21.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ Άρτας: επίσκεψη στο ΓΝΑ

Διαβάστε επίσης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Άρτας και υποψήφιοι βουλευτές του νομού, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023. Μέσα από την επαφή και επικοινωνία με το ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό προσωπικό καθώς και με εκπροσώπους εργαζομένων, καταγράφηκαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα, οι ελλείψεις και η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Στη λίστα των προβλημάτων έρχεται να προστεθεί η εργασιακή σχέση πολλών ιατρών και νοσηλευτών με μπλοκάκι, η παροχή υπηρεσιών των οποίων θα καλύπτεται οικονομικά από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού με άμεση συνέπεια την επιβάρυνσή του.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έθεσε ως κεντρικό θέμα στην προεκλογική του ατζέντα την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα επιτευχθεί μέσα από:

  • την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα και Ε.Σ.Υ. και την κατάργηση του άρθρου 10 του Ν. 4999/2022
  • την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας με μόνιμες προσλήψεις
  • τη χρηματοδότηση με 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
  • την ενίσχυση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο
  • την αύξηση των αμοιβών και την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα πιέζει διαρκώς και θα ελέγχει συστηματικά την κυβέρνηση, ώστε να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο δεν κομματικοποιείται και όλοι οι πολίτες δικαιούνται να το απολαμβάνουν.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας «νοσεί», με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις καθιστούν προβληματική την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα