20.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Να μπει η Άρτα στον παραγωγικό χάρτη

Διαβάστε επίσης

Του Νίκου Γόγολου, Οικονομολόγου, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Ήπειρος ΟΛΟΝ» του Στέφανου Ζούμπα.

Η Άρτα διαθέτει τρία αρνητικά ρεκόρ.

 Μετά από 4 χρόνια και αλλεπάλληλα «πακέτα» οικονομικής στήριξης (ΜΟΠ, Πακέτο Ντελόρ, ΕΣΠΑ κ.α.) και τελευταία τα 37 δις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,  ο Νομός μας εξακολουθεί:

1.Να αντλεί 1 στα 4 ευρώ του Ακαθάριστου Προϊόντος (ΑΕΠ) από συντάξεις. Ταυτόχρονα οι 2 από τους 4 Δήμους της περιοχής μας (Κ.Τζουμέρκων και Γ.Καραϊσκάκη) βιώνουν δημογραφική κρίση, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 62 ετών.

 Οι νέοι μεταναστεύουν ενώ, όσοι μένουν πίσω δεν κάνουν οικογένεια λόγω έλλειψης πόρων και προοπτικής, κυρίως  στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ο Νομός συρρικνώνεται ραγδαία και επικίνδυνα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της  τελευταίας απογραφής (2021-22)  .

2.Για πάνω από 13 χρόνια σέρνεται η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, ενώ προσχηματικά, έχει προταθεί-οριοθετηθεί(!) σε κάθε γωνιά του Νομού (Ρόκα, Αμμότοπος, Φιλοθέη). Είμαστε η μοναδική περιοχή που δεν διαθέτει  πάρκο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.  Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική δραστηριότητα χωρίς τα κίνητρα και τα οφέλη που δίνονται ή που αναπτύσσονται προοπτικά, με τέτοιες τις δραστηριότητες.

3.Το φράγμα Πουρναρίου παραμένει έως και σήμερα, ανοιχτή πληγή που ψαλιδίζει την παραγωγική ανάπτυξη (καλλιέργειες, τουρισμός, αθλητισμός, αναψυχή κ.α.) και αποτελεί απειλή για την πόλη και τον κάμπο της Άρτας όπως κατέδειξαν οι πρόσφατες πλημμύρες  στον Θεσσαλικό κάμπο. Και αυτό λόγω μη διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου.

 Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει σειρά ακόμη προβλημάτων και αβελτηρίων της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, όπως το Γεωθερμικό πεδίο Συκιών, την σύνδεση με τη Θεσσαλία, το οδικό Δίκτυο προς Τζουμέρκα, την ανάδειξη του Αμβρακικού, τα επώνυμα αγροτικά προϊόντα κ.α.

 Με αυτό τον όγκο των προβλημάτων ποιο ήταν αλήθεια το έργο της Διοίκησης Καχριμάνη;

Νισάφι πια!

Δεν μπορούμε να παρέχουμε «εξουσιοδότηση» για άλλα πέντε (5) χρόνια στην ίδια ομάδα που οδήγησε την Άρτα στην καθυστέρηση και την οπισθοδρόμηση. 

Στις 8 Οκτωβρίου καλούμαστε να επιλέξουμε τους ανθρώπους εκείνους που έχουν Όραμα για την Ήπειρο, που επεξεργάστηκαν και προτείνουν ένα Σχέδιο για την Άρτα.

 Ο Νομός μας όχι απλά μπορεί να βγει από την απομόνωση και την παραγωγική υστέρηση, αλλά πρέπει να το κάνουμε.

 Γι αυτό επιβάλλεται να πάρουμε ΤΩΡΑ τις σωστές αποφάσεις για τα παιδιά και για το μέλλον μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα