16.2 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Σε έξαρση τα κουνούπια στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Πανικό έχουν δημιουργήσει οι “επιθέσεις” των κουνουπιών στην Άρτα, τις τελευταίες, με τους αρτινούς να ανησυχούν για το περίεργο ξέσπασμα, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε πραγματικά ηρεμήσει η κατάσταση.
Τον εύλογο πανικό δημιούργησε και η είδηση, η οποία κυκλοφορεί έντονα και κάνει λόγο για κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και αφορά μία 88χρονη από χωριό της Άρτας, η οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Η ηλικιωμένη εισήχθη στο Νοσοκομείο στις 4 Αυγούστου με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε αυτά που προκαλεί ο συγκεκριμένος ιός. Έτσι υπεβλήθηκε στο ανάλογο τεστ και βγήκε το αποτέλεσμα το οποίο επιβεβαιώνει ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Στο ενδιάμεσο τα συμπτώματα αντιμετωπίστηκαν και η ίδια δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ενημερώθηκαν ήδη οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου όπως και ο ΕΟΔΥ.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι η ηλικιωμένη είχε ιστορικό προηγούμενου ταξιδιού, κάτι που σημαίνει ότι νόσησε μετά από τσίμπημα κουνουπιού στην περιοχή της.

Κατά πάσα πιθανότητα η έξαρση να οφείλεται στις πρόσφατες μικρές καλοκαιρινές βροχοπτώσεις του Αυγούστου, καθώς υπάρχει πιθανότητα να να αύξησαν τα ενδιαιτήματά τους, δηλαδή τους τόπους αναπαραγωγής τους. Πάντως η κατάσταση εκτός από ανησυχητική, είναι και ιδιαιτέρως ενοχλητική, καθώς κυριολεκτικά δεν μπορεί να σταθεί κανένας στο κέντρο της Άρτας, αν δεν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως μακριά παντελόνια και πουκάμισα, αντικουνουπικά και αλειφές, με αποτέλεσμα ιδίως τα μικρά παιδιά να υποφέρουν από την επέλευση των κουνουπιών…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα