15.5 C
Arta
24 Απριλίου 2024

LIVE ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Ομιλία στην Άρτα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ νωρίτερα πραγματοποίησε περιοδεία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου στην Θεσπρωτία. «Μας χωρίζουν 13 ημέρες από την 21η Μαΐου από τότε που θα κλείσουμε την πόρτα σε μια δεύτερη φορά στην συμφορά», είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Δήλωσε βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη και με διαφορά στην Άρτα λέγοντας μάλιστα: «Είναι ένα μήνυμα που έρχεται ξεχωριστά από το Αθαμάνιο τους συγχωριανούς του κ. Τσίπρα που τον ξέρουν καλά. Ας ετοιμαστεί για ακόμα μια ήττα εντός έδρας αυτή τη φορά».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση και σημείωσε ότι απέναντι σε όλες αυτές η ΝΔ ύψωσε αναχώματα και κράτησε την κοινωνία όρθια και ενωμένη.
Όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η Ελλάδα από χώρα σκορποχώρι έγινε πατρίδα ισχυρή σε αέρα, γη και θάλασσα».
Τόνισε ακόμα ότι το μήνυμα που στέλνει και προς τις Βρυξέλλες είναι ότι ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η άμυνα για την ΝΔ είναι αυτοσκοπός και πως η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή έκανε πάντα τις μεγάλες επιλογές και ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Εμείς δεν κρύβουμε το πρόγραμμά μας το διαφημίζουμε είναι μελετημένο και κοστολογημένο», είπε αφήνοντας αιχμές για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική δημοκρατική εξαίρεση βυθισμένη στους βούρκους
Κάνοντας αναφορά στους πολιτικούς του αντιπάλους ο πρωθυπουργός μίλησε για «μια αξιωματική αντιπολίτευση που έχει δείξει τι μπορεί να κάνει ως κυβέρνηση. Μας φόρτωσε ένα αχρείαστο μνημόνιο και έχουν το θράσος να μας λένε ότι εμείς χρεοκοπήσαμε τη χώρα το 2015. Εμείς, βάλαμε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον».
Ως αντιπολίτευση έλεγε όχι παντού, είπε. Σήμερα κάνει κάτι ακόμα πιο απαράδεκτο. Κλείνει το μάτι στους οπαδούς του Κασιδιάρη. Εμείς πήραμε μια δύσκολη απόφαση και διορθώσαμε το νόμο και δικαιωθήκαμε. Εμείς κρατήσαμε τους φασίστες και δολοφόνους της Χρυσής Αυγής έξω από τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε».

Χαρακτήρισε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ μια εθνική δημοκρατική εξαίρεση βυθισμένη στους βούρκους. «Ανακάλυψε πάλι λεφτόδεντρο με το οποίο κόβει και πάλι ψεύτικες υποσχέσεις που κοστίζουν 80 δις και δεν μας λέει αν θα είναι τυπωμένα χαρτιά χωρίς αξία. Δήμητρες δηλαδή σαν αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης. Ένα συνονθύλευμα μέτρων που θα οδηγήσουν είτε σε χρεοκοπία είτε σε νέο μνημόνιο».

Όσον αφορά στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου είπε: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση μεταξύ των συνιδιοκτητών της κεντροαριστερής πολυκατοικίας σε ποιον ανήκει ο Ανδρέας. Σίγουρα δεν ανήκει στη ΝΔ και δεν μας ενδιαφέρει να γυρίσουμε στο 1981 αλλά να μιλήσουμε για το 2023. Ας αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς. Ας αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Λαμία σήμερα και να μιλάει μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Εμείς δεν θα γυρίσουμε σε ψεύτικους διχασμούς. Μέσα στην αγωνία του ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε και με τον Άρειο Πάγο. Και μετά του φταίνε οι δημοσκοπήσεις. Λένε ότι 5 στους 7 δεν απαντούν γιατί φοβούνται ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας μια κάλπη με απλή αναλογική και μπορεί να γίνει επικίνδυνη που μπορεί να θολώσει από κάποιες συνεργασίες με κυβερνήσεις ανοχής και άγνωστους Χ για πρωθυπουργούς. Με μια λέξη μύλος. Σε ένα εύθραυστο διεθνές περιβάλλον με έναν απρόβλεπτο γείτονα η Ελλάδα θέλει καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και δεν έχει ανάγκη από πειράματα και τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις. Γι αυτό η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι καθοριστική. Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν γερό χέρι στο τιμόνι της πατρίδας».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα