17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

“ΒΑΣΤΑ ΤΖΕΝΗ” και τοπικός κομματικός “μαυραγορατισμός”!!!

Διαβάστε επίσης

Το πρόσωπο το οποίο καλώς ή κακώς θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες την επικαιρότητά μας, αλλά και την πολιτική μας κατάσταση είναι η Τζένη Ταπραντζή, η επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ“… Ας μου επιτρέψει ο καλόπιστος αναγνώστης να αναφερθώ στο πρόσωπο της επικεφαλής, παρά στον συνδυασμό, γιατί τις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιός είναι μέλος σε κάθε συνδυασμό και ποιος όχι…
Ας κάνουμε ένα σύντομο ιστορικό των περασμένων ημερών: μετά την ήττα των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στην χώρα μας, η κρίση μεταφέρθηκε στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες για την δημιουργία συνδυασμών, που θα συμμετέχουν στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, τόσο του α’ βαθμού όσο και τις περιφερειακές (για τις οποίες θα ασχοληθούμε αργότερα).
Ήδη στις συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών, που παράλληλα έκαναν τα κόμματα δεν κατέληξαν σε καμία πρωτοβουλία και καμία επιλογή, αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, γεγονός το οποίο δημιούργησε μια αναστάτωση στα μέλη, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, αλλά και να δώσουν το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία. Τα κόμματα προσπαθούν να συνέλθουν από τις δυο απανωτές επαναληπτικές εθνικές εκλογές και διαπιστώνουν ότι ο χρόνος έχει λήξει για την δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού.
Η μόνη τους εναλλακτική είναι η υποστήριξη ενός άλλου συνδυασμού, από τον χώρο της κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα από τον συνδυασμό της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, στον οποίο είναι επικεφαλής η Τζένη Ταπραντζή. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια σχετική ατολμία, προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα και να προταθεί επισήμως η έστω εξ ανάγκης στήριξη στο συγκεκριμένο πρόσωπο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός τρίτος πόλος, με αξιώσεις στον Δήμο Αρταίων, απέναντι στον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον διεκδικητή Χριστόφορο Σιαφάκα…
Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, η Τζένη είναι κόκκινο πανί για τους κομματικούς παράγοντες… “Η Τζένη δεν κάνει” αναφέρουν αξιολογώντας αφ’υψηλού, χωρίς να επιχειρηματολογούν γι’αυτό… Αντιθέτως, η Τζένη, από την θέση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, έδωσε έναν σκληρό αγώνα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, προκειμένου να κρατήσει ψηλά τον πήχυ της δημόσιας πολιτικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρταίων, και μάλιστα έδωσε το μήνυμα της συνεργασίας της κεντροαριστεράς, με την προγραμματική συμπόρευση που είχε με τον Γιάννη Παπαλέξη. Αν είναι ένα άτομο που “κάνει” είναι αυτή και μάλιστα… “παρακάνει”!
Παρόλα αυτά, ισχύει το εξής οξύμωρο: οι κομματικές γραμμές δεν θέλουν την Τζένη μεν, αλλά τρέμουν μήπως η Τζένη αποφασίσει αύριο το πρωί να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια δήμαρχος (βιώνοντας τον πολιτικό πόλεμο που εισπράττει από τον δικό της χώρο). Δηλώνουν ότι δεν θα στηρίξουν την Τζένη, αλλά θέλουν να υπάρχει εκεί, ως ένα αποκούμπι της δικής τους ανυπαρξίας και έλλειψης δυναμικής.
Την ίδια στιγμή τα στελέχη τους, πρωτοκλασσάτα ή μη φυλλορροούν προς τους άλλους συνδυασμούς, του Χρήστου Τσιρογιάννη και του Χριστόφορου Σιαφάκα, παίρνοντας μαζί τους ψήφους, φίλους και … συντρόφους.
Η Τζένη Ταπραντζή λοιπόν, καλείται να σώσει το κύρος της κεντροαριστεράς στην Άρτα, δεχόμενη την απαξίωση και τον πόλεμο από τα κόμματα που φέρονται ότι την εκφράζουν. Καλείται να σώσει την αξιοπρέπεια, ουσιαστικά αυτών που δεν θέλουν να την στηρίξουν. Και τα ίδια κόμματα, χωρίς προτάσεις, εναλλακτικές, απόψεις, ιδέες και δράσεις, τολμάνε και την κριτικάρουν, την “αξιολογούν” και την …απορρίπτουν.
Νομίζουμε ότι το case study της Τζένης Ταπραντζή στην Άρτα, είναι αυτό που πρέπει να ερευνήσει το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αντιληφθεί για ποιον λόγο έχασε με 24 εκλογικές μονάδες διαφορά από το κόμμα της ΝΔ, τις τελευταίες εβδομάδες… Αλλά και το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι η μικρή ποσοστιαία άνοδος, αν δεν κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, σύντομα θα ανατραπεί.
Βάστα Ρόμελ” έλεγαν οι μαυραγορίτες στην κατοχή. “Βάστα Τζένη” λένε τα κόμματα, που χωρίς να δώσουν καμία αληθινή μάχη, θέλουν να κερδίσουν τις πολιτικές εντυπώσεις. Το θέμα είναι αν η Τζένη, αύριο το πρωί, αποφασίσει να φύγει από το εκλογικό παιχνίδι, άραγε που θα πρέπει να κρυφτούν αυτοί που έχουν την δεύτερη και την τρίτη θέση στον εκλογικό χάρτη της Άρτας και δεν έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν έναν συνδυασμό της προκοπής…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα