11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Απόστολος Κ. Δήμος *

Ο πιο ευτυχισμένος —είτε βασιλιάς είτε χωριάτης— είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του.

Βόλφγκανγκ Γκαίτε
Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος (1749-1832)

Ο #Αμβρακικός αποτελεί το βασίλειο μας, το σπίτι μας, είναι εκείνο το οικοσύστημα που φέρνει ισορροπία και αρμονία ως καταφύγιο σε σπάνια είδη πτηνών και ψαριών αλλά και γαλήνη στις καρδιές μας.

Πολλές φορές οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον διατάραξε την ισορροπία των οικοσυστημάτων παρά ταύτα ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ αντέχει ακόμα.

Ο γοητευτικός κόσμος του μέσα από την πολυχρωμία του αποτελεί ένα συμπόσιο των αισθήσεων για εκείνον που θέλει να τον ανακαλύψει.

Στις παρυφές του Αμβρακικού οι φωλιές των πουλιών δίνουν τη θέση τους σ΄ εκείνες των ανθρώπων. Λιμάνια και πόλεις με ιδιαίτερη ιστορία, όπως η ΚΟΠΡΑΙΝΑ, η ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ, η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, η ΒΟΝΙΤΣΑ και η ΠΡΕΒΕΖΑ, αποτελούν ακόμα μία αφορμή να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή.

Δελφινια, θαλάσσιες χελώνες, σπάνια είδη πτηνών και ψαριών δημιουργούν εξωπραγματικές σχεδόν κι όμως αληθινές εικόνες του ΘΕΙΚΟΥ ΧΡΩΣΤΗΡΑ στον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ

Φαίνεται οι Νύμφες του Αμβρακικού να συνεχίζουν να αναζητούν την ξεγνοιασιά και την γαλήνη στην άγρια φύση και στο μοναδικό οικοσύστημα του ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ.

Ανεξαρτήτως εποχών παραμένει προκλητικά σαγηνευτική η γοητεία του.

Καταθέτουμε τη προγραμματική μας δέσμευση για την σωστή ανάπτυξη και διαχείριση των οικονομικών κονδυλίων αποκλειστικά προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της.

#Μαζί_μπορούμε για μια καλύτερη ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Κ. ΔΗΜΟΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ – ΔΕ ΑΡΑΧΘΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ΜΕ Υ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ

* Καρδιολόγος και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν. Σκουφά με τον συνδυασμό “Μαζί μπορούμε”

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα