρόνια μας ζάλισε η ΝΔ με την πανεπιστημιακή αστυνομία! Ένα μέτρο  που και τον προϋπολογισμό επιβάρυνε και για το οποίο μεγάλη φασαρία έγινε για το αν είμαστε υπέρ ή κατά της φύλαξης υποτίθεται των πανεπιστημίων. Πρόκειται για μια ήττα της πολιτικής της ΝΔ γιατί τα πανεπιστήμια παράγουν έργο, προφανώς, χωρίς πανεπιστημιακή αστυνομία.

Τι απέγινε η περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία; Τα παιδιά που προσελήφθησαν σε αυτό το σώμα βρίσκονται σήμερα στα αστυνομικά τμήματα, κάνουν περιπολίες στο δρόμο όντας ανεκπαίδευτοι και είδαμε και να οπλοφορούν. Είναι σοβαρό αυτό. Η εκπαίδευση αυτών των παιδιών είναι ανύπαρκτη και σημειώστε το διότι έχω υπάρξει Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Υπάρχουν ζητήματα στην εκπαίδευση και πως μπορούμε να την αναβαθμίσουμε αλλά αυτό είναι ένα άλλο, διαφορετικό και μεγάλο ζήτημα.

Το πρόβλημα με την ασφάλεια αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι πως αν τηλεφωνήσετε, λόγου χάρη, στις 00:30 σε ένα αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, δε θα το σηκώσει κανείς διότι είναι κλειστό. Τι εννοεί λοιπόν η ΝΔ λέγοντας ασφάλεια; Εννοεί να συζητάμε γενικώς και να δείχνουμε και μερικά επεισόδια με τους μπαχαλάκηδες, που φυσικά είναι καταδικαστέα; Εκεί εξαντλήθηκε η πολιτική της; Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς. Με αυτήν την έννοια απέτυχε και στο δεύτερο αυτό πυλώνα του προγράμματός της η ΝΔ. 

Την 21η Μαΐου με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα υπάρχει η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος για να έχουμε αλλαγή κατεύθυνσης

Στις 21 του Μάη θα έχουμε εκλογές. Τώρα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, τώρα διαμορφώνονται και αναλύονται τα προγράμματα. Τώρα προσπαθούμε να τα διαχύσουμε στους έλληνες πολίτες και εκείνοι να επιλέξουν. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και ο προγραμματικός λόγος είναι ουσιαστικό να ακουστεί αυτήν την περίοδο.

Εμείς έχουμε ολοκληρώσει την επεξεργασία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Έχουμε παρουσιάσει ήδη την πρώτη κίνηση που θα κάνουμε την επομένη των εκλογών και είναι ο νόμος για τους πλειστηριασμούς και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Έπεται,  μετά από δύο ημέρες, όλο το πρόγραμμά μας, που έχει τετραπλή στόχευση: αύξηση του εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και ισχυρό, αποτελεσματικό κράτος.

Την 21η Μαΐου με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος για να έχουμε αλλαγή κατεύθυνσης. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα