16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Συνέργειες μεταξύ του ΚΑΠΗ του Δήμου και του Κέντρου Ημέρας Άνοιας:

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης αλλά και μπάνια στην Κορωνησία, εκδρομές, χορωδία και Τέχνη.

Το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια στην Άρτα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων, διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία μια πολύ σημαντική δράση ενημέρωσης και σύντομης αξιολόγησης μνήμης, για άτομα άνω των 60 ετών στο χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ.

Η δράση αυτή έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης του κ. Τσιρογιάννη με τον κ. Μπιλανάκη  κατά την οποία αποφασίστηκε η συνεργασία με κοινές κοινωνικές δράσεις, και δράσεις υγείας.

 Ο Δρ Νίκος Μπιλάνακης, Ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Άρτα, μίλησε  στους συμμετέχοντες για την άνοια και ειδικότερα για τα πρώτα συμπτώματα, τη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης, τη φαρμακευτική αντιμετώπιση και τα νέα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με τη νόσο.

Στη συνέχεια, η Δρ Αρετή Ευθυμίου, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας για την Άνοια στην Άρτα,  ενημέρωσε με την σειρά της για τις διαταραχές μνήμης ενώ μίλησε και για στρατηγικές ενδυνάμωσης της μνήμης.

« Οι συνέργειες έχουν μεγάλη σημασία. Με αυτό το σύνθημα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου συνεργάζονται με τις δομές της πόλης μας, προκειμένου να έχουμε πολλαπλασιαστικό όφελος για τους δημότες μας. Έτσι, προέκυψε η κοινή δράση του Κέντρου Ημέρας Άνοιας με τα ΚΑΠΗ. Μπράβο και στον κ. Μπιλανάκη αλλά και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτη Γαλάνη για αυτή την δικτύωση. Συνεχίζουμε μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργο Πανέτα, με δράσεις και σε άλλους θεματικούς τομείς, όπως ο αθλητισμός, οι χορωδίες, τα θαλάσσια μπάνια στην και σε άλλους θεματικούς τομείς. Και όλα αυτά δωρεάν.  Ελπίζω σύντομα να μπορούμε να μιλάμε και για άλλες δράσεις και σε νέα ΚΑΠΗ στην πόλη μας».

Τέλος μέλη της Κινητής Μονάδας Άνοιας, έκαναν σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούσαν, μια σύντομη αξιολόγηση μνήμης,  με χρήση ειδικών νευροψυχολογικών δοκιμασιών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα