23.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

ΒΕΛΗ ΕΧΕΠΕΥΚΗ: Αν ο Παύλος θέλει τον Χριστόφορο…

Διαβάστε επίσης

«…τι τα θες και τα γυρεύεις Κώστα, τα πράγματα με τις εκλογές για Δήμαρχο έχουν γίνει κουλουβάχατα…».
« Άαα… να σου πω Μήτσο, τώρα που οι δύο δεξιοί υποψήφιοι παίζουν σχεδόν χωρίς αντίπαλο, μια λύση μένει…».
«Πες την μωρέ Μήτσο ! Ουφ, με έσκασες…»
«Εντάξει, ωρέ Κώστα θα στην πω… Να έτσι και ο Παύλος είναι υποψήφιος και η εκλογή του Χριστόφορου είναι σίγουρη. Πάντως ακούω πολλούς να λένε πως αν θέλει ο Σιαφάκας να κάνει περίπατο από την πρώτη Κυριακή καλό θα είναι στα γκισέμια υποψηφίους του να έχει και τον Στασινό»
Άαα… έτσι πάω πάσο ρε Μήτσο… άλλωστε ο Παύλος τόχει δείξει, θέλει να φύγει ο Τσιρογιάννης. Και να σου πω την αλήθεια αν ο Τσιρογιάννης δεν τα καταφέρει την πρώτη Κυριακή, τότε τη δεύτερη την έχει βάψει.»
«Πραγματικά ρε Κώστα, όπου βρεθώ και όπου σταθώ σχεδόν όλοι λένε ότι τη δεύτερη Κυριακή ακόμη και οι ψηφοφόροι από τα άλλα κόμματα της πρώτης Κυριακής θα πάνε με τον Σιαφάκα… Βλέπεις 9 χρόνια δήμαρχος ο Τσιρογιάννης είναι φυσικό να μην τον θέλει ο πολύς κόσμος.»
Τους πιο πάνω διαλόγους σε γνωστό καφενείο της πόλης μετέφερε φίλος της στήλης, προσθέτοντας και τα εξής: «Πραγματικά, τώρα που τα προοδευτικά κόμματα βγάζουν τα μάτια τους για το ποιο θα είναι πρώτο στην αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, λίγο πλέον μετράει η κομματική πίστη. Έτσι άλλωστε εξηγείται η ευκολία με την οποία βλέπουμε τοπικά στελέχη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου να μεταπηδούν σε συντηρητικά ψηφοδέλτια. Όχι μόνο εδώ αλλά παντού φαίνεται πως έχουν καταργηθεί, πλέον οι διαχωριστικές γραμμές… Για αυτό έχουν δίκαιο οι πολλοί που λένε ότι όπου και να εκτεθεί ο Παύλος Στασινός θα σαρώσει… Πώς να το κάνουμε αλλά έχει τέτοια ανταπόκριση στον κόσμο, που θα πάρει ψήφους από Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά και ανέντακτους. Και όπως οι περισσότεροι αντίθετοι στον Τσιρογιάννη λένε: « να βοηθήσει ο Παύλος να φύγει ο Τσιρογιάννης και ας παραμείνει απλός δημοτικός σύμβουλος… ή αν δεν θέλει την άλλη μέρα ας παραιτηθεί»»


Οι περισσότερες προσκλήσεις για τις «Εκθέσεις Γευσιγνωσίας» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας, στα πλαίσια του έργου «αλιΑμβρα», καλά κρατούν. Και τι λένε… «…Πρόκειται για ανοιχτή έκθεση στο κοινό με στόχο να ενημερωθεί για ποιότητα των αλιευμάτων του σπάνιου υγροβιότοπου, καθώς στο χώρο πέρα των άλλων, θα προσφέρονται σε όλους φρέσκα πιάτα παρασκευασμένα επιτόπου με συνταγές που αποτελούν παραδοσιακές και μοντέρνες προτάσεις για την κατανάλωση των αλιευμάτων που διακρίνονται για την γεύση τους και την υψηλή διατροφική τους αξία. ..». Ενώ σύμφωνα με την πιο πάνω πρόσκληση μεταξύ των στόχων των εν λόγω εκθέσεων είναι «η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας.»
Ασφαλώς και η ανάδειξη των προϊόντων αλιείας από τον Αμβρακικό δεν πρέπει να περιορίζεται στους κατοίκους του τόπου που πραγματοποιείται η έκθεση και άντε των όμορων χωριών ή ακόμη και του νομού. Αλλά να απευθύνεται στους πολύ περισσότερους καταναλωτές της επικράτειας και γιατί όχι και στους ξένους που ως τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα. Το ερώτημα επομένως είναι αν με τον τρόπο που γίνεται η προβολή αυτών εκδηλώσεων, αυτές βλέπονται πέρα τα όρια του νομού που είναι και ζητούμενο. Από την άλλη οι ιθύνοντες του εδώ Επιμελητηρίου πρέπει να έχουν καταγράψει ποια η ανταπόκριση του κοινού στις τέσσερις(;) «Εκθέσεις Γευσιγνωσίας» που ήδη πραγματοποιήθηκαν και κυρίως να γνωρίζουν πόσοι και από που ήρθαν οι επισκέπτες τους. Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, αγαπητέ κ. πρόεδρε του Επιμελητηρίου, στόχος αυτών των κατά τα άλλα χρήσιμων εκδηλώσεων είναι να έρθει κόσμος όχι μόνο από την Άρτα και παράλληλα να ανοίξει δρόμους για νέες αγορές στα εκπληκτικά ψαρικά προέλευσης Αμβρακικού. Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται κάτι παρά πάνω από μια τηλεοπτική προβολή των «Εκθέσεων Γευσιγνωσίας» σε τοπικό επίπεδο. Καθόσον η ευρύτερη τηλεοπτική κάλυψή τους χρειάζεται προσθήκες με άλλα μέσα, πέρα από αυτή του ART-TV που εκ των πραγμάτων η εμβέλειά του δεν είναι πανελλαδική,..Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθω……
Ο Αποψ(η)νός Εκηβόλος


Παπά-Παντελή του Παντοκράτορα ακούς; Εκεί στο εκκλησάκι «Άγιοι Πάντες» μέσα στο προαύλιο του Α΄ Δημοτικό Σχολείου, κάθε βράδυ γίνεται το έλα να δεις. Όπως μου λένε περίοικοι αυτόπτες μάρτυρες, από τις πρώτες βραδινές ώρες αφηνιασμένοι νεαροί και νεαρές με τα ουρλιαχτά τους, και τις ανείπωτες βωμολοχίες και βλασφημίες που εκστομίζουν, όχι μόνο ηχορυπαίνουν την περιοχή αλλά και βρωμίζουν τον περιβάλλοντα χώρο της μικρής εκκλησίας με άδεια μπουκάλια ποτών, με αποτσίγαρα, τενεκεδάκια αναψυκτικών, ακόμη και με προφυλακτικά και κάθε άλλου είδους σκουπίδια. Και σαν μην έφθανε όλη αυτή η ασχήμια, πολλές φορές κάποιοι(ες) από τους θαμώνες πίνουν υπερβολικά οινοπνευματώδη ποτά μέχρι λιποθυμίας. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η… ψυχαγωγία για τους πιο θερμόαιμους συνεχίζεται με τον «κεραμίδοπόλεμο.» Όταν, με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστούν, ανεβαίνουν στη στέγη της εκκλησίας, ξεκολλούν κεραμίδια και τα πετούν ο ένας στον άλλο… Για αυτό καλούμε στον Παπά-Παντελή, τον δυναμικό ιερέα του Παντοκράτορα, να πάρει πρωτοβουλία…. Και να αξιώσει από Αστυνομία, Δημοτική Αρχή και κάθε άλλο αρμόδιο να αναλάβουν δράση. Δηλαδή , τουλάχιστον να επιχειρήσουν συχνή εποπτεία του χώρου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα