13.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

 Πρόσκληση για την 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα.

Διαβάστε επίσης

Από το Νεοχώρι Άρτας την Κυριακή 11 Ιουνίου θα ξεκινήσει η σειρά εκθέσεων γευσιγνωσίας που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου «αλιΑμβρα». 

Κάνοντας πράξη το βασικό σύνθημα του προγράμματος «Από τον Αμβρακικό Κόλπο στο πιάτο σας», η έκθεση γευσιγνωσίας θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα προϊόντα και να ενημερωθούν τόσο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όσο και για την υψηλή διατροφική τους αξία. 

Με παραδοσιακές συνταγές αλλά και σύγχρονες τεχνικές που αναδεικνύουν τη γεύση, την εμφάνιση και την ποιότητά τους, τα τοπικά αλιεύματα θα αποτελούν την πρώτη ύλη για φρέσκα εδέσματα που θα παρασκευάζονται σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρονται στον γενικό πληθυσμό, σε τουρίστες και επισκέπτες. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ακόμα προβολή βίντεο με πληροφορίες για τα εκθέματα, διανομή πληροφοριακού υλικού και μουσική.

Η έκθεση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου Άρτας και είναι η πρώτη από τις εν συνόλω έξι αντίστοιχες που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας και χρηματοδοτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα