17.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Άρτας

Διαβάστε επίσης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Άρτας και υποψήφιοι βουλευτές του νομού, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023. Μέσα από την επαφή και επικοινωνία με τον Διοικητή και τα στελέχη της Υπηρεσίας καταγράφηκαν τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία της και τις ελλείψεις που εντοπίζονται στο προσωπικό, τις υποδομές καθώς και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας έρχεται να προστεθεί στη λίστα μιας ακόμα Δημόσιας Υπηρεσίας που καταγράφει πολλά προβλήματα με κυριότερο την οργανωτική της δομή, η οποία εξακολουθεί να απεικονίζεται μέσω ενός οργανογράμματος, το οποίο δημιουργήθηκε από την περίοδο ίδρυσης της Υπηρεσίας και εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς να έχει γίνει καμία τροποποίηση, καθιστώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας στην τάξη Γ΄ ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στην τάξη Β΄ καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νομού. 

Επιπλέον, καταφανές καθίσταται το στεγαστικό πρόβλημα και οι άμεσες επεκτάσεις αυτού που αφορούν στις φθορές των οχημάτων, στη συντήρησή τους και στην ευελιξία χρήσης τους σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, εντοπίζεται η έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Φορέων, καθώς η αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών παραμένει ζητούμενο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έθεσε ως θέμα στην προεκλογική του ατζέντα την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με σύγχρονα μέσα και ανανεωμένα σχέδια πρόληψης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα