20.8 C
Arta
13 Μαΐου 2024

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας αξίζει…

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Με την κινηματογραφική λέσχη Άρτας, έχω μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς ως δικηγόρος, πριν από περίπου 10 χρόνια είχα την τιμή να κάνω το καταστατικό του νέου Συλλόγου και την διαδικασία της ίδρυσής της. Τότε διέκρινα και μια ομάδα νέων παιδιών της Άρτας, σήμερα καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλους τους τομείς, τα οποία κυριολεκτικά με την λάμψη στο βλέμμα διψούσαν για να δώσουν στον κινηματογράφο και την Άρτα, την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, την εποχή του διαδικτύου και στην συνέχεια των συνδρομητικών καναλιών και των πλατφορμών. Και μπορούμε να πούμε ότι το πάθος αυτό, δεν ήταν στιγμιαίο, αλλά συνεχές και σταθερό στον στόχο του. Η κινηματογραφική λέσχη της Άρτας, έδειξε την δυναμική της ως σωματείο ενεργών πολιτών, ιδίως την περίοδο της πανδημίας και του κορωνοϊού, όπου με άμεσα αντανακλαστικά, φρόντισε να επαναφέρει το θερινό κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ στην ζωή των πολιτών της Άρτας, να ξαναπάει φως η μηχανή προβολής και βέβαια να επαναποκτήσουμε βιώματα θερινής κινηματογραφικής μυσταγωγίας.
Βέβαια, δεν παραγνωρίζουμε ότι ο κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ, όσο λειτουργούσε, ήταν η αληθινή μηχανή νέων κινηματογραφόφιλων και ο ναός των … φανατικών με το πανί, αλλά και η Κινηματογραφική Λέσχη, δεν επαναπαύτηκε στην καλή λειτουργία του κινηματογράφου, αλλά λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό επιβοηθητικά, κάνοντας αφιερώματα και έκτακτες κλασικές προβολές.
Με την αναστολή του ΠΑΛΛΑΣ, ο ΟΡΦΕΑΣ όσο λειτουργεί, τουλάχιστον το καλοκαίρι, μπορεί και δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα στους αρτινούς, να έχουν μια καλή διέξοδο σε μια όμορφη εμπειρία, σε κάθε περίπτωση όμως όλοι έχουμε την αίσθηση της ασφάλειας, ότι τα νέα και δραστήρια παιδιά της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας, θα συνεχίζουν να στέκουν υποστηρικτικά στην έβδομη τέχνη και να δίνουν την εγγύηση ότι οι Αρτινοί δεν θα χάσουμε άλλα χρόνια χωρίς κινηματογραφικές προβολές …
Και είναι και ένα σημαντικό παράδειγμα ότι δεν είναι μόνον οι Δήμοι που συμβάλλουν σε τέτοιου είδους πολιτιστικές πρωτοβουλίες, αλλά οι άνθρωποι με μεράκι και αγάπη τόσο γι’αυτό που κάνουν όσο και για τον τόπο στον οποίο ζουν και για τους συμπολίτες τους.

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος με μεταπτυχιακό στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα