15.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ” ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ. ΜΠΑΛΑΓΚΑ

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του κ. Γιώργου Μπαλάγκα στον τοπικό τύπο με την οποία εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Σιαφάκα, πρώην μέλη της δημοτικής παράταξης «Πολίτες με Όραμα» οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας τα εξής : 

  1. Ο κ. Μπαλάγκας, όπως και κάθε πολίτης σε μια δημοκρατία, έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη και την προτίμησή του. Ωστόσο, διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο της ανακοίνωσής του, θεωρούμε ότι επιχειρεί να παραπλανήσει την τοπική κοινή γνώμη, δημιουργώντας την ψευδή εικόνα ότι στο σύνολο της η πρώην παράταξη  «Πολίτες με Όραμα» στηρίζει συνολικά την προσωπική επιλογή του πρώην επικεφαλής της. Η χρήση του α’ πληθυντικού προσώπου «δεν παροπλιζόμαστε, παραμένουμε ενεργοί, ενωμένοι θα πορευτούμε» σαφέστατα και δεν εκφράζει τις απόψεις όλων των ανθρώπων που συμπορεύτηκαν πριν 4 χρόνια με τον κ. Μπαλάγκα. Θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία και γι αυτό τον καλούμε να ανασκευάσει άμεσα και να μιλά από εδώ και στο εξής μόνο για τον εαυτό του, χωρίς να εκμεταλλεύεται το όνομα της πρώην παράταξής του και τους ανθρώπους που την στελέχωσαν. Επιπλέον ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι η πλειοψηφία των υποψήφιων της πρώην παράταξης του κ. Μπαλάγκα στηρίζει πλέον στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 τον νυν Δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και την δημοτική παράταξη «Αρτινών Συνεργασία», με την οποία και κατέρχονται ως υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι
  2. Μας προκαλεί μάλιστα  εντύπωση ότι ο κ. Μπαλάγκας μετά από 4 χρόνια απουσίας και εκκωφαντικής σιωπής στο δημοτικό συμβούλιο Αρταίων εμφανίζεται σήμερα ως «η φωνή του αρτινού λαού μέσα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου». Όποιος παρακολουθεί τα τοπικά πολιτικά δρώμενα γνωρίζει πολύ καλά ότι τόσο ο κ. Μπαλάγκας όσο και οι εναπομείναντες δημοτικοί του σύμβουλοι επί 4 ολόκληρα χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης είχαν πιεί το αμίλητο νερό και ουδέποτε πήραν ουσιαστική θέση στα προβλήματα του τόπου. Ψάξτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ψάξτε τον τοπικό τύπο και δεν θα βρείτε καμία επίσημη θέση, πρόταση ή δημόσια τοποθέτηση του κ. Μπαλάγκα.
  3. Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Μπαλάγκας μιλάει για «αλαζονικές συμπεριφορές». Αλήθεια, εσείς Στρατηγέ, κάνατε ποτέ την αυτοκριτική σας για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 τα μέλη της παράταξής σας, που σας έφεραν το τιμητικό ποσοστό του 15%; Να σας θυμίσουμε, γιατί φαίνεται ότι έχετε ή ασθενή ή επιλεκτική μνήμη, ότι όχι μόνο δεν μας είπατε ούτε ένα ευχαριστώ αλλά στους περισσότερους ούτε καλημέρα δεν μας λέγατε στον δρόμο . Αφήνουμε λοιπόν τα συμπεράσματα στους συνδημότες μας για το τι είναι αλαζονεία και αχαριστία.
  4. Τέλος, ο κ. Μπαλάγκας αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον κ. Σιαφάκα «για να βγει ο Δήμος από το τέλμα», όπως με έμφαση τονίζει. Αλήθεια κ. Μπαλάγκα γι αυτό το τέλμα δεν θεωρείτε συνυπεύθυνο και τον κ. Σιαφάκα, τον οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε , αντιπολιτευτήκατε με σφοδρότητα στις εκλογές του 2019 και ο οποίος, πάλι για να μην ξεχνιόμαστε, υπήρξε επί 8 έτη Αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Δημάρχου;

Κωνσταντίνος ΜΑΡΟΣ, Αντιδήμαρχος, Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Αμβρακικού

Ελευθερία ΦΑΚΙΤΣΑ, Υποψ. Δημοτική Σύμβουλος ΔΕ Αρταίων

Νεκτάριος ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, Τοπικός Σύμβουλος Αρταίων, Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Αρταίων

Νικόλαος ΝΑΚΗΣ, Τοπικός Σύμβουλος Κιρκιζατών, Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Αρταίων

Νικόλαος ΜΠΕΛΛΟΣ, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κιρκιζατών, Υποψ. Τοπικός Σύμβουλος Κιρκιζατών 

Ονούφριος ΠΑΥΛΟΥ, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Καλογερικού, Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Καλογερικού 

Μαριάνθη ΣYΡΕΣΙΩΤΗ, Τοπική Σύμβουλος Καλογερικού, Υποψήφια Τοπικός Σύμβουλος Καλογερικού 

Κωνσταντίνος ΣΙΔΕΡΗΣ, Τοπικός Σύμβουλος Κωστακιών, Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Κωστακιών

Χρήστος ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τοπικός Σύμβουλος Ανέζας, Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Ανέζας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα