17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

BIA: ΟΧΙ άλλη πια…

Διαβάστε επίσης

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 50χρονος που ξυλοκοπήθηκε από ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη επειδή του έκανε παρατήρηση που κινούνταν πάνω στο πεζοδρόμιο. Απλά χάθηκε μια συγνώμη και να συνεχίσεις την δουλειά του. Άθλιος νέος. Τι να πεις.

«Δυστυχώς ο Άλκης μας δεν ήταν το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας» λέει ο πατέρας του. Μόλις έσκασε και άλλο ένα τέτοιο γεγονός με οπαδό της ΑΕΚ στην Αθήνα.

«Είμαστε συγκλονισμένοι μαζί με την γυναίκα μου.» Τι άλλο να πει ένας άνθρωπος που καταστράφηκε η οικογένεια του από βλακώδεις ενέργειες.

Οικονόμου υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η ΕΛ.ΑΣ. απέτυχε στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής. Αμέσως έδωσε εντολή να αλλάξουν θέση οι υπεύθυνοι διοικητές.    Δηλαδή τι θα γίνει θα πάνε σε άλλες θέσεις οι αξιωματικοί και τι έγινε. Σε τέτοιες περιπτώσεις μια είναι η τιμωρία. ΄΄ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΄΄ Την αστυνομία την έχουμε να μας προστατεύει. Αν δεν το κάνει αλλάξτε τα πάντα.

Κρήτη. Συχνά πυκνά σφαίρες στον αέρα. Το ίδιο στην Αθήνα στις περιοχές των γύφτων. Καθημερινά και μια σφαίρα κάπου θα καρφωθεί.

Λάρισα. Ευτυχώς λειτούργησε η Ελληνική δικαιοσύνη. Ο άθλιος μέσα στην φυλακή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της επί χρόνια γυναίκας του. Μας τάραξε αυτές τις μέρες και αυτό το τέρας.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία. Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι ασύλληπτης αγριότητας, όμως δεν είναι μεμονωμένο. Τα στοιχεία σοκάρουν. Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών 466 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας ζήτησαν να έχουν το κουμπί πανικού, με το φόβο μίας νέας επίθεσης σε βάρος τους.

Από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής 47 γυναίκες χρειάστηκε να πατήσουν το κουμπί στο κινητό τους και να επέμβει η αστυνομία για να γλιτώσουν από τα χέρια συζύγου ή συντρόφου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, 30-40 γυναίκες αστυνομικοί δέχονται τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές και αποφεύγουν να απευθυνθούν στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, φοβούμενες τον διασυρμό. Το 2020 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στις Αρχές ήταν 5413, το 2021 8776 και το 2022 11.632. Η αύξηση των καταγγελιών αυτών αποδίδεται εν μέρει στις διαδικασίες που έχουν κινηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο και την καταγραφή τέτοιων καταγγελιών.

Εκεί που ψάχνω τα στοιχεία για την βία γενικά μου στέλνει μήνυμα φίλος. ΄΄ Ρε κοίτα εδώ.΄΄  Τους χρέωσαν 2 ευρώ στην Ιταλία να τους κόψουν τα τοστ. Τι να πεις λέω.

Είμαι λοιπόν στο ψάξιμο της ενδο-οικογενειακής βίας και νέο επεισόδιο στην Βόρεια Ελλάδα όπου ενώ ζευγάρι ήρθαν στην χώρα μας για διακοπές μακελεύτηκαν. ΄΄Θεός φυλάξει΄΄ Τα έχουν αυτά οι διακοπές. Συνεχίζω και η μία θλίψη φέρνει την άλλη. Δεν άντεξε η καρδιά της μητέρας του 29χρονου Μιχάλη στο άκουσμα της τραγικής είδησης.  Με έμφραγμα στον «Ερυθρό Σταυρό»

Γράφοντας όλα αυτά και ψάχνοντας τα site βλέπει κάποιος την ζωή να συνεχίζεται, παρά τα πολλά προβλήματα. Σε φωτιές στο εξωτερικό από σύγκρουση πέφτουν 3 ελικόπτερα κατάσβεσης. Σε άλλη είδηση 3 άνθρωποι χάνονται σε επεισόδιο με τρένα. Παντού τα ίδια. Παντού απώλειες συνανθρώπων μας. Αλλού βλέπεις φονικά. Τελικά λες μέσα σου τι στο καλό γίνεται και δεν βρίσκουν λύση οι άνθρωποι. Τι θέλουν και φθάνουν στα άκρα. Γιατί δεν λύνουν τα προβλήματα και αφήνουν να εξελίσσονται για χρόνια. Χρειαζόμαστε σίγουρα ψυχολόγο μην πω ψυχίατρο.  Χρειαζόμαστε όλοι και μια δεύτερη γνώμη. Το να λέμε έχουμε όλοι δίκιο δεν μας βοηθά.

Δηλαδή αυτά που βλέπουμε στο instagram και μας γεμίζουν προβληματισμό αυτά που ανεβάζουν στο tw και f και μας μαυρίζουν την ψυχή πόσο τρελοί να είναι αυτοί που τα προκαλούν. Ο άλλος κτύπησε χωρίς λόγο μέχρι θανάτου. Τι να πεις σε όλους τους ανθρώπους  αυτού του φονιά. Τι να πεις στην οικογένεια του νεκρού. ΒΙΑ κάτι που το ζούμε καθημερινά.

Προετοιμάστηκαν από την χώρα τους οι χούλιγκαν μίλησαν με τους εδώ εχθρούς της ΑΕΚ οπαδούς του ΠΑΟ, πήραν ειδικά μέτρα προστασίας μετακίνησης και πήγαν να συναντηθούν με τους χούλιγκαν της ΑΕΚ. Δηλαδή τι να κάνει ένα κράτος για αυτό. Απλά η διεθνής Ομοσπονδία να πετάξει για 10 χρόνια τις αντίστοιχες ομάδες από τις οργανώσεις. Να τελειώνουμε. Φυσικά φανταστείτε τι θα γινόταν αν αστυνομικός στην προσπάθεια να απομακρύνει τους εμπλεκόμενους σκότωνε τον χουλιγκάνο. Όχι δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν.

Αυτές τις μέρες ψάχνουν όλοι πολιτικές αφορμές. Όλα τα πάνε και τα οδηγούν εκεί. Καιρός να πάρει την θέση που της αρμόζει η λογική. Όλοι μας να δεχτούμε ήπια την άρνηση, το λάθος. Ξέρουμε όλοι μας ότι η ΒΙΑ είναι ακραίως θυμός, η στραβή της στιγμής. Ρίχνεις λάδι στο τέλος έχεις θάνατο. Ακούστε τώρα:  Προκαλεί ο δικηγόρος των Κροατών – «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα». Η ΒΙΑ κοιτάτε πως υποδαυλίζεται. Βλέπετε πως πολλά πράγματα τα βάζουν σε ζυγαριά. Αυτοί είναι πιο κακοί από εμάς. Βλέπετε το άσυλο που έχουν μερικοί να προκαλούν.

«Europol και Interpol ενημέρωσαν έγκαιρα την Ελλάδα για τους οπαδούς της Ντινάμο», λένε οι Κροάτες. Γιατί λοιπόν δεν τους σταματούσαν αυτοί. Αυτοί γιατί κάνανε τον μαλάκα.  Πώς να σταματήσεις κάποιον μέσα στο αμάξι του όταν πάει για διακοπές αυτό θα λέγανε αυτοί σε τυχόν έλεγχο. Θα δείχνανε και τα σωσίβια και άντε γεια. Εσείς ρε Κροάτες  που το ξέρατε γιατί τους ανοίξατε τα σύνορα.

Για να πάνε στο καλό για 10 χρόνια και τότε πολλά θα άλλαζαν γενικά στο ποδόσφαιρο. Απλά η διεθνής Ομοσπονδία κάνει σαν να μην βλέπει τι έγινε, ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα, άλλαξε μόνο την ημερομηνία και όλα σε λίγες μέρες θα ξεχαστούν. Μόνο η μάνα θα χαθεί στις σκέψεις της και στον πόνο της. Έτσι γίνεται πάντα.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα