20.8 C
Arta
11 Μαΐου 2024

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι της δημόσιας κριτικής

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ*

Οι υποψήφιοι των συνδυασμών στην Άρτα είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι συγγενείς μας. Τα κίνητρα για την συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές είναι ποικίλα, διάφορα, προσωπικά και πάνω απ’όλα διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουμε να πούμε ότι η απόφασή τους να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία είναι σε κάθε περίπτωση γενναία: αφιερώνουν χρόνο από την προσωπική τους ζωή, από την οικογένεια, από την εργασία τους, γιατί θεωρούν ότι μπορούν να βάλουν ένα λιθαράκι για το καλύτερο στον τόπο τους.
Όλοι μας έχουμε φίλους, συγγενείς και γνωστούς, οι οποίοι συμμετέχουν σε πολλούς και διάφορους συνδυασμούς, οι οποίοι πολλές φορές είναι και μεταξύ τους ανταγωνιστικοί.
Τις τελευταίες ημέρες όμως, παρόλα αυτά, γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας τοξικής διάθεσης, κατά παντός υποψηφίου, επιθέσεις κατά συνδυασμών, ακόμη και προσωπικές στοχεύσεις που πλήττουν τις προσωπικότητες των υποψηφίων. Είναι μια κατάσταση που σε άλλους δίνει τροφή για να ασχοληθούν περισσότερο και να σηκώσουν ψηλά τον δείκτη της έντασης, υπάρχει όμως μια μεγάλη μερίδα πολιτών, που δεν μπορεί να τραφεί από το μίσος στην πολιτική αντιπαράθεση.
Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, ώστε ακόμη και απλά πράγματα, να παίρνουν διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης με προσωπικά χαρακτηριστικά. Μας έλεγε προχθές ένας καλός αναγνώστης, ότι επειδή συζήτησε με κάποιους συνδαιτημόνες ότι παρακολούθησε στον θερινό κινηματογράφο μια ταινία πρώτης προβολής, έτυχε θύμα επιθέσεων, ότι δήθεν υποστηρίζει την δημοτική αρχή και το περιεχόμενο της συζήτησης ξέφυγε κατά πολύ από το αρχικό θέμα.
Η ζωή συνεχίζεται καλοί μου φίλοι… Και δυστυχώς η πραγματικότητα δεν μπορεί να περιορίζεται στο ποιος είναι υποψήφιος την δεδομένη χρονική στιγμή. Επίσης η πολιτική επιλογή, δεν είναι δίστρατο μεταξύ ελπίδας και μιζέριας. Όλα τα πράγματα έχουν πολλές και πολλαπλές εκφάνσεις, όπως και όλοι οι άνθρωποι. Ιδίως οι συμπολίτες μας που έχουν θέσει εαυτόν προς κρίση από το εκλογικό σώμα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, γιατί στην ζωή τους δεν είναι μόνο υποψήφιοι, είναι και οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε την κοινωνία μας, είναι οι φίλοι μας και αυτοί που και την επόμενη ημέρα, είτε εκλεγούν είτε όχι, τα ίδια προβλήματα με εμάς θα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά μας.

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος με μεταπτυχιακό στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα