18.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Στύλιος: Σε μεγάλη συγκέντρωση Αρτινών ετεροδημοτών στα Ιωάννινα

Διαβάστε επίσης

Αρτινούς ετεροδημότες στα Γιάννενα συνάντησε ο Γιώργος Στύλιος την Τετάρτη 17 Μαΐου. Απευθυνόμενος σε μεγάλο αριθμό πολιτών που τον τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τα διλλήματα τους. Μίλησε για όσα κατάφερε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνθήκες δύσκολες. Μάλιστα τόνισε πως χάρις στη συνέπεια και τη σοβαρότητα της Νέας Δημοκρατίας, η χώρα ξεπέρασε πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις όπως η Πανδημία και κατόρθωσε να βγει πιο ισχυρή από αυτές. 

Στην ομιλία του τόνισε το έργο που έγινε αυτά 4 χρόνια για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Άρτας. Ιδιαίτερα στάθηκε στα 41 έργα υποδομών που χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Νομό. Προσθέτοντας, παράλληλα, πως «σημαντικό έργο έγινε και για την ενίσχυση και αναβάθμιση της παιδείας και της υγείας στο Νομό μας».  Δημιουργήθηκε και λειτούργησε ένα νέο ειδικό σχολείο για παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ενώ έγιναν και διορισμοί σε όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης. Με το αριθμό των νέων μόνιμων  εκπαιδευτικών να φτάνει τους 100. 

Επιπλέον επεσήμανε πως όλες οι δομές υγείας του Νομού στηρίχτηκαν με διορισμούς προσωπικού και νέο εξοπλισμό. Έχουν προκηρυχτεί 19 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας,  τα Κέντρα Υγείας των ορεινών Δήμων της Άρτας εφοδιάστηκαν με νέα ασθενοφόρα. 

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στο προσωπικό του έργο, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το αποτύπωμα που αφήνει αυτό στο Νομό. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για:

  • τη στήριξη στους παραγωγούς της Άρτας που έφτασε τα €82 εκ.
  • τη χρηματοδότηση 10 αρδευτικών έργων συνολικού ύψους €16,5 εκ. 
  • 20 έργα αγροτικής οδοποιίας στους 4 Δήμους της Άρτας με προϋπολογισμό €7,4 εκ. που έχουν εγκριθεί 
  • την εκκίνηση του Φράγματος Κομποτίου 
  • την πριμοδότηση 200 νέων του νομού Άρτας με συνολικά πάνω από €7 εκ. για να γίνουν επαγγελματίες αγρότες

Συμπληρώνοντας πως οι παραπάνω παρεμβάσεις ενισχύουν και δίνουν προοπτική στην αγροτική παραγωγή της Άρτας. 

Ο Υφυπουργός απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους Αρτινούς των Ιωαννίνων μίλησε και για την ανάγκη η χώρα να έχει μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση. Υπογραμμίζοντας πως χάρις σε αυτά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. 
Απευθυνόμενος στους ετεροδημότες των Ιωαννίνων, ο Γιώργος Στύλιος ανέφερε: «Η Άρτα έχει προοπτικές ανάπτυξης και δυνατότητες να γίνει κέντρο παραγωγής, παιδείας, ιατρικών υπηρεσιών και εμπορίου. Για να τα καταφέρουμε, όμως,  χρειάζεται σχέδιο και στοχευμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Σε αυτή την τετραετία έγινε η αρχή και μπήκαν οι βάσεις. Αυτό το έργο πρέπει να το διασφαλίσουμε και να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχιστεί και αυτό θα γίνει μόνο με την Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη». Συμπληρώνοντας: «Έχω τη γνώση, έχω τη θέληση, έχω την εμπειρία για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, για να αλλάξουμε το μέλλον μαζί».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα