26.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης Οκτώβρη 2023

Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΛΛΩΝΗΣ

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη ψηφίζουμε  «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Για να εκλεγούν περισσότεροι σύμβουλοι δοκιμασμένοι αγωνιστές, που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στο πλευρό του Αρτινού λαού. Για να εκφράζουν τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες του λαού, να παλεύουν ενάντια στο ενιαίο μπλοκ κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και των εκλεγμένων τους στο Δήμο Αρταίων.

Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που καταδικάζει το λαό στην ακρίβεια, τη φοροληστεία, την ενεργειακή φτώχεια, τον αφήνει συνεχώς εκτεθειμένο σε κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλειά του. Για να πάρει ανάσα ο λαός και με περισσότερες δυνάμεις, να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του!

Για να χάσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και των δήθεν «ανεξάρτητων» που ακουμπούν σε αυτό το κόμμα και σε ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που «δουλειά τους» είναι να εξειδικεύουν στην Περιφέρεια και τους δήμους την ενιαία αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κράτους, παρότι εμφανίζονται ψευδώς ως «αυτοδιοικητικοί» και «κοντά στο λαό». Είναι δεσμευμένοι από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων ως «κόστος».

Μάχιμη, 100% λαϊκή αντιπολίτευση στο Δήμο Αρταίων

  • Με δεκάδες ερωτήσεις, εισηγήσεις και παρεμβάσεις η Λαϊκή Συσπείρωση Άρτας άσκησε ουσιαστικό έλεγχο, αποκάλυψε, συγκρούστηκε και διεκδίκησε μαζί με σωματεία, συλλόγους και φορείς.  
  • Βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «ΗΠΕΙΡΟΣ» και τους άλλους χώρους εργασίας. Στήριξε τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Άρτας απέναντι σε ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις, την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα, σε όλους τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης.
  • Ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή οργάνωσης του αγώνα για τα οξυμμένα προβλήματα στην υγεία-πρόνοια. Ανέδειξε μαζί με τους φορείς του κινήματος την άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας. Πάλεψε ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση.
  • Στήριξε και έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ιχθυοκαλλιεργητών, τα αιτήματα για την πραγματική ανακούφιση και στήριξη των αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο και την εστίαση.
  • Έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα για ολοκληρωμένη πρόληψη και αντιμετώπιση των λεγόμενων έκτακτων αναγκών (πλημμυρών, πυρκαγιών κλπ), ενάντια στη λογική των αποσπασματικών έργων «μπαλώματα», με κριτήριο τα συμφέροντα των εργολάβων. Πάλεψε για ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση (οριοθέτηση κοίτης Αράχθου, αντιπλημμυρική προστασία, εγγειοβελτιωτικά έργα κλπ).
  • Έφερε για συζήτηση τα προβλήματα και αιτήματα των φοιτητών, ειδικά για την εστία και τις μεταφορές.
  • Στήριξε τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην επέλαση των ενεργειακών ομίλων της «πράσινης ανάπτυξης», ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια (φωτοβολταϊκά στην Καμπή και άλλες περιοχές, τα πλωτά φωτοβολταϊκά στη Λίμνη Πουρναρίου). Και τους αγώνες των κατοίκων στην Καλαμιά ενάντια στο Επιχειρηματικό Πάρκο.
  • Απαίτησε προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, προστασία του συνόλου των δικαιωμάτων τους.
  • Αγωνίστηκε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην αύξηση του κόστους διαχείρισής τους στο Δήμο μας και τους όμορους Δήμους. Αγωνίστηκε για τέτοια διαχείριση που σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και τους φυσικούς πόρους.
  • Ανέδειξε τις ανάγκες των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για αύξηση του προσωπικού και την ενίσχυση των υποδομών, και την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απαίτησε την αύξηση των δαπανών από τις σχολικές επιτροπές για τις υποδομές και τον εξοπλισμό των σχολείων. Έθεσε ως αίτημα τον ουσιαστικό έλεγχο της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών στα σχολεία, έτσι που να μην πέφτουν ταβάνια και να μην κόβεται το ρεύμα, να μη φορτώνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς μέρος του λειτουργικού κόστους των σχολείων.
  • Διεκδίκησε μέτρα για δωρεάν άθληση, πολιτισμό και ψυχαγωγία της νεολαίας. Έθεσε ως αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση στο Κάστρο της Άρτας, την αξιοποίηση του Κάστρου και του Ξενία από το Δήμο και όχι από ιδιώτες ως χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας του Αρτινού λαού. Πρωτοστάτησε με το Εργατικό Κέντρο Άρτας για το άνοιγμα της Διώνης και την αξιοποίησή του από τον Αρτινό λαό και συλλόγους-ομάδες. Πάλεψε γενικά για την αξιοποίηση των δομών για περισσότερες και πλουσιότερες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Η δημοτική αρχή Τσιρογιάννη και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των αστικών κομμάτων συμπίπτουν στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης, της στρατηγικής της ΕΕ, της «επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας», στα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτήν την πολιτική έχουν το θράσος να τη διαφημίζουν ως «ανάπτυξη για όλους» και καυγαδίζουν μόνο για το ποιος είναι πιο ικανός και γρήγορος να την προωθήσει. Πρόκειται όμως για ανάπτυξη που προϋποθέτει μεγαλύτερη εκμετάλλευση του λαού.

Αρκετά με το «πάμε και όπου βγει». Να πάμε στον αγώνα για να βγούμε δυνατοί!

Οι υποψήφιοι κομμουνιστές και αγωνιστές, συμπορευόμενοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για όλα τα προβλήματα του λαού. Για να πραγματοποιούνται έργα αναγκαία για το λαό, να λαμβάνονται πραγματικά μέτρα ανακούφισης. Να μπει φρένο σε νέους αντεργατικούς νόμους «εκτρώματα», όπως το πρόσφατο της ΝΔ για την 13ωρη εργασία.

Να δυναμώσει ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα, απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ τους εκλεκτούς τους στο Δήμο Αρταίων. Θέτουμε στην πρώτη γραμμή τις ανάγκες τους λαού της Άρτας:

  • Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.
  • Για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών, νοσηλευτών, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Για την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων, χωρίς αντίτιμα. Για τη στήριξη των δομών ειδικής αγωγής.
  • Για τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης.
  • Για τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τον λαό σε αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης.
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

.

Στο Δήμο Αρταίων δεν ψάχνουμε τη διαφορά ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε τη διαφορά. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης
που στηρίζει το ΚΚΕ παντού.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα