19.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη:  Με τους φίλους της η Νέα Δημοκρατία; Με την κοινωνία εμείς!

Διαβάστε επίσης

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Ήπειρος TV και στη Γιώτα Σταύρου

Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες θα επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα

–Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το μοναδικό κόμμα που ως κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και νοικοκύρεψε την οικονομία γνωρίζει από αυτοκριτική και τολμά να αναγνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του δημόσια. Και αυτά αποτελούν  τις ειδοποιούς  διαφορές μας από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δύο παρατάξεις που χρεοκόπησαν τη χώρα.

–Σε αυτές τις κάλπες εστιάζουμε σε έναν γόνιμο διάλογο με τους πολίτες πάνω στην κυβερνητική μας πρόταση, διότι θα κληθούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη τετραετία. Και αυτός ο τρόπος θα καθορίσει τις ζωές μας, το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Η προγραμματική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία είναι σύγκρουση δύο κόσμων

Η προγραμματική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία έχει ιδιαίτερη σημασία.  Υπάρχουν δυο καθοριστικά διαφορετικές αντιλήψεις για το πως οραματιζόμαστε, η Δεξιά και εμείς, το μέλλον.

–          Εμείς θέλουμε να ζήσουμε σε μια δίκαιη κοινωνία όπου δε θα γίνεται αφαίμαξη στους πολλούς, στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έτσι ώστε ελάχιστοι να πλουτίζουν αισχροκερδούν σε αυτή τη χώρα.

–          Θέλουμε ανθρώπους όπου τα εισοδήματά τους να μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες: ρεύμα, θέρμανση, διακοπές, .

–          Θέλουμε μια χώρα να μη διώχνει τους νέους στο εξωτερικό, να μπορούν να κάνουν οικογένεια.

–          Θέλουμε μια χώρα με εργασιακά δικαιώματα.

–          Θέλουμε να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, να γίνουμε Ευρώπη

–          Θέλουμε οι άνθρωποι να ευημερούν και να μην πεθαίνουν σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων καθημερινά.

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ευχολόγιο και περιέχει κρυφή ατζέντα

–Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν και παραμένει απολύτως κοστολογημένο στα 5, 45 δις ανά έτος.  Η ΝΔ το αμφισβητούσε: τη μια εβδομάδα έλεγε πως κοστίζει 20 δις, την άλλη 40 δις, άλλες φορές πάλι  83 δις.

–Εν τω μεταξύ η ΝΔ κατέθεσε Μεσοπρόθεσμο όπου υπάρχει εκεί η κρυφή της ατζέντα. Εκεί, π.χ.  ορίζεται πως δεν θα ξεπαγώσουν οι τριετίες. Πώς, λοιπόν, θα γίνουν αυξήσεις μισθών που υπόσχονται; Ακούγονται πολλά και συνειδητά ψέματα από πλευράς ΝΔ.

–Θυμίζω επίσης το χαρτί που κράδαινε ο κ. Σκέρτσος, πως δηλαδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) έχει τάχα κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που αμφισβητήθηκε κι από το ΓΛΚ κι από τον κ. Βορίδη, δημόσια.

–Προτείναμε όμως στη ΝΔ να δώσουμε τα προγράμματά μας σε ανεξάρτητο φορέα προκειμένου να κοστολογηθούν και στη συνέχεια να υπάρξει ένα debate μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα. Αρνήθηκε φυσικά ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλει σύγκριση προγραμμάτων κι αυτό γιατί διαθέτουν πρόγραμμα- ευχολόγιο, δεν έχει νούμερα σε αντίθεση με το δικό μας που κάθε σειρά του προγράμματος έχει δίπλα και το αντίστοιχο κόστος.

Όποιος αρνείται την κριτική επενδύει στην απειλή

Σε κάθε κριτική που γίνονταν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, για την πανδημία, τα Τέμπη, την ιδιωτικοποίηση της υγείας με νομοσχέδια, τις φωτιές, η κυβέρνηση αρνούνταν να κριθεί και γύριζε τη συζήτηση στο 2015. Αρνούνταν την πραγματικότητα, και προσπαθούσε να φοβίσει τους πολίτες, αυτή ήταν η στρατηγική της. Σήμερα επανέρχεται πάλι με φόβο: ή Κυριάκος Μητσοτάκης και ισχυρά αυτοδύναμος έτσι ώστε να αλλάξει και το Σύνταγμα ή αστάθεια.

Τρανό παράδειγμα της σταθερότητας και της ασφάλειας αλά Μητσοτάκη το νοσοκομείο Άρτας

Μόνο που η αστάθεια και η ανασφάλεια είναι καθημερινότητά μας. Κάθε μέρα έχουμε ένα θάνατο από καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ, από ανεπάρκεια των νοσοκομείων.

–Προχθές η διευθύντρια του ακτινολογικού του Νοσοκομείου Άρτας παραιτήθηκε γιατί δεν αντέχει την κόπωση, την καθημερινή εφημερία. Τρεις χειρουργοί βγαίνουν σε σύνταξη στην Άρτα. Δεν προκηρύχθηκε καμία θέση γιατρού στο νοσοκομείο!

–Που θα πάει ο κόσμος; Στην ιδιωτική νοσοκομειακή υγεία; Σήμερα το νοσοκομείο Άρτας απειλείται να μετατραπεί σε κέντρο υγείας. Πόσο μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων;

–Τα νοσοκομεία της χώρας δουλεύουν με λιγότερο προσωπικό από ότι το 2019, έπειτα από αυτήν την πανδημία!

Η μόνη δύναμη εξουσίας που πιστεύει  και στηρίζει το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

-Σε καιρό μνημονιακής επιτήρησης δώσαμε δωρεάν πρόσβαση σε δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους που δε μπορούσαν να μπουν σε νοσοκομείο.

–Παραδώσαμε το ΕΚΑΒ με 300 ασθενοφόρα περισσότερα και με περισσότερους εργαζόμενους από όσους βρήκαμε. Όλοι οι λιμνάζοντες διαγωνισμοί ολοκληρώθηκαν. Προστέθηκαν άλλα 50 ασθενοφόρα με σύμπραξη του Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκ των οποίων σήμερα τα 40 βρίσκονται στο συνεργείο. Με το ίδιο Ίδρυμα είχαμε κάνει συμφωνία να αναλάβει την ίδρυση τριών νοσοκομείων, με το παιδιατρικό Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο Κομοτηνής. Δεν έγινε τίποτα 4 χρόνια.

–Τόσος κυνισμός, τόση αλαζονεία δεν μεταβολίζονται. Η ΝΔ έχει στο αφήγημά της πως η ανθρώπινη ζωή κοστίζει. Εμείς έχουμε δώσει δείγμα γραφής στην υγεία, σας θυμίζω την διαμετακομιστική βάση Ακτίου που εγκαινιάστηκε επί των ημερών μας.

Με τους φίλους τους αυτοί; Με την κοινωνία εμείς!

Η έμμεση φορολογία της ΝΔ αφαίμαξε  6 δις παραπάνω από  ό,τι  προβλεπόταν. Έπληξαν τα μικρομεσαία νοικοκυριά. Αυξήθηκε η φορολογία! Δεν μειώθηκε όπως προσπαθούν να πείσουν.

 –Εμείς θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας και διύλισης έτσι ώστε να ανασάνουν οι πολίτες, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

–Στο πρόγραμμά μας προβλέπονται θετικά μέτρα αύξησης του εισοδήματος, μείωση και παρέμβαση στην ακρίβεια, ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων, και ισχυρό κοινωνικό κράτος. 

Δείτε το σχετικό video > https://www.youtube.com/watch?v=LzvAI4Y7nkk

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα