23.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ : Η τοπική οικονομία της Άρτας πρέπει να ενισχυθεί – Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Αλήθεια, τι έχει να πει ο κ. Μητσοτάκης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους εμπόρους; Ποιο είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την τοπική οικονομία της Άρτας;

Τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν τη κατάσταση στην οποία οδήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αγορά και τους επιχειρηματίες μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια.

1)    Το κόστος ενέργειας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε μεσοσταθμικά κατά 76%

2)    Το  κόστος της μεγαβατώρας εκτινάχθηκε από τα 74 ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2021, στα 259 ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022

3)    Το 85% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό

4)    Οι επιχειρήσεις που δεν είχαν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα τον Φεβρουάριο του 2023 αποτελούσαν το 28% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, έναντι του 14,8% που ήταν τον Ιούνιο του 2020.

Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (38,6%) να εκφράζουν φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς τους στο μέλλον. 

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: Να μετατρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε «ζόμπι» και να ευνοήσει μόνο τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια. 

Στη δική μας αντίληψη, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί τον κορμό της Ελληνικής οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν λουκέτα σε επιχειρήσεις, δεν θα επιτρέψουμε έμποροι να οδηγηθούν στη χρεοκοπία.

Η τοπική οικονομία της Άρτας πρέπει να ενισχυθεί εμπράκτως. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα