15.9 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Το πλούσιο έργο της Βίκυς Βασιλάκη…

Διαβάστε επίσης

Η περίπτωση της Βίκυς Βασιλάκη, είναι ιδιαίτερη στα αυτοδιοικητικά δεδομένα και για τον λόγο αυτόν έχει μεγάλη σημασία το γεγονός της επιλογής της να είναι εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη.
Θεωρούν κάποιοι ότι η ευρεία αποδοχή της από την κοινωνία της Άρτας, η οποία την καθιστά πρώτη σε σταυροδοσία σε όποιον αγώνα και να συμμετάσχει, είναι ο λόγος που όλοι οι συνδυασμοί την ήθελαν στις τάξεις τους. Όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς η Βίκυ είναι μια από τις πιο παραγωγικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητας που πέρασαν ποτέ.
Η Βικτωρία, όπως είναι το όνομά της, υπήρξε δραστήρια και ιδιαίτερα αποδοτική υπάλληλος του ΙΚΑ και πέραν αυτών είχε μια έντονη προσωπική και κοινωνική δραστηριότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκε με τα κοινά και για πρώτη φορά εκλέγεται το 2010 με τον συνδυασμό ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Τότε εν λευκώ εξουσιοδοτήθηκε από τον τότε δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, για έναν τομέα που οι άλλοι απέφευγαν: την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας. Η Βίκυ εργάστηκε νυχθημερόν για να μπορέσει να κάνει το όραμά της πραγματικότητα, αλλά κυρίως να δημιουργήσει και τις υποδομές για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Αρταίων, αναφορικά με τις αρμοδιότητες που είχε αναλάβε, δηλαδή την Κοινωνική Πρόνοια, τπν Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό.
Η Βίκυ, έτρεξε σε όλη την χώρα, έκανε επαφές στην Αθήνα, κυνήγησε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα, σε μια εποχή που η κάνουλα της χρηματοδότησης των Δήμων έκλεινε ασφυκτικά, αλλά η ίδια πίστευε ότι η Κοινωνική Πρόνοια πρέπει με νύχια και με δόντια να υποστηριχθεί. Έτσι δημιούργησε ένα διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών δομών, που σήμερα ακόμη στηρίζουν τον Δήμο Αρταίων…
Επιγραμματικά, αλλά όχι περιοριστικά:

  1. Αξιοποιήθηκαν όλες οι ευκαιρίες που πρόσφεραν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής’Ενωσης, που αφορούσαν τρόφιμα και αναπτύχθηκαν δράσεις αλληλεγγύης, στα πλαίσια του εθελοντισμού και σε προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη.
  2. Εντάχθπκαν 12 Παιδικοί Σταθμοί στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας κονδύλια για τη δωρεάν σίτιση και καλύτερη μέριμνα στην προσχολική και βρεφική ηλικία 376 παιδιών.
  3. Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δημιουργήθηκαν και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, όπου εντελώς δωρεάν, 30 και πλέον παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, πρωί απόγευμα, παίζουν διασκεδάζουν και απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες.
  4. Δημιουργήθηκαν 3 σημαντικές δομές ΚΔΑΠ παιδιών ηλικίας 5 12 χρόνων, για την απασχόλησή τους, τις απογευματινές και τις πρωινές ώρες, 150 και πλέον παιδιών, διευκολύνοντας έτσι τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.
  5. Δπμιουργήθπκε το Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών, που στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας όλων των μορφών.
  6. Αξιοποιήθηκε το παλιό Δημαρχείο της Ανέζας, εξασφαλίζοντας δωρεάν έπιπλα, ηλεκτρικά, βιβλιοθήκη κ. ά., μετατρέποντας το χώρο σε ΚΑΠΗ και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τους κατοίκους Ανέζας και όλου του Αμβρακικού.
  7. Αναπτύχθηκε ευρύ πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, σε άπορες οικογένειες, μοιράζοντας μόνο το 2013, είδη διατροφής σε 1.400 περίπου άπορες οικογένειες.
  8. Δπμιουργήθπκαν δωρεάν κοινωνικά φροντιστήρια για 37 παιδιά άπορων οικογενειών, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με την εθελοντική διδασκαλία 16 καθηγητών.
  9. Μοιράστηκαν δωρεάν είδη ρουχισμού, παιγνίδια και σχολικά είδη, σε άπορες οικογένειες.
  10. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, με την ευγενή χορηγία επιχειρήσεων, αλλά και του Δήμου Αρταίων μοιράστηκαν τρόφιμα σε πολλές εκατοντάδες άπορων οικογενειών.
  11. Οργανώθηκαν ομιλίες ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης, σακχαρώδη διαβήτη και άλλων παθήσεων, σε πολίτες της περιοχής μας.
  12. Φιλοξενήθηκε στην πόλη μας το ΚΕΘΕΑ και με τη στήριξη του Δήμου Αρταίων αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη ευαισθησία, διάφορα προβλήματα χρηστών, και
  13. Συνδέθηκαν κομμένα ρεύματα μέσω της ΔΕΗ, σε 22 τουλάχιστον άπορες οικογένειες.
    Ακόμα και μέσω των προαναφερόμενων δράσεων, δπμιουργήθπκαν και νέες θέσεις εργασίας, για άνεργους συμπολίτες μας.
    Τέλος πρέπει να πούμε ότι το προαναφερόμενο έργο ήταν προϊόν 18ωρης σχεδόν καθημερινής απασχόλησης, εντός και εκτός Δημαρχείου και με πολλές προσωπικές θυσίες, πετυχαίνοντας εντυπωσιακές και αποτελεσματικές δράσεις στους τομείς της Πρόνοιας, του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης, τομείς που ήταν ανύπαρκτοι στον Δήμο μας, όταν της ανατέθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες από τον τότε Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη.
    Πολλές φορές κατά την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο της και ότι σήμερα ό,τι έχει να κάνει με την Κοινωνική πολιτική του Δήμου Αρταίων, είχε δημιουργηθεί επί της θητείας της Βίκυς Βασιλάκη, την προσέγγιζε θεσμικά και της ζητούσε να συνδράμει στα θέματα αυτά, που γνώριζε από πολλές διαστάσεις.
    Η Βικτωρια (Βίκυ) Βασιλάκη, σήμερα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο Αρταίων με την εμπειρία της, αλλά και την διάθεσή της για προσφορά στον τομέα αυτόν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα