14.8 C
Arta
13 Μαΐου 2024

Πρώιμη για την Περιφέρεια η μελέτη ΟΧΕ της λίμνης Πουρναρίου

Διαβάστε επίσης

Πρώιμη χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου την πρόταση του Δήμου Αρταίων για την ΟΧΕ Πουρναρίου, σύμφωνα και με έγγραφο το οποίο είχε αποστείλει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023.
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος μάλιστα στην εκδήλωση επανέλαβε τις απόψεις της Περιφέρειας και είχε ένα μικρής κλίμακας φραστικό επεισόδιο με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, αναφορικά με την εγκυρότητα των δεδομένων της παρουσιαζόμενης Ο.Χ.Ε.
Το πλήρες κείμενο του εγγράφου της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ως εξής:
Η Περιφέρεια Η̟πείρου στο πλαίσιο της προετοιµασίας για το νέο Πρόγραµµα 2021- 2027 είχε αναθέσει ̟προκαταρκτική µελέτη για τις Ο.Χ.Ε. οι ο̟ποίες θα µ̟πορούσαν να ενταχθούν και να χρηµατοδοτηθούν α̟πό τους ̟πόρους τους.
Με τις ̟προτάσεις ̟που κρίθηκαν ως υλο̟ποιήσιµες υ̟περκαλύ̟πτονται οι ̟πόροι ̟που αναλογούν για τις συγκεκριµένες δράσεις.
Η ̟πρότασή σας για την Ο.Χ.Ε. Πουρναρίου, µε δεδοµένο ότι βρίσκεται σε π̟ολύ π̟ρώιµο στάδιο δεν µ̟πορεί να ληφθεί υ̟πόψη καθώς – ̟πλην όλων των άλλων- δεν υ̟πάρχουν οικονοµικά δεδοµένα έστω και για µια κατ΄ αρχή εξέτασή της. Ενδεχοµένως στην ̟πορεία και εφόσον οριστικο̟ποιηθεί η Ο.Χ.Ε. και υ̟πάρχουν ̟πρόσθετοι ̟πόροι στο Πρόγραµµα «Ή̟πειρος» να υ̟άρξει δυνατότητα ένταξής της. Υ̟πάρχει ωστόσο η δυνατότητα ένταξής της Ο.Χ.Ε. π̟ου ̟ροτείνεται σε π̟ρόγραµµα Υ̟πουργείου, ό̟πως έγινε και ̟πρόσφατα µε την αντίστοιχη για τον Αµβρακικό Κόλ̟πο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα